כבלים כחלופה לFrame Relay

Rיקושט

New member
כבלים כחלופה לFrame Relay

אני מדבר עם האנשי מכירות בISP ובבזק וכולם נראים לי קצת לא יודעים או סתם אינטרסנטים. והשאלה היא פשוטה, האם הכבלים בחבילות העסקיות החדשות שלהם שווים באמינות ובשירות לחיבורי הFR של בזק? המחירים מאוד מפתים, במקום FR של 256k שעולה לנו אלפי שקלים אני יכול להזמין את הכבלים עם 278\750 במחירים ממש מצחיקים. מישהו ניסה? למישהו יש הערות?

H N 1

New member
כן ולא

אכן אפשר להגיע לחבילות יפות ובמחיר יותר הוגן מבזק. אבל: יש להם בעיית אמינות... יכול להיות לך זמן שהקו לא יהיה זמין והטכנאים לא ימצאו מה התקלה, או כלמיני ניסים כאלו. האמת שאני מייחס את זה למחלות ילדות, ואם תהיה לך סבלנות תחסוך לא מעט כסף

Rיקושט

New member
----------->

נאמר לי שהחבילות עד 1.5M כולל הם בעצם חשבונות "רגילים" עם UP גבוה יותר לעומת חבילות ה2Mb ומעלה שמנותבים בצורה שונה ובעצם מגבילים באיכות השירות לשירות הFR של בזק, האם זה נכון?! הבנתי גם שהממשק של הקבצים הגבוהים הוא שונה וצריך לקנות ממשק אחר לcisco שעד היום עבד על FR, יש למישהו מושג במה מדובר? נ.ב ההרגשה הכללית שלי היא שהISPים במירוץ אחרי החבילות של הכבלים ולאף אחד אין מושג מה השני עושה. גם אנשי המכירות מבולבלים וזה גורם לי כל פעם להיות חצי שעה במענה הקולי בחיפוש אחרי מישהו שיודע.

lizard

New member
אני חושב שADSL וכבלים בנפחים

גבוהים בהחלט יכולים לענות לכם על הדרישות. השאלה היא האם החברה שלך מארחת שרתים על הקו שלה או שזה ליציאה בלבד.

Rיקושט

New member
אני לא מדבר על טכנולוגיית WAN

והיכולות שלה, מן הסתם DSL ו Cable מסוגלים לתת אמינות מעולה, כאשר התשתית שלהם טובה - וזה מה שאני שואל בעצם. כי בזמן שבתשתיות הFR השקיעו מהרגע הראשון, הDSL והכבלים הם לא "עסקיים" והאמינות שלהם מוטלת בספק (הכל יחסי). אנחנו לא מארחים כלום על הקווים, הכל בחווה. אבל הUP שלנו הוא בחשיבות עליונה. עד לפני שנה היינו עם קווי סיפרנת מאוד מאוד מאוד יקרים, אלפי שקלים - חשבונות של עשרות אלפי בחודש, משם עברנו לSFR שהוזיל עלויות בצורה מדהימה. עכשיו מעניין אם אפשר יהיה להוזיל עוד יותר את העלויות מבלי לפגוע באיכות. (המעבר לSFR לא פגע בכלל באיכות)

lizard

New member
על מה אתה מדבר "השקיעו מהרגע הראשון

" אני מכיר מספיק סיפורי זוועה (שלחלקם הייתי שותף) בקשר לFR. בזמנו, הענן FR של בזק היה חנוק בצורה מדהימה. אני חושב שהתשתית של הDSL טובה יותר מתשתיות אחרות, ולו בגלל שהיא החדשה ביותר. אני מבין שלא יצא לך להתקע עם כרטיסי FR תקועים במרכזיה וכדומה, SIR נמוך וביצועים מהת*ת.

antidot

New member
הםםם

אתה מודע לעובדה שהניתוב בענן DSL לא עסקי הוא על בסיס best effort ? אין לי מושג מה הניסיון שלך עם FR וקצת קשה להבין מה זה CIR נמוך (אתה יודע, CIR זה משהו קבוע שמשלמים עבורו). מה גם שCIR הוא נתון סטטיסטי ולמעשה אף אחד לא יכול להתחייב שבכל רגע נתון תקבל לפחות CIR. אני עובד כבר כמה שנים עם FR וספרנט ולמעט כמה פעמים שאני יכול לספור על יד אחת (פרט להודעות מראש על עבודות תחזוקה) לא נתקלתי עדיין בבעיות. זה יקר ? כן. זה לא מצדיק את העלויות ? אולי. זה אמין ? כן (לפחות לדעתי). אגב, תחשוב שניה מה זה למעשה "תשתית DSL" ? את DSL אתה רואה רק בlast mile. השאר מנותב באותם ענני FR או ATM. אז מה אמרת למעשה ?

60 שניות על Frame Relay ו- CIR

אם אתה משלם על CIR כלשהו, בזק מתחייבים שתקבל אותו ואתה אכן תקבל אותו בכל רגע נתון. CIR כשמו כן הוא, Commited Information Rate. איך העסק עובד? בכל Frame שעובר ברשת ה- Frame Relay יש ביט שנקרא Discard Eligibility, או בקיצור DE. לפי מצב הביט הזה מתגי ה- Frame Relay יודעים האם ניתן להתעלם מה- Frame או לא. נניח שיש לך קו 128K עם CIR של 64K, כל ה- Frames שלך עד נפח של 64K יסומנו כך שמתגי ה- Frame Relay יעבירו אותם בכל מקרה. כל ה- Frames שמעל ל- 64K יועברו "על בסיס מקום פנוי". לא ה- CIR סטטיסטי, אלא הקו Frame Relay עצמו. הקצב אותו אתה מקבל הרבה פעמים תלוי ב"שכנים" שלך וכמה רוחב פס הם צורכים. יכול להיות מצב שתקבל 0 אפילו כשיש לך קו של שני מגה, ובמידה ולא רכשת CIR מבחינת בזק זה תקין.

antidot

New member
בתאוריה זה נכון

מעשית, מה קורה כאשר יש לך burst בכל הקווים ואין לך מספיק קיבולת לכולם (הרי עושים overbooking גם על FR) ? יכול להווצר מצב שתקבל חלק (אומנם קטן) מהזמן, קיבולת נמוכה מ-CIR. עניין של סמנטיקה. כיוון שהאפסילון במקרה הזה די קטן, אפשר לקרוא לזה נתון מדוייק או נתון סטטיסטי (תלוי אם אתה הצד המספק או הצד המשלם
)

shed

New member
--->

עד כמה שאני יודע לא עושים overbooking על המינימום המובטח. לפחות לא החברות והספקים איתם אני דיברתי. לדעתי גם מבחינה חוזית אסור לספק לבצע overbooking על ה-CIR. במקרה ויהיה burt על כל הקווים, מי שקנה cir יקבל את המנימום המובטח לו, מי שלא קנה cir לא יקבל כלום. למעשה, אם מסתכלים על זה: cir הינו sla המורכב משני חלקים: 1. מובטח: CBR. 2. Best Effort עם מקסימום מובטח. על CBR לא מבצעים overbooking לכן תמיד קו FR אמור להיות מסוגל לספק את כל המינימומים. שוב, זה מתוך מה שאני מכיר מהספקים והחברות שעבדתי ופגשתי. קצת קשה להסיק מכך על ההתנהלות של בזק :)

כמו ש- shed כתב

לא עושים overbooking על CIR (או לפחות לא אמורים
) לא בבזק ולא בספקי האינטרנט. בספק אינטרנט מסוים בו עבדתי בעבר מעמיסים על Access של שני מגה עד שש מגה של לקוחות (סטטיסטיקה, מה לעשות) כאשר דואגים שסכום ה- CIR של כל הלקוחות לא יעלה על השני מגה של ה- Access.

אגב

זה לא שעובדים על לקוחות. צורת העבודה הזאת נהוגה בכל העולם. בנוסף, היחס של אחד לשלוש (שש מגה לקוחות על שני מגה קו) בספק האינטרנט בו עבדתי הוא טוב יחסית. יש ספקים שמעמיסים גם אחד לשש או אפילו יותר.

H N 1

New member
הםםם...

אני לא יודע על הבדלים בחבילות ה"גבוהות"..... מה שנכון הוא שאתה מקבל ממשק ETH אז תצטרך לשנות בראוטר...

Rיקושט

New member
אז זה מה שאפילו עוד יותר יפה

אני מתכנן לעשות relocation לנתבים האלו (מחוץ לישראל) ולשים מחשבים עם linux עליהם שיעשו את העבודה של הCisco בארץ. ככה חסכתי כמה אלפי דולרים על נתבים שאני צריך לרכוש בחו"ל. בגלל זה המעבר לכבלים עם ETH עליהם נראה כל כך מפתה, הוא מוזיל עלויות מכל כיוון. אבל אם זה יהיה על חשבון האיכות...אז מן הסתם זה לא יהיה שווה את זה. אני חושב שאני יזמין חיבור כבלים במקביל לאחד מהSFRים ואני יעשה ניסוי.

ערן שחר

New member
על איזה קו אתה משלם אלפי שקלים?

קו VC של בזק 0.5/2 לא צריך לעלות יותר מ 1500 ש"חואפילו פחות

Rיקושט

New member
אז כנראה אתה מקבל מחירים ממש טובים

כי אני עכשיו מסתכל על הצעת מחיר שמנהל הלקוחות שלי בבזק שלח לי והמחיר הוא: 1529 ש"ח (כולל מע"מ) לחודש + תשלום חד פעמי של 300 ש"ח על התקנה. הISP שלי רוצה 300$ בערך. כמה יצא לנו?

lizard

New member
איך אתה תעשה רילוקיישן לנתבים?

לא הבנתי את הקטע הזה...

רגע, שמעתי ש....

הכבלים יוצאים בחבילות מתחרות לשרוצי DATA על ממשקי giga האים מישהוא שמע על זה משהוא?

Rיקושט

New member
מה הבעיה?

יש לי אתרים חדשים שעולים בקרוב בחו"ל, במקום לקנות נתבים אני ייקח את אלו מהארץ. (זה FR שם, אז מתאים בול).

לא תמיד

תלוי באיזו ארץ, לכל ארץ יש ממשקים שונים לדוגמא אצלינו עובדים ב-g703 לא בכל ארץ עובדים ככה ולא כל הנתבים יכולים לעבור relocation כמו שרתים והמכונת כביסה של סבתא ....

למעלה