כבר כמה זמן....

yonini

New member
כבר כמה זמן....

כבר כמה זמ שאני מרגיש התמכרות לאינטרנט ולמחשבים,כמו מהמר שמסוגל לשבת ארבעה ימים מול שולחן ההימורים ומוכן להפסיד את הכל כדי להמר. פעם החלטתי להיגמל,העסקתי את עצמי כל היום בכל מיני דברים,בעיקר ספורט,כדורגל,ריצה וכו´ באמת שלא נגעתי במחשב הרבה זמן אבל תמיד(כמעט תמיד) חשבתי עליו,ואז הבנתי שאני בעצם לא נגמל אלא רק מרחיק את עצמי. ואז חזרתי,והגעתי למצב שיצרתי קשרים כל-כך חזקים,עם אנשים,חָבָרות ועסקים שאני לא יכול פתאום לזרוק את הכל ולעזוב לא כל העולם הזה,אפילו לא בצורה חלקית. נהייתי כל-כך מכור והחלטץי לקנות מחשב כף יד תואם PC(מי שיודע מה זה-יודע). עשיתי את מבחן ההתמכרות,אלו התוצאות ___________________________________________________ השימוש שלך באינטרנט יוצר בעיות משמעותיות בחייך. עליך להעריך את היקפן של בעיות אלה ולהתמודד איתן בהקדם האפשרי. אולי הפורום יעזור?

yonini

New member
תיקון קל....

הכל ולעזוב לא כל העולם הזה,אפילו לא בצורה חלקית. = הכל ולעזוב את כל העולם הזה,אפילו לא בצורה חלקית.

e-magine

New member
ברוך הבא yonini

טוף, את המבחן כבר עשית, ואתה שואל אם הפורום יעזור, אני אענה לך ברוח 1 באפריל: "אני יכול לנסות" יש כאלה שזה עזר להם ויש כאלה שלא. עכשיו ברצינות. מה שאתה מתאר, מתיישב היתטב עם מה שאני טוען: א´ שגמילה בדרך של ניתוק מהאינטרנט, כמוהה כצום במקום דיאטה ולימוד הרגלי אכילה נכונים. ב´ לא צריך להפסיק לגלוש, אלא צריך להתמודד עם התלות הנפשית בגלישה, ולהתגבר עליה, ג´ לא די בלימוד הרגלי גלישה נכונים וסבירים, אלא חייבים לחפש את הסיבה היסודית העמוקה, שהביאה אותנו להתמכרות הזאת. כפי שאם יש לנו כאב שיניים, לא מספיק לקחת כדורי הרגעה אלא צריך לחפש את הסיבה לכאב ולטפל בה, ככה גם לגבי ההתמכרות הזאת. הפורום אינו בא במקום טיפול, אלא הוא קבוצת תמיכה לאנשים שסובלים מההתמכרות, מתמודדים איתה בצורה כזאת או אחרת. אתה מוזמן להעזר בנו ואם תמצא שאתה יכול ורוצה, גם לנסות לעזור לנו, כי כולנו כאן שווים.

yonini

New member
זה מה שאעשה ו....

באמת אנסה לחקור ולשלב אתכם במחקר של מהי או למה אנשים מתמכרים לאינטרנט-מהי הסיבה האמיתית, לא הסיבה הכתובה במאמרים זולים שנכתבו למטרות תשלום. ורק שתראו-לא ברחתי ואני מתכוון להישאר בפורום.

e-magine

New member
אני שמייח

אגב, לא לכל אחד יש אותן סיבות, ככה אני חושב. הערה אחת על מאמרים זולים שנכתבו למטרות תשלום. אתה מתכוון למשהו ספציפי? כי לדעתי, המחקר היסודי והמקיף ביותר בנושא שנערך ע"י הצוות של ד"ר קימברלי יאנג, בארה"ב, הינו למעשה בסיס לעסק משגשג, של הוצאה לאור של ספרים, של שרותי יעוץ ופסיכולוגיה, שניתנים בתשלום, בכלל האמריקאים יודעים לעשות כסךף מכל דבר, כמו שידעו לעשות כסף מאולימפיאדות, כאשר מי שלפניהם אירגן את המשחקים האולימפיים תמיד הפסיד מיליארדים.

yonini

New member
לא,לא,לא,לא....

אני מדבר על מספר "מחקרים" שנערכו ע"י ילדים בני 10 שחושביפ שהגישו עבודת פרופסור.

היי יוני

ובכן..אני חושבת כי היית בכיוון הנכון. עצם זה שבחרת למרות שהיה לך קשה, להניח למחשב ולעסוק בפעילות אלטרנטיבית זה צעד גדול קדימה. חבל שחזרת בעצמך. זה שאתה חושב על המחשב לא אומר כלום. אז מה? אף אחד עדיין לא נפגע מכך שהוא חושב על משהו. נפגעים מכך שעושים את המשהו עליו חושבים במינון ובאופן שפוגע. ואתה נשמע כמו מישהו הנפגע. אני באמת ובתמים מאמינה כי החשיבה הזו על המחשב תלך ותפחת. בהנחה שתצליח למלא את חייך בתכנים נוספים. אני גם חושבת שאם אתה באמת רוצה להגמל עליך לבדוק עם עצמך מה באמת הצורך האמיתי שלך שלא מקבל מענה. אדוות

yonini

New member
זה איפשהו נכון,אבל....

בהתחלה הייתי חושב על המחשב כמעט תמיד,כמעט בכל זמן נתון שהגוף תפקד(שהנשמה בקרבי) הייתי חושב עליו,לאחר מכן הפסקתי לחשוב עליו כמעט בכלל למרות שהיו ניצוצות של הרעיון והחשיבה ולאחר מכן הייתי זקוק לו לצרכים אחרים(לימודים,עבודה וכו´) ואז פתאום נכנסתי לזה חזרה. כמעט מייד התקשרתי לספק האינטרנט והתחברתי לחופשי חודשי חזרה,ומשם הדרך להתמכרות הייתה קצרה.

למעלה