כביש מסוכן מידע

יורם א2

New member
כביש מסוכן מידע

האם קטע הכביש מי צומת פרדיס לחיפה נחשב כביש מסוכן (או חלק מי כביש 4 ?)

zentner1

New member
לדעתי לא!אחד הכבישים היותר טובים לאימון

מהו הקריטריון לכביש מסוכן?האם שמו של הכביש?נפח? שוליים?סביבה דמוגרפית?כמות נתיבים?כמות צמתים? התפיסה שלי לפחות לגבי כבישים הם שכל כביש מסוכן כיוון שבכל מפגש עם כלי רכב אנחנו בבעיה,עכשו לנושא דירוג הכביש ע"פ הקריטריון האישי שלי:כביש חד מסלולי מגביל את המהירות של המכוניות(הקטע עומד בקריטריון)שוליים רחבים(ברוב הכביש השוליים רחבים כמו נתיב נוסף)הכביש ברובו ישר עם ראות טובה, ללא צמתים(רק כמה צמתיT)בקיצור "מגרש אימונים" מצויין.כמה כללי זהירות חשובים,בפארדיס רק עוברים עם הראש למעלה ובזהירות,לפני צמתי T הראש למעלה לחפש את הנהג אשר לא "סופר אופניים"(מומלץ לטריאטלתים לצאת מהארובר)להשתמש בעומק של השוליים ולא רק בפס הצהוב.נצנצים ובגדים זוהרים/צבעוניים מומלץ.בקטע כביש זה יש עשרות/ מאות רוכבים כל יום,ואני באופן אישי מעדיף לרכב שם מאשר בכביש המושבים אשר מומלץ בפורום זה מפעם לפעם, שבוע טוב דורון

בפירוש לא!

לאורך כל הכביש שוליים רחבים ומרביתם נקיים מאוד, זה כביש הבית שלי כך שרכבתי עליו בכל עונה וכל שעה. הקטע היחיד המסוכן הוא פרדיס עצמו. נ.ב אנחנו שם כמעט כל בוקר(מלבד ימי ראשון) בשש במת"מ אז אם אתה רוצה להצטרף אתה מוזמן.

Jack Bauer

New member
כביש 4 בין חיפה לפוריס שונה לחלוטין

מהכביש שעובר בשרון,כמו שארנב אמר שוליים רחבים,לא יותר מדי רכבים גם בימי חול,בשבת שומם חוץ מרוכבי אופניים כמעט ,הכביש האולטימטיבי לנג"ש 40 ק"מ
. גם אני שם כל שבוע ולדעתי אחד הכבישים היותר בטוחים.

נגליטה

New member
מחפשת המלצה לרכיבה באיזור חיפה

אניגם רוכבת בקטע הזה, אבל אני רק מתחילה, לא נראה לי שאני אעמוד בקצב לשכם ובזמן.. אני רוכבת בין שעה לשעה וחצי.

את מוזמנת לקומונה של "בנות רוכבות"

כאן תוכלי למצוא שותפות לרכיבה מהאיזור שלך. חפשי את דנה/מיכל/אילנית. בהצלחה.

את מומנת להצטרף אלינו

שלום, אנחנו רוכבים באזור נהריה כברי ועולים צפונה לאדמית וכביש הצפון. יוצאים מדי שבת לסיבוב של כ- 70 ק"מ עם טיפוס עליות לא כ"כ מפחידות (או שכן, רק תלוי את מי). תיכנסי לקומונה שלי ותוכלי להתעדכן ולהחליט מתי להצטרף. כולם מוזמנים, הכבישים ריקים מתנועה ובטוחים לרכיבה (יצאה לי סיסמה.....)

ItsikH

Member
כביש 4 - מעזה עד ראש הנקרה בחלקו הגדול סואן ומסוכן. דווקא הקטע המדובר הוא הפחות סואן מכולם, כיוון שמשרת בעיקר את היישובים הקטנים שסביבו ורוב התנועה זורמת בכביש 2 הסמוך. אבל זה תלוי ביום ובשעה, ובקרבת חיפה הוא עלול להיות סואן לעתים (אזור טירת הכרמל).

אהד6

New member
כביש מסוכן מהו??

לדעתי כביש מסוכן (וללא גזענות) מהניסיון שלי שושל אישתי, עם דגש, זה: מיעוט כפרים ואוכלוסיית בני מיעוטים הנוסעת בכביש. שוליים גרועים/ צרים. כביש משובש. הצללה רבה על הכביש, שמעלימה את הרוכב גם עם הוא רוכב עם פנס מהבהב. בכל אופן נסיעה טובה.

ItsikH

Member
כביש מסוכן הוא כביש שנוסעות בו מכוניות לגבי "בני מיעוטים" - מנסיוני עד כה, הם דווקא הרבה יותר צפוים מהנהגים היהודים, אלו "משלנו" הם יותר יצירתיים, תכונה שלנהג דווקא לא ממש חיובית. ענין השוליים והראות לא ברור, רוב התאונות הקשות ארעו בכבישים עם שוליים רחבים וראות טובה. נראה לי שהקריטיונים העיקריים לסכנה הם נפח התנועה ומהירותה.

למעלה