כביסה של כהה

candy77091

New member
כביסה של כהה

לבעלי יש מכנסיים שחרות שאני מכבסת בנפרד(יותר נכון הוא עושה את זה) ואח"כ הוא מתלונן שיש כתמים שלא יוצאים, הבגדים שלי זה בעיקר כביסה צבעונית ואין לי עליהם כתמים אז אני לא מתלוננת. הוא מכבס את המכנסיים-זה כביסה שחורה על 50 מעלות ותוכנית 4 שזה כתוב בהוראות 78 דק' לכביסה של בדים דוהים ולבנים. מכונת כביסה ARISTON אבקת כביסה "טייד" ומרכך כביסה "קלין לבן" . חולצות אלגנט לבנות איך מכבסים?כמה מעלות 40 או 50? אנחנו לא עושים נכון משהו?אשמח לשמוע את עצתכם.

maybesure

New member
לא ברור:

הכתמים נוצרים כתוצאה מהכיבוס? או שהיו שם קודם? אם היו קודם - צריך לטפל בכתמים לפני הכיבוס במכונה, בחומרים בהתאם לגורם הכתמים. אם הכתמים נוצרים כתוצאה מהכביסה - ייתכן שחומרי הניקוי עצמם גורמים לכתמים, מרכך הכביסה למשל.

maybesure

New member
אז תלוי ממה הם

למשל כתמי שומן - סיכוי גבוה שיתקבעו בכביסה. אבקת כביסה רגילה לא מספיקה להסיר אותם. מה כן? כבר הוצע כאן טיפול מקדים במעט סבון כלים, מסיר שומן או סינטבון, אסטוניש ועוד חמרים שמטרתם היא ניקוי שומנים. לניקוי כתמי פרי אני משתמשת בעיקר בקליה. אם כיבסתם כבר את הבגדים - ייתכן והכתמים התקבעו לנצח. ויש כתמים שלא ניתנים להסרה כלל - למשל כתמי דבקים שמשתמשים בהם בתעשיה, או סיליקון וכו'. אני בכל מקרה לא מכניסה בגדים מוכתמים למכונה לפני שטיפלתי בכתם בחומר מתאים.

למעלה