כבר לא צריך!!!

aragog

New member
כבר לא צריך!!!

ד"ר בלנק מבני ארזים אמרה שיש לי בעיות קשב וריכוז ונתנה לי ריטאלין 10 מ"ג, בסדר, שלחו אותי לאיבחון קשב וריכוז בכמה מכונים ביניהם בניצן אמרו אין לו שום בעיה של ADHD, הלכתי לד"ר מירי כץ אמרה לי שברור שאין לי קשז וריכוז אני סובל ממתח נפשי בעיקבות גירושין ויש לי אולי עבריינות נוער. אני יום לוקח את הכדור ויום אחר אני יורק אותי כשאמא לא רואה, אז מה הבעיה? לא השעו אותי, אין לי קשב וריכוז, אני לא לוקח את זה באופן סדיר, זה המנה הכי קטנה שיש, אז מה הסיפור? למה אני חייב לקחת את זה זה יגרום לי לנזק מוחי כי אני לא לוקח את זה ברציפות ולפעמים שבוע שאני לא לוקח, תם אמא שלי חושבת שאני לוקח, וזה ברצינות שזה לא עוזר לי, בתחילת השנה לקחתי, וחטיבה חדשה, כיתה ז', אחרי יומיים השעייה הלכתי מכות, חזרתיי, תוך יום העיפו אותי משלוש שיעורים והושעתי, ואני לומד בכיתה רגילה בגימנסיה הרצליה, כל פעם שהושעתי זה היה ביום שלקחתי את הריטלין, כשאני לא לוקח אז חברה שלי אומרת שאני בן אדם שונה לגמרי ומתנהג מצוןין והיא לא מבינה למה רוב הימים אני עושה שטויות (בימי הריטלין) והיא לא יודעת על הריטלין, זה פשוט טיפשי שאני לוקח ואף אחד לא מקשיב לי!

virlomi

New member
יכול להיות שיש ויכול להיות שאין

הריטילין לא דופק את המח והוא פעיל לארבע שעות בלבד. ויש אנשים שלוקחים אותו רק שהם צריכים. יכול להיות שהכדור לא משפיע - או במינון לא נכון. יש לריטילין תופעת לוואי שנקראת ריבאונד - שמשמעותה שבסוף פעולת הריטילין האדם נהיה קשה יותר לכמה שעות. אם אתה לא רוצה לקחת ריטילין וחושב שהוא עושה לך רע - אל תקח. בכל מקרה מומלץ להתקשר עם שמי שרשם לך ריטילין בהתחלה . אם הבעיות התחילו עם הגירושים - אולי כדאי לבקש עזרה מקצועית מפסיכולוג. המון הצלחה.

דליה.ד

New member
והכי חשוב

אולי להיות כן עם ההורים ולא לרמות אותם (ואותך) עם הבלגן הזה. אם התרופה לא טובה לך - זו לא בושה ובטח לא אשמתך! בנוגע לניגודי דעות בין רופאים, מה לעשות, גם הם בני אדם ומותר להם לטעות. בעיני חשוב "ללכת" עם רופא אחד ולנהל איתו דיאלוג - גם כאשר תרופה מסויימת אינה מתאימה!

zivadina

New member
ריטלין כן או לא?

לא ברור לי כמה זמן עבר מאז אובחנת, ואם היית במעקב מול הרופאה. ריטלין נותנים לפי משקל גוף, ומנה של 10 מ"ג היא קטנה מדי לנער, וגם קצרה מדי לתיכוניסט (משפיעה רק עד 4 שעות). נראה לי שאתה צריך לעבור אבחון אצל פסיכיאטר (אינני בטוחה שזוהי ההתמחות של ד"ר בלנק), אשר יגיד לך אם הבעיות הן ממקור נפשי (קשורות לרגשות ולחשיבה שלך) או ממקור נוירולוגי (ADHD). כל עוד אתה לא במעקב של איש מקצוע מתחום בריאות הנפש, לא תוכל לדעת מהו הטיפול שעוזר לך. אני מאוד מקווה שנוכל לעזור לך למצוא את הטיפול המתאים, לפני שתתייאש מעצמך. יש לפורום המון מומחים מקצועיים שיוכלו לתת לך נקודות למחשבה. ביום ו' יתארח כאן הפסיכיאטר ד"ר אבי יקיר, שהוא גם מומחה לאבחון הפרעות קשב ורכוז. אני חושבת שאם תפרט בפניו מהן הבעיות שלך, הוא יוכל להציע לך איך להתקדם בטיפול בעצמך. שרשור השאלות לד"ר אבי יקיר ייפתח ביום ה' אחר הצהריים, וד"ר יקיר יענה ביום ו' בבוקר. מקווה שתנצל את שרותינו הטובים, שעזרו כבר להרבה נערים.

למעלה