כבר אין לי ורידים!

כבר אין לי ורידים!

אני בטיפולים יותר מ- 3 שנים, היו לי ורידים תותחיים, בדיקות דם קלילות. בבדיקות האחרונות לא ניצפו ורידים
הבדיקות כואבות! האם קרה למישהי? האם כדאי לבקש שיקחו לי דם ממקום אחר? תודה

אופה3

New member
היי, הולכת לים,

כדאי אולי לבקש מהם שיקחו דם ממקום אחר, פחות כואב אולי, יש עוד כמה מקומות בגוף שאפשר, היה לי שבוע כזה של מלא בדיקות דם, הוריד ישנו, אך מרוב שחיררו אותי, הרגו אותי, אז בסוף, לקחו לי מאותה היד, מוריד יותר חלש. מקווה שיעבור לך הכאבים במהרה, ושהבדיקה הבאה שתעשי, תהייה בדיקת דם להיריון. כל טוב האופה

לינלין1

New member
לי תמיד לוקחים מגב היד, אבל

זה גם די כואב, האמת, למרות שתלוי מי לוקח. גם אצלי הורידים תמיד יורדים למחתרת כשהם רואים מחט

princess29

New member
לינלין

היי איזה חמודה :) ממש הצחקת אותי על הורידים שלך שירדו למחתרת...כי אני צפויה לי בעייה רצינית אני הורידים שלי כבר "במחתרת" ועוד לא ראו מחט:)

גם לי יש בעיה כזו אבל !!! ../images/Emo122.gif

תשתי הרבה הרבה מיים לפני הבדיקה. המיים מנפחים מעט את הורידים ואז רואים אותם וזה כבר לא כואב. נסי ותראי! בהצלחה !! שירי.

קודם כל תזהירי מראש את מי שלוקח

לך דם- "יש לי ורידים עמוקים". שלא יחפשו ויחפשו ויעברו מיד אחת לשניה ואת תשבי ותפמפמי שעה עם היד... ברגע שאמרת את משפט הקסם-כבר יהיה יותר טוב. האח/ות ינסו להזכר בשיעורי אנטומיה שהם למדו בשנה א´ וימצאו את הוריד בקלות. הוא שם אבל עמוק יותר. אם יש לך בדיקות לעיתים קרובות (כל יומיים למשל) עדיף להחליף יד כל פעם, למרות שבד"כ יש יד "טובה יותר". לקחת דם ממקום אחר, כמו גב כף היד-לא נראה לי שכדאי כי זה כואב אח"כ (אלא אם כן אין ברירה-אצלי הרופא המרדים בשאיבה לא מצא את הוריד וניסה וניסה ובסוף מצא בכף היד כי כמה זמן אפשר לתפוס חדר ניתוח בגלל וריד?). ועוד דבר- הרבה פעמים אומרים לפמפם עם כף היד (לעשות אגרוף ולשחרר וחוזר חלילה) וזו טעות-צריך לאגרף את היד ולא לשחרר עד שמוצאים את הוריד. לשתות מים לפני כן-גם עוזר.

למעלה