כביסה ידנית

4 לב אדום

New member
כביסה ידנית

שלום ובוקר טוב עברנו לגור בחו"ל ועדיין אין לנו מכונת כביסה,לכן אני מכבסת את הכביסה של כל משפחתי ידנית אנו משפחה בעלת שישה נפשות הכוללת תינוק וילדים בגיל בית-ספר יסודי. איך אני מכבסת באופן האפקטיבי ביותר? תודה

goanin

New member
כביסה ידנית זה מעולה!

לי יש מכונה ואני אוהב לכבס ביד. מה שטוב בזה - שאפשר לפתוח את ברז המים החמים מדוד השמש ויש לך כל מה שאת צריכה. את צריכה גיגית, אבקת כביסה, וסינטבון. חומץ ומרכך כביסה. מוזגים מים חמים לפי הצורך (לבהירים קצת יותר חם, לכהים פחות חם) שמים אבקה וסוחטים את הבגדים במים. כתמים מיוחדים כדאי לשפשף. אם יש כתמים אז משרים את הכל לרבע או חצי שעה. בסוף הנקיון שופכים את מי הסבון, סוחטים טוב, מרטיבים במים ומערבבים את הבגדים להוציא שאריות של סבון, שופכים את המים שוב, וסוחטים. לחזור על הפעולה עד שהבדים נקיים, בשטיפה לפני האחרונה להוסיף חצי כוס חומץ. בשטיפה האחרונה מוסיפים מרכך.

candy77091

New member
נצל"ש-בגד שיש עליו כתם שלא יורד במכונה

ניסיתי קליה, ניסיתי סבון לשטיפה ידנית.חלש אבל עדין נשאר.מה אפשר לעשות? שמעתי שיש אפשרות של לצבוע בגד מחדש-יש גם אחד שדהה מרוב נסיונות והוא ממש יקר לליבי לא רוצה לזרוק! יש רעיונות?

goanin

New member
אפשר לצבוע.. יש צבעים לבדים.

תנסי בחנויות היצירה וחנויות לתפירה. מה הכתם הזה? ממה הוא עשוי? זו חולצה חשובה, לא לוותר. אנחנו ננצח אותו.

candy77091

New member
הלוואי והייתי יודעת.

ממה עשויי הכתם. אחד מהבגדים בעקבות הנסיון הממושך להסיר ממנו את הכתם נהיה כולו צבעים שונים-רק צביעה נראה לי כבר תעזור,הוא היה בצבע סגול ממש חלש ועכשיו הוא סגול-ורוד ולבן.. והשני יש עליו כתם כמעט בלתי נראה שאין לי מושג מזה-לדעתי זה היה שוקו..

נועית10

New member
את רצינית? זה נשמע קשה

לא עדיף לגשת למכבסה ולשלוח הכל לשם? אני לא בטוחה שעלויות של חומרי ניקוי לכביסה והמים שמבזבזים בשטיפה ידנית הן יותר נמוכות מלשלוח למכבסה וגם אל תשכחי שהעבודה שלך מרובה כי מדובר ב- 6 נפשות ובריאותית זה לא הכי בריא לעמוד ולכבס כל כך הרבה ביד, זה יכול לגרום לך לכאבי פרקים בידיים וכאבי גב. שווה לך לעשות השוואת עלויות מה יותר זול בבית או במכבסה.

למעלה