כביש הדמים חלק 2

Master Stav

New member
כביש הדמים חלק 2

מצ"ב חלק מהפרוטוקול של ישיבה מספר 40 מתאריך 08-07-07 ישיבה בה אושר תוספת תב"ר עבור סלילת הכיכר פריצת הדרך והעברת מתקני השומר והשער למקום סעיף מס' 3 - הגדלת תב"ר מס' 731 - תכנון וביצוע כיכר תנועה בדרך לב-השרון - הברוש מסך 200,000 ₪ לסך 1,000,000 ₪ , התוספת בסך 800,000 ₪ עבור פריצת דרך וכיכר רמת אמיר . המימון: הקצבה ממשרד התחבורה על סך 210,000 ₪ מקרנות הרשות על סך 590,000 ₪ סה"כ 800,000 ₪ יצחק גולברי: מקריא את חוות הדעת של עו"ד נתי מאיר ועו"ד מיכה גדרון. משה ימין: בעניין הצעת ראש המועצה להגדלת תב"ר 731 תוספת בסך -.800,000 ש"ח עבור פריצת דרך וכיכר רמת אמיר: אני מתנגד להצעת ראש המועצה. קבלת ההצעה משמעותה גרימת נזק לקופת המועצה. אם תתקבל כיום החלטה על סלילת הכביש וזו מהות ההחלטה המוצעת, שכן "פריצת דרך" הנה בתוואי שניתן לו היתר, תעשה על פי היתר על פי תכנית עבודה של היזמים ותהיה בפיקוח המועצה - די באמור לעיל כדי להכתיב את ההחלטה תחת הכותרת החלטת מועצה לסלילת כביש. במקרה זה נלכדת המועצה תחת הוראות חוק העזר ללב השרון משנת 1980, שהינו חוק עזר אנאכרוניסטי, החל עדיין על אזור צורן. על פי חוק עזר זה על ראש המועצה להודיע על החלטתו לבעלי הנכסים החייבים בדמי השתתפות על פי אמדן שיוכן על ידי מהנדס המועצה. החלטה זו תייתר את כוונת ראש המועצה לחתום הסכמי פיתוח עם היזמים. למעשה תהיה המועצה תלויה ברצונם הטוב של היזמים: ירצו יחתמו על הסכמי פיתוח לא ירצו ידרשו לשלם על פי חוק העזר ללב השרון. למעשה תאבד המועצה את כל קלפי המיקוח שלה לגבות הוצאות הפיתוח שתהיינה לרווחת הציבור כולו. מכתבו של עו"ד גדרון שהוצג לנו תומך לכאורה במסקנה שלי ביחס למצב המשפטי, אך מגיע למסקנה לא הגיונית מהשערת התנהגות היזם וכנ"ל מכתבו של עו"ד נתי מאיר ההולך בעקבותיו. צריך לציין כי עו"ד נתי מאיר, שהינו עו"ד מכובד ובעל מוניטין, הינו נוגע בדבר ושכר טרחתו תלוי בהתקדמות הפיתוח וכל עיקוב בפיתוח מעכב את שכרו (הסכם שכר הטרחה שנחתם עם עו"ד נתי מאיר לא אושר על ידי מליאת המועצה כשלדעתי היה צריך להביאו למועצה לדיון. ברור שאני הייתי מצביע נגד ההסכם כפי שהוא). המצב כיום הוא שכבר הוגשו בקשות להיתרי בנייה. אין כל דרך חוקית לבלום את היזמים מהגשת בקשה להיתרים ומקבלת היתרי בנייה. למועצה אין כל שליטה על היזם. למועצה אין כל סמכות למנוע מן היזמים קבלת היתרי בנייה. החלטת המועצה תשמוט את שליטת המועצה בתכנון מושכל של הפיתוח ובביצועו. יש לציין כי מכתבו של עו"ד נתי מאיר איננו שולל את האמור לעיל אלא טוען מבלי לפרט כי החלופה הנ"ל של הבעלים לדרוש תשלום על פי חוק העזר הקיים, לא נראית לו ישימה עקב האילוצים המשפטיים ובמיוחד הכלכליים והמעשיים הכרוכים בכך. סתם ולא פירש, והדבר מוזר. חזקה על כל יזם כי ירצה לשלם לרשות מה שפחות אם הדין יאפשר לו זאת. עלינו כדירקטוריון מטעם הציבור, להגן על האינטרס הציבורי. אני מבקש שההצבעה תהיה שמית. בעד אישור הגדלת התב"ר 731 הצביעו 5 חברים: יצחק גולברי, מיקי אקרמן, ראובן סדן, מנחם בנימין, אורית זוארץ. נגד הצביעו 2 חברים: משה ימין, ישי יצחקי. יצחק ענבי לא השתתף בהצבעה. מר יוסי מלכה ומר צ'וח טוענים לסידור העניין ....אני תמה ....אחד מהם מר צ'וח הרי הצביע עבור האישור השני מר מלכה יוסי חבר סיעתו ובודאי מודע למעשיו של חברו שותפו לדרך ( יוסי מלכה תומך בצ'וח למועצת קדימה צורן ) מה קורה פה ? האם בגין יריבות אישית גרידא של שני הפרסונות האלו אנו עדים לחבירה למי שעצר את היישוב 5 שנים מי שמשקר במצח נחושה ....אומר שחברי המועצה התנגדו ? הנה שחור על גבי פרוטוקול האמת אנו זקוקים לכם בחתימות על העצומה למנוע את האסון ולא לאפשר לאנשים לעשות ספין בחירות מתועב !!!

Master Stav

New member
הודעת דוא"ל שיצאה לגולברי עכשיו .

שמי סתיו אדם תושב צורן קדימה משנת 2000 אני מי שמנהל את פורום צורן קדימה בתפוז אני מצרף למיל זה את העתק הפרוטוקול בו אושרה תוספת של 800,000 ₪ בגין פריצת דרך לרמת אמיר ובניית כיכר וזאת בתוספת על 200,000 ₪ שהיו עבור הכיכר בברוש שבוצעה ( אגב עמוד תאורה יותר גבוה אי אפשר היה ? ) 1. אבקש לקבל הסבר מדוע צריך תב"ר נוסף לעניין ? 2. מדוע לא בוצעו העבודות עד עתה ? 3. האם הכביש עומד להיפתח ללא כיכר ? לתגובתך אודה אדם סתיו ההדרים 88 צורן קדימה מנהל פורום צורן קדימה בתפוז .

Master Stav

New member
376 חתימות ......עד עכשיו

ומחר יחתימו בבתי הספר התיכוניים
מעולה

למעלה