כביש 561 והמסדרון הצפוני של קדימה

תותח9

New member
כביש 561 והמסדרון הצפוני של קדימה

לבקשת סתיו, ומכיוון שלא היתה לי אפשרות להרחיב בעניין ביום חמישי, כמה דברים על הנושא: הרצועה הירוקה כתושבי קדימה-צורן זכינו למתנה. המקום האחרון שבו יש פס ירוק, כמעט ללא הפרעה, מכביש 4 מזרחה, כולל ערכי טבע נדירים - זה הישוב שלנו. ה"פס" כולל את יער אילנות והארבורטום (חוות אקלום צמחי יער של קק"ל), חלקת אירוסי ארגמן במזרח יער אילנות, רצף ירוק של שדות בין קדימה לצור משה, שמורת קדימה (שמורת האלונים, בה נמצא הריכוז היפה ביותר לדעתי של אירוסי ארגמן), ויער קדימה. לפני כ-3 שנים יזמתי את סימון שביל הטיולים אילנות-קדימה-צורן, שביל שסומן לפני מספר חודשים על ידי החברה להגנת הטבע, ולא היה מגיע לידי ביצוע ללא "פורום כפר קדימה-צורן". בקביעת התוואי השתתפו גם מיקי אקרמן וגם יוסי יצחק מקדימה. השביל מתאים להליכה רגלית, וברובו גם לאופניים (יתאים כולו לאופניים לאחר הכשרה קצרה). כיום, השביל מסומן עד יער קדימה, ואת ההמשך לכיוון צורן נוכל להשלים אחרי השלמת התשתיות של רמת אמיר. לאורך השביל מתוכננות נטיעות של אלונים כדי להשיב למקום את צביונו המקוריץ איומים על הרצועה על הרצועה הזו מאיימים כמה דברים. תכניות הבניה (שאין לי גישה אליהן, אך אני יודע בגדול את היקפן) אמורות "להתקרב" בבניה לשביל. שמורת קדימה, ששטחה 9 דונם בסך הכל, אמורה להיות מוקפת בתים. כיום, היא מוקפת חקלאות, שזה הרע במיעוטו. סמוך לשביל ניצב לו בית האריזה לתפוחי אדמה שרובו בנוי ללא אישורים אך האיום הגדול ביותר הוא כביש 561 כביש 561 הכביש הוא כביש מאושר על ידי כל הרשויות ומופיע בתכניות מע"ץ. אך לא כל מה שבתוכנית יגיע לידי ביצוע. חלקו המערבי של הכביש, בין יער אילנות מערב, לאיזור התעשיה הדרומי של נתניה, אושר, התוואי שלו שונה בלחץ גורמים ירוקים, והוא יעקוף את אבן יהודה מצפון, ויקל מאוד על איכות חיי השכונה הצפונית שם. חלקו המזרחי אמור לחבר את מחלף אילנות עם רמת אמיר. ממש על תוואי השביל. אין כל תכנון להמשיך את הכביש מזרחה לכביש 6 !!! לדברי גולברי, אם לא נסלול את הכביש, יהיו פקקים ענקיים בצורן, שיתחילו ברחוב החרוב (מזרח צורן, למי שלא מכיר). לדעתי הוא טועה, ואינני יודע (אני רק חושב) מה מניע אותו לרצות כל כך את הכביש. החלופות, לדעתי, יכולות לכלול את: * הכפלת כביש 553 ומחלף בצומת דרור. * שדרוג כביש 562(תל מונד - צורן - צומת ינוב) * הרחבת כביש פרדסיה-גאולים *יצירת יציאה נוספת מקדימה דרומה לכיוון כביש 553 (תל מונד-דרורים) קישורים נוספים http://kfar.qadima.googlepages.com/green_north_corridor http://kfar.qadima.googlepages.com/shvil_aloney_kadima http://kfar.qadima.googlepages.com/alonim

Master Stav

New member
מה דרך הפעולה שאתה מציע ....

ניראה לי נושא גדול על המתמודדים שלנו לטיפול בזמן הבחירות האם יש מצב לארגן קבוצת מיקוד והתייחסות ולצאת באיחוד תושבים של הרשות המאוחדת בכדי להפעיל לחץ על הגורמים הרלוונטים ?

תותח9

New member
חשוב שכל ראש מועצה ייבחר יהיה מודע לכך

זה לא כביש שעומדים לסלול מחר בבוקר - זה עניין לשנים. המחלף והקטע המערבי יהיו יותר בהקדם. חשוב שראש מועצה שייבחר יפעל לקידום החלופות ולדחיית הכביש אני מניח שאחד המועמדים (או שלושה...) יסכימו לכך.

מפציץ10

New member
נכון מאוד לדחות

בכדי שבדרך לחוג של הילדים רופא השניים קניות נסיעה להורים ולהצגה או בילויים נעמוד בפקקים אנחנו לא צרכים כבישים אנחנו יכולים בלי כבישים תחנות דלק ושאר דברים אנטנטת כמובן לא צריך טלפונים גם בקיצור אנחנו יפי נפש שרק צריכים עצים פרחים גינות את השאר לא צריך בכלל אז לדחות את כול הכבישים והיום.

תותח9

New member
מנסה לענות עניינית

יש לכביש חלופות אם נשתמש בהן לא נעמוד בפקקים על תחנות דלק - בקרוב.. אני לא יפה נפש, וגם לא רואה את עצמי "ירוק אדוק"

Master Stav

New member
אי הבעיה בלהיות יפה נפש ?

כי זו ההוזלה של המילה עלידי ברברים ?

abira sharon

New member
אין לך מה לדאוג

אבא של גולברי היה מבין אלו שהקימו את האורבטוריום, וגולברי, לפני שילך הבית ידאג לקלקל.

מפציץ10

New member
טעית עם האבא

לדעתי זה הסבא שלו שעשה מה שעשה והאבא קנה את כול אדמות קדימה צורן ופרדסיה בכלל שלו פרטי כבר המון שנים ולב השרון זו החברה הכלכלית שלו בכלל חחחחחחחחחחחח

Master Stav

New member
תבחר באיזה כינוי אתה רוצה לכתוב

או אולי ניקח שלישי עופר ? זכור לי עוד השיחה שלנו במונית .....

מפציץ10

New member
נסיון יפה חמודי

1 אני לא נוסע במוניות שתיים לדעתי אתה אולי קרוב אבל אני מכיר אותך טוב מאוד ויודע כמה אתה סקרן! אבל תתאפק בקרוב תדע. אגב שמי לא עופר אומנם יש כמה אותיות דומות אבל לא פגעת חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח ולדעתי המוניות הם מטרד בעיקר בצורן חפרים עם רשיון של עזרא לוי שקילפו קו ללא כול הצדקה . עדיץ מכונית או אופנוע כמו שלי .

תותח9

New member
עוד על הרצועה הירוקה

חשוב לראש המועצה, מי שלא ייבחר, להבין שטובת הישוב איננה רק נדל"ן וכבישים. רצועה כזו יכולה לשדרג את הישוב מבחינת איכות החיים, להביא אליו מטיילים ומבקרים וליצור לו מיתוג כמו שיש לאירוסים בנתניה ובנס-ציונה חשוב גם לציין שלאורך השביל יש אטרקציות (לא אוהב את המילה, אבל בכל זאת) כמו הארבורטום, פארק אתונה בצור משה (לזכר יהודי יוון), בית פלטניק ברמת אמיר (אם לא ייהרס - מדובר בבית הראשון שנבנה באיזור בשנות העשרים). השביל יכול להתחבר לשביל שיצרו תושבי קרית השרון בנתניה ומקשר בין יער אילנות לחורשת הסרד'נטים בנתניה - ומשם לשביל ישראל. מצידו המזרחי, השביל חכול להמשיך לחורבת חרזה ממזרח לצורן ולתל שבח שליד תנובות, לנחל אלכסנדר ולשביל "דרך הלב" שמתכננת מועצת לב השרון - ואז נוכל להיות בלב רשת שבילי טיולים איזורית.

שכחת את יער אילנות מזרח שהולך להכרת

יש תוכנית מאושרת סטטוטורית לפיה יער אילנות מזרח יכרת ובמקומו יקום כפר גימלאים. כדי למנוע את זה, צריך לנייד את הזכויות של הבניה למקום אחר.

למעלה