כבישונים יקרים :

אופק בר

New member
כבישונים יקרים :

אני עושה עבודה בזה"ב על הפן החוקי של רכיבת הכביש. רציתי לשאול אם מישהו מכם (ואני מניחה שיותר מכמה, לפי הודעות שהיו פה) נעצר במהלך רכיבה על ידי גוף משטרתי בתלונות על עברה על החק? אם מישהו היה שותף במקרה כזה, והוא רוצה לעזור לי, אני אשמח. בבקשה תשלחו לי מסר, או שתשרשרו פה הודעה, כדי שיהיה לי בסיס מוצק לעבודה... אנא ספרו מה היה במקרה, איזה כביש, מה היתה התלונה ומה קרה בסוף - תודה רבה! זו גם הזדמנות להודות למי שעזר בפעם הקודמת שכתבתי הודעה בקשר לעבודה - לאיציק הופמן על ההפניה, וליאיר כוכבי על הקובץ והנכונות! תודה~!

אלדד01

New member
אז ככה

שלוש פעמים היו לי התקלויות עם שוטרים. הראשונה בדרום תל אביב. שוטר רכוב על וספה רדף אחרי איזה שלושה רחובות ובכלל לא שמתי לב שהוא מאחורי. לבסוף הוא תפס אותי והחל צורח עלי על כך שלא עצרתי בתמרור עצור. הוא צעק שהוא יוצא לי את האוויר מהגלגלים! אמרתי לו שאם הוא רוצה להוציא את האוויר אז שיהיה לו לבריאות. (הוא לא ידע שאני תמיד רוכב עם משאבה) לאחר שצעק לרוויה הלך לו לדרכו על הוספה שלו.(מבלי לממש את כוונתו) פעם שניה עצרה אותי ניידת משטרה על כביש שש. (אני יודע שאסור לרכב שם אבל לא ידעתי שזה עד כדי כך אסור) הוא התגנב מאחורינו ופתאום התחיל צועק עלינו באמצעות הרמקול שלו. "אופניים תעצור בצד" בעוצמה מפחידה ממש. כמובן שעצרנו, וזכינו שוב לאיום הוצאת האוויר מהגלגלים. האיום היה מגומגם משהוא כי גם השוטר עצמו הבין עד כמה הרעיון של להוציא אוויר מהגלגלים שלנו באמצא כביש שש הוא מטופש. הבטחנו לצאת ביציאה הבאה, וגם קיימנו. הפעם השלישית ניידת חיכתה לנו על השוליים בכביש חמש בין מורשה לגלילות. (כן גם שם אסור לרכב, מסתבר) השוטרת הביטה בי ברחמים ואמרה לי שלא בא לה לגרד אותי מהכביש היום. לפחות היא לא עשתה את הקטע של הוצאת האוויר. היא בקשה שנרד מהכביש (בנימוס רב, יש לציין) ואני ירדתי ממנו מלא רגשות אשם ברגע שיכולתי. אני מניח שהיה לי מזל. גם לא פגע בי רכב, וגם לא קיבלתי דוח. רכיבה נעימה ובטוחה לכולם.... ולא אני לא חוזר לרכב שטח.

אני אתן את הזווית האחרת...

בכביש בין צומת האלה לצומת שימשון קצת לפני בית שמש (לכיוון שער הגיא), אני ועוד שלושה רוכבים (לא משנה מאיזו עדה) נדחפנו על ידי חברוה של %$#^#*#^ שעברו אותנו בתוך "ארס מוביל" שחורה... במזל אף אחד לא נפל, אבל החוויה אינה נעימה. הכל קרה כמה עשרות מטרים לפני משטרת בית שמש. נכנסנו והגשנו תלונה לשני שוטרים משועממים. התשובה התקבלה בצורת מכתב שהתיק נסגר בגלל "חוסר עניין לציבור". ברור, זה כנראה לא מעניין את הציבור שכמה דבילים כמעט פגעו פיזית בשלושה רוכבי אופניים ברכיבת השבת שלהם, דבילים צריכים להפיג את השיעמום שלהם, זה ידוע ומקובל כנראה בישראל.

לירון מתן בנה שעברה נדחף

עח עבריינים מהמגזר הערבי באיזור נצרת. בצומת למטה עמדה ניידת משטרה ונתנה דוח לנהג על מהירות מופרזת. לירון ניגש לשוטר וןהגיש תלונה והעבריין נעצר. תתקשר אלי ואני אתן לך את הטלפון של לירון להמשך פרטים.... ארז 064414449

מדובר בחבר, רוכב שטח שעלה על

כביש מס' 1, באיזור לטרון לאחר רכיבת שטח קשה עם עוד 4 חברים. ניידת עצרה אותם, וכל אחד קיבל 250 ש"ח קנס. יש לציין שכביש 1 (ירושלים-ת"א) אכן אסור לתנועת אופניים, אולם לא מקובל לתת דו"ח. זאת הפעם הראשונה שאני שומע על כך. "התפילה באה כאשר יורד הלילה על המחשבה"אלן(אמיל שארטייה).

timon1

New member
עמנואל, אם כל הצער והכאב

בכל פעם שהפורום מתמלא בנרות, רוכבים שלא מצייתים לחוקים [שבמקרה הנדון באים להצלתם ולא ע"מ להרגיז כמו החוקים של מנשא אופניים אחורי לרכב], מן הראוי שלפחות יציינו את העובדה שטעו ויקבלו את הקנס בכניעה במקום לספר איך דפק אותם שוטר [כמו שהוצג הסיפור בזמנו] שכן אי ציות לחוקים מצידנו הרוכבים רק פוגע במאמץ שלנו להשגת הכרה באופניים ככלי תחבורה לכל דבר [בכבישים המורשים לכך בלבד כמובן].

חפש את טאריה מיטלמן פעם עצרה אותו

משטרה ואחרי הליך משפטי יצא תקדים שניידת משטרה צריכה ללות את הרוכב הבייתה או משהוא כזה.......תנסה להשיג אותו דרך איגוד האופניים זה יעזור לך ארז

israel61

New member
אני מקפיץ........

אני מקפיץ....... הקפצה = סיכוי לעבודה יותר טובה. עבודה יותר טובה = ציון יותר טוב. ציון יותר טוב = יותר זמן לאופניים. יותר זמן לאופניים = דבר טוב.

למעלה