כביש מקורצף

statt

New member
כביש מקורצף

הי, יש פעולה מיידית שמומלץ לבצע בזמן נסיעה על כביש מקורצף? בעוד הגלגל הקדמי משדר כי הינך בשלבים מתקדמים להמרחות על הכביש....מעבר כמובן לבריחה הצידה... פשוט בכל נסיעה בה אני נתקל בכביש מקורצף נראה כי אני עומד להמרח....מה עושים במצב כזה??

נמנעים מללחוץ על הברקס הקדמי

משחררים את נעילת הידיים האוטומטית(קורה לכולם), רק דואגים לתיקונים כך שה"קוליסים" לא יקחו אותך לעזאזל. רוכבים על גז קבוע. ומשתדלים לא לריב עם האספלט, לרוב הוא מנצח!

shayvilk

New member
מומלץ להעביר משקל אחורה, אם בפתיחת גז מעט

או מעבר לשבת טיפה יותר אחורה וכמובן כמו שציינת, לשחרר כידון. זה ירגיע את התחושה שהקדמי נסחף יחד עם הקרצוף. ד"א אם אתה ממשיך על הגז, אפשר לרכב רגיל (רק לזכור להיות עדיין בהטיות כי יש סיכוי שבין החריצים יש אבנים קטנות).

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif שאלה נוגעת לעניין

לא יותר הגיוני לקרצף את הכביש לרוחב? ככה גם יהיה את אפקט הרעידות (להנמכת המהירות) וגם לא יהיה סיכון לדו"ג שהגלגל משתלב במסלולו של החריץ ונוצר איבוד שליטה מסויים??? (או שאני באמת מצפה ליותר מדי בישראל?)

Pumi

New member
לא ממש

אם זה לרוחב, ותאלץ לבלום, אז מכה של הפרשי גובה כזאת כמו שיש לנו לאורך, יכולה לעלות את הקידמי באויר אפילו לשניה, ולנעול אותו. אתה לא רוצה לנעול את הקידמי. מבחינת אופן חריצת הכביש, החריצה צריכה להוריד שכבת אספלט מהכביש. החריצים הלא שווים לאורכו נובעים מחוסר מקצועיות, חוסר איכפתיות וחוסר אחריות מלאה של הקבלן ושל המפקחים עליו. במקום לעשות מספר מעברים על אותו קטע כביש כנדרש, הם עוברים פעם אחת, במהירות הכי גבוה שהם יכולים, ומנסים לחסוך כמה שיותר עבודה. מה לא עושים בשביל לחסוך שקל.

Choia

New member
העבודה תהיה פחות יעילה...

כלומר דברים ייקחו יותר זמן. ואז אנשים יישאלו למה דברים לוקחים הרבה זמן בארץ הזאת... חוצמזה גם בגרמניה מקרצפים כבישים לאורכם ולא לרוכבם אז אולי יש לזה סיבה טובה.. ואם אני זוכר נכון אז באיזו הרצאה שמעתי שדווקא ההפך קורה, האיבוד שליטה נגרם בגלל הרוכב שנלחץ ומקשיח אחיזה בכידון ולא בגלל הקרצוף. מה שתוכי על אופנוע אמר כ"לא לנעול ידיים"

קצת בעייתי מבחינת מיכשור הקירצוף הקיים

לא נראה לי שמהנדסי מכונות הקירצוף חושבים יותר מידי על האופנוענים(אם בכלל), ולכן לא קיימת מכונה כזאת. מה גם, שנראה לי שזה קצת בעייתי מבחינת צורת העבודה שלה. לא מכיר יותר מידי עבודות "מע"צ" בחו"ל אבל לדעתי גם שם מקרצפים עם כיוון התנועה, זה יותר הגיוני מבחינת יעילות מכונת הקירצוף. "אפילו" במדינה "אוהבת" אופנועים כמו שלנו לא נראה לי שיהנדסו מחדש מכונה שעולה כמה מאות אלפי שקלים בשביל שיהיה יותר נוח לכמה אופנוענים.

אגב..תוכי ../images/Emo118.gif

הגמד על העז כבר ניצח? (כי לי נראה שהוא הפסיד..לא לפני שהספיק לעשות טיפה רעש
)

הגמד אולי הפסיד במערכה

אבל הקרב עוד לא נגמר! בסוף ננצח! והשטייניץ שבטנק יתלקח (ספונטנית כן?, אין לי שום קשר להצתה, פירומניה, הג'ריקן בנזין שנשפך עליו "בטעות". אני בכלל נגד אלימות!) אגב, משפט שאיש חכם אמר לי פעם: "אל תדאג, יהיה טוב, בסוף כולנו נמות" מה שנקרא אופטימיות זהירה

gilbola

New member
הרבה יותר פשוט: לשים שלט במרחק סביר

שמתריע מפני הכביש המקורצף, ולא שלט באמצע הכביש בגורם לך לענות לו :"מה אתה אומר?? לא שמתי לב!" שלט שיהיה במרחק כזה שקטנוען או אופנוען יוכלו לבחור אולי דרך אחרת.

urielson

New member
השאלה שלי היא למה גם אחרי שסיימו

לקרצף כביש, ולסלול אותו מחדש תמיד נשאר קטע מקורצף שלא נסלל? עיין ערך כביש 4 קצת לפני צומת גהה (על הגשר) עיין ערך קטע הכביש מרמת הכובש לכפ"ס עיין ערך קטע הכביש מקבר בנימין לכיוון מחלף אייל (איפה שעשו את הכניסה לבית העלמין החדש של כפ"ס)(וכן אני יודע בשבועיים האחרונים סללו סוף סוף את הקטע הזה) ואני משער שיש עוד הרבה מקומות "ששכחו" לסלול מחדש

Papillion

New member
אין לזה תשובה מלבד...

חלם זה כאן. חסר רק שלראש הממשלה יקראו הרש'לה.

Ad H

New member
שמעתי על זה תאוריית קונספירציה מעניינת ../images/Emo6.gif

שיש הסכם אפל בין מע"צ לבין יבואני הצמיגים
אלה יעשו את עבודתם חרא כרגיל, ואלה יגזרו הון עתק מצמיגים גמורים/מפוצצים/מנוקבים וכד'. אז מדי פעם צמיג מתפוצץ ומעיף איזה רכב לגדר הבטיחות....וככה גם לזק"א יש מה לעשות...למי אכפת מעוד הרוג בתאונת דרכים, כשהקומה השנייה של הווילה מוכנה
Welcome to shit land, אה iec

אני רואה אהבתך למדינה

גוברת מיום ליום... יש לי קילשון משופצר למרד איכרים מהמאה ה-19 מוכן למכור לך אותו במחיר עלות בלבד למען מטרה קדושה זו

להשאר עם גז "פתוח"?

הכוונה היא להאצה? עד לאיזה מהירות? יש קטעים מקורצפים שהם די ארוכים, ולא תמיד אפשר לרכוב עליהם מהר. בגלל זה אני מעדיף גז קבוע. אבל, זו ההעדפה שלי

למעלה