כבר זמן רב ש..

ShirShir

New member
כבר זמן רב ש..

אני חושבת על לימודי ריפוי בעיסוק, מתוך מחשבה לשלב בזאת גם רפואה משלימה. על מה תוכלו להמליץ ולספר לי? פתוחה לשמוע על ניסיונכם וחוויותיכם מהלימודים ומהעבודה.. מה דעתכם.. איך הגעתם למקצוע.. כל מה שתבחרו לשתף. מצפה בסקרנות לתשובותיכם,
אור ואהבה!! שירשיר.

עטרה ב ט

New member
לא קל לשלב............. ../images/Emo3.gif

יותר קל לשלב שיטות שכרוכות במגע או בתנועה, לזה יש סיכוי די טוב אפילו. דברים כמו פלדנקרייז, אמנויות לחימה, ואפילו בחלק מהאוכלוסיות טווינא ושיאצו וכו´. אבל קחי בחשבון שמדובר בשתי שיטות נפרדות ושונות שכל אחת מהן מציעה טיפול. יש סוגי אוכלוסיות שזה נפלא בהן: נגיד כל אוכלוסית המשתקמים מפגיעות ראש או גוף. ויש סוגי אוכלוסיות שפשוט תצטרכי להחליט באיזה מהשיטות את משתמשת. (גמני הגעתי לריפוי בעיסוק מהרפואה האלטרנטיבית, ומה שנשאר זה ידע לייעץ לאנשים לאן לפנות...
)

עטרה ב ט

New member
ועוד דבר..............

במחשבה שניה יכול להיות שדווקא הטיפולים שמתבססים על תרופות (פרחי באך, הומאופתיה, נטורופתיה וכולי) או על תזונה, יותר קלים לשילוב, כי אלו לא לוקחים זמן טיפול. אז בעצם זה מאוד תלוי בשיטה, באוכלוסיה וביכולת שלך לשלב שני דברים מאוד שונים זה מזה.......

ShirShir

New member
אממ...

דווקא הרבה מהשיטות ברפואה המשלימה הן ריפוי במגע. בכלל אני מאמינה גדולה במגע מרפא, ככה שזה נשמע לי די חופף, משלים ותורם. לא?
איפה למדת ריפוי בעיסוק? איפה מומלץ ללמוד היום? מה ההבדל בין המגמות באוניברסיטאות השונות? בכל אופן, תודה על התייחסותך.

שלום לך שיר שיר

בעיני ניתן כן לשלב בין הדברים וכמו שעטרה אמרה השילוב תלוי באופיך, במה תלמדי ברפואה אלטרנטיבית ואם איזה אוכלוסיה תעבדי. לדוגמה אני מאד מאמינה בהשפעה של הסביבה על האדם...על פי אמונה זו (פאנג שואי לדוגמא, אבל לא רק) סידור הסביבה, קטורת, שמנים ארומטים, נרות, פעמוני רוח וכדומה משפיעים על תחושת האדם ואף על יכולת הריפוי שלו. כמו כן אני בטוחה שלמגע יש כוח ריפוי (וגם שמגע מאד חסר בתרבותינו... לא יכולתי להתאפק) לכן לדעתי בהחלט ניתן לשלב. ידוע לי שבבית איזי שפירא בו עובדים עם אוכלוסיות ילדים מאד פגועות משתמשים בין השאר ברפואה אלטרנטיבית וזה שווה ביקור. בענין לימודי ריפוי בעיסוק שווה לך לדפדף מעט אחורה לשיחות שהתנהלו בנושא ולאחר מכן אם ישארו לך שאלות נשמח לנסות ולענות לך. בינתיים שיהיה לך רק טוב טל

עטרה ב ט

New member
עוד משהו על השיטות השונות

כשעניתי לך את התשובה הראשונה חשבתי על האוכלוסיה שאני עובדת אתה, שזה ילדים. ועם ילדים אני חושבת שרק תרופות משתלבות (הומאופתיה, נטורופתיה ודומיהן). אחר כך חשבתי על פיזיקאלי ששם משתלב המגע וכל שאר התחומים שיותר קל לשלב בהם דברים. (זה היה הסבר......
)

עטרה ב ט

New member
אוף, מתבלבל לי היום ../images/Emo5.gif

הרי גם באיזי שפירא יש ילדים......
....... אני עובדת עם ילדים לקויי למידה, מסורבלים, כאלה מהחינוך הרגיל. ואז היה לי חבל ל"בזבז" שעת טיפול שלי בדברים שהם לא ריפוי בעיסוק. מצד שני אני באמת ובתמים מאמינה שטיפול אלטרנטיבי מאוד מאוד חשוב בשבילם ולכן אני מפנה הלאה. לוא היתי יכולה אני לתת להם את הטיפול האלטרנטיבי שאני מאמינה שהם צריכים, היתי עושה את זה בנוסף ולא במקום. (ואפילו רק מהצד הטכני זה מאוד מורכב).

ShirShir

New member
רייקי תמיד יכול לעזור... ../images/Emo9.gif ../images/Emo23.gif

מישהי מכן משלבת את הרייקי בעבודתה? מי מכן למדה את זה? אני עוסקת ברייקי כבר למעלה משלוש שנים וממליצה לכולם בחום ואהבה!!

ShirShir

New member
טל, ../images/Emo140.gif

אני כ"כ מסכימה איתך שלמגע יש כוח ריפוי וכי הוא מאד חסר בתרבותינו.. איך ניתן לשנות זאת..? אגב, היכן נמצא בית איזי שפירא? שאלה קטנה נוספת, האם קיימים לימודי ריפוי בעיסוק במכללות או מוסדות מלבד האוניברסיטאות..? תודה רבה על התייחסותך.
אור ואהבה, שירשיר.

שיר שיר../images/Emo79.gif

היי חשבתי המון על השאלה שלך מאז שעניתי לך... בקיצור נראה לי שניתן לשלב רפואה אלטרנטיבית גם בתחום של הורדת כאב, חרדה... ועוד המון דברים (בא לי לומר בכל אבל אני נזהרת)! היום ניתן ללמוד ריפוי בעיסוק רק באוניברסיטות - חיפה, ירושליים, תל אביב. אני אוסיף קישור. איזי שפירא נמצא ברעננה, מצורף קישור לאתר שלהם, נראה לי שתאהבי גם את הסנוזילן. אני מקווה מאד שיצליח לך, טל

m_katzmann

New member
רפואה אלטרנטיבית היא דרך חיים

לשירשיר שלום, רפואה אלטרנטיבית היא דרך חיים, היא לא טכניקת טיפולים.כל מי שרואה בה רק טכניקה יכול להחליף אותה בכל טכניקה אחרת ולא ימצה את העיקר שבה. אם לגביך רפואה אלטרנטיבית היא רק טכניקה, טכניקה טובה יותר היא פיזיוטרפיה. מאיה

ShirShir

New member
בהחלט כן..!!! D-:

מאיה, אני מסכימה איתך יקירה. גם עבורי הרפואה האלטרנטיבית והרפואה המשלימה הן דרך חיים. כשאמרתי לשלב בין האלטרנטיבית לריפוי בעיסוק התכוונתי לשיטות הטיפול ברפואה האלטרנטיבית כמובן ולא לגישה עצמה. שכן, כאמור, הגישה עצמה מלווה אותי בחיי. אני מאמינה כי קיים עידן חדש ושיש אלטרנטיבה לכל דבר, ואם לא אלטרנטיבה אז לפחות משהו משלים בעולם תוכן מקביל.. ומתוך זאת מצאתי לנכון לחבר בין הדברים. מה דעתכם? שירשיר. [אגב, בהזדמנות זו אציין כי לטעמי הרפואה המשלימה והרפואה האלטרנטיבית הן שתי גישות שונות אך משיקות - אני אשמח לפתח בנושא דיון. לכל המעוניין/ת.. האם הן זהות וחופפות או שונות בתכליתן?]

ShirShir

New member
אני חייבת>>> ../images/Emo39.gif

להחליף את הסמיילי שלא הצליח לי..

למעלה