כביש 446 מישהו מכיר?

כביש 446 מישהו מכיר?

הכביש מוביל מחוצה שומרון (כביש 5) לבית אריה. האם הכביש הזה בטוח לרכיבה או שהוא עבור באזורים עויינים?

gws1

New member
שומר נפשו ירחק../images/Emo70.gif

ממש לא מומלץ לנסיעה ובטח שלא לרכיבה על אופניים... למרות שמדובר באחלא של כביש עם מעט מאוד מכוניות יחסית ועליות מאתגרות, לא הייתי מתקרב לשם עם אופניים! בורוקין, כפר א-דיכ, ודיר-בלוט הם כפרים מאוד עויינים וזריקת אבנים ובקט"בים (בקבוקי תבערה) הם עניין שבשגרה במקומות האלה. אפילו תושבי פדואל האידיאליסטיים משתדלים לנסוע שם בשיירות של כמה רכבים, או להזמין ליווי של רכב צבאי. האירועים בכביש זה מאופיינים בעיקר במהירות שבה הם מתרחשים, המפגעים אורבים במקום מסתור על שפת הכביש, פוגעים ברכב המתקרב (בד"כ רכב יחיד העובר במקום) ומייד בורחים אל עבר הוואדיות במקום. האירוע מסתיים בתוך שניות. התצפיות במקום (אזור התעשייה של עלי זהב) לא מכסות את כל הכביש ובשל מיעוט הרכבים העוברים בו, לוקח לצבא די הרבה זמן להגיע לנקודת האירוע ולהתחיל במרדף מסורבל ואיטי שבד"כ לא כל כך מצליח. צריך גם להבין שהמפגעים במקום מכירים את כל נקודת התורפה על הכביש ואת דרך הפעולה של הצבא. הם מנהלים תצפיות על הצבא ויודעים איפה נמצא הסיור ושאר הכוחות בכל רגע נתון. כך שלמשל רכב העובר על יד ברוקין ומועד לפורענות, מדווח מייד לחבר'ה בדיר-בלוט ואפשר לצפות שתחכה לו הפתעה מאוד לא נעימה. רוב ניסיונות ההטעיה של הצבא תוך כדי שימוש ברכבי דמה אזרחיים ומארבים נסתרים, כמעט שלא הביאו מעולם ללכידת המפגעים. אני אישית חטפתי שם שני בקט"בים שהחטיאו אותי באורח נס בכמה מטרים ספורים. אם בכל זאת החלטת להתגרות בגורל ואתה מתעקש לנסוע על הכביש, הייתי ממליץ לך ליצור קשר עם הפלוגה היושבת בעלי-זהב, או עם החמ"ל ביקיר ולבקש מהם ליווי של רכב צבאי לטובת העניין. ישנן הרבה שעות מתות במשך היום ולעיתים קרובות אין בעיה לעשות זאת. בלאו הכי הסיור נמצא על הכביש 24 שעות ביממה. ואם כבר אתה ממש רוצה לאתגר את עצמך, אז אני ממליץ לנסוע על הכביש המוביל להר ברכה (הר גריזים) לא הרחק משם, ולחוות את אחת העליות הקשות אך גם היפות ביותר שישנן בארץ. דרך צלחה

avihersh

New member
אם הצבא יצטרך ללוות רוכבים טיפשים...

שמתעקשים לשים נפשם בכפם ולהיכנס לכפרי הגדה המערבית, לא יהיה לו זמן לקחת את ילדי המתנחלים לחוג פסנתר. תחליט מה אתה מעדיף ...

gws1

New member
../images/Emo196.gifשירותי ליווי../images/Emo68.gif

בוא לא נגרר לויכוחים פוליטיים, באמת שזה לא המקום לזה... רק תיקון קל שהתפלק לי בטעות אבל בכל זאת מציק לי, בקט"בים = בקת"בים כמובן

ItsikH

Member
לידיעתך, עדיין יש אי אילו כבישים רכיבים בגדה כמו 443 וחוצה שומרון עד אריאל. אני אישית מעדיף לוותר ולוא רק מפני ש"תמיד יש פעם ראשונה" ואני לא רוצה לשמש דוגמא במקרה הזה.

avihersh

New member
לא לעניין הזה כוונה תגובתי. למרות שאני...

...סבור שמוטב להשאיר את רכיבת הכביש הספורטיבית, מחוץ לאיזור הגדה המערבית. גם אם הכביש בין גבעת קשקשים למעלה עיזים שקט יחסית. תגובתי כוונה, לחוסר שביעות הרצון של המגיב הקודם, מתגובתו של צה"ל בכל הקשור לאבטחת רוכבי הכביש.

ItsikH

Member
הוא לא כתב דבר על אבטחת רוכבי כביש וגם לא הביע אי שביעות רצון מתפקוד הצבא, רק תאר את המצב הקיים (לצערו ולצערנו) והמליץ בחום להמנע.

ItsikH

Member
...למעט הצעה אקדמית ביותר שאני הייתי דוחה על הסף ולדעתי כל רוכב סביר היה נוהג כך.

למעלה