כבל פנדל

צפוני

New member
כבל פנדל

האם חוקי להניח כבל פנדל 3X2.5 מ"מ למשל ( עם סופיות בקצוות) בצנרת חשמל במקום החוטים הרגילים החד גידיים?

תודה !

רשר

Well-known member
מנהל
לא אבל במקרה וכן צריך להוריד זרם

כי הכבל לא יקבל קירור מתאים,
שים לב שהזרם לכבל מתיחס ליכולת הבידוד לשאת חום בכבל ה"רגיל" יש בידוד PVC ולהוריד זרם בכ 10% משמעו כ 14A
בעוד שבכבל XLPE תוכל להגיע עד 20A ללא כל חשש

צפוני

New member
תודה - השתמשתי בכבל של 2.5 מ"מ

במקום שבו הספיק רק 1.5 מ"מ.

כך שמבחינת הזרם זה בסדר.

תודה רבה!

צפוני

New member
ועוד מילה ...

מה שמעניין אותי זה ההיבט החוקי - חוק החשמל, האם יש איסור על שימוש בחוטים רב גידיים בהנחה שאיני חורג מהתקנות לגבי עובי המוליכים.

ושוב תודה.

תגובה

ממה שאני יודע, וממה שכולם יודעים, אסור להשחיל כבל פנדל או מוליכים גמישים בתוך צנרת או תעלות, אלא מותר להשתמש בזה רק לגישורים בלוח ולהזנת מכשירים ניידים.

אבל!

חיפשתי הרבה בחוק החשמל בכמה הזדמנויות, ומעולם לא מצאתי שום איסור כזה.
בפועל חברת חשמל לא מאשרים לעשות את זה, וכל החשמלאים אכן לא עושים, אבל עד היום לא מצאתי לזה סימוכין בחוק (וזה מרגיז אותי).

asis013

New member
אל תתרגז

בתקנות חשמל -התקנת מוליכים סעיף 7 ב
התקנה מדברת על מוליכים ולא כבלים שחתכם צריך להיות לפחות 10ממ"ר מחשש לקריעה בהשחלה כפי שציין מר רשר.
לגבי כבלים אין קביעה ברורה למעט שכבל יתאים למקום התקנתו ומן הסתם כבל גמיש מיועד יותר למכשירים מטלטלים ולא להתקנה קבועה.

מקווה שעזרתי.

ארטור 1

New member
יש לי השערה נוספת ,למה לא .

בעתיד כאשר מישהו יקדח בקיר ובטעות יקדח מול הצינור המוביל של הכבל ,הסיכוי שהוא יגרום נזק גבוה לאין שיעור כאשר הצינור "מלא ודחוס"עם כבל ,

לעומת צינור "אוורירי" שברב המקרים יאפשר למוליכים לזוז ולהתרחק מהמקדח .

ודאי.

ישנם אפילו מקומות שבהם מומלץ להשתמש בכבל ירוק ולא בחוטים, כגון תאורה שקועה ברצפה, תאורת חוץ וחשמל בגינה.

יוסיזיו

New member
אין מצב כזה,מוליכים בודדים/כבלים אותו דבר

מה שכן מוליכים בודדים עלולים לזוז מעט בצינור המוביל אבל גם אז להפגע בבידוד שלהם והנזק גדול יותר כי לא רואים אותו.

למעלה