כבוד

פלופ

New member
כבוד

והנה דילמה חדשה לשיפוטכם... האם יש כבוד באהבה? לדוגמה , בחור התאהב בידידה הכי טובה שלו. היא מסרבת לקשר בינהם. קרה איזשהו ריב בינהם בגלל שהוא אמר לה שהוא רוצה קצת לנתק מגע והיא נפגעה והיא לא מוכנה לדבר איתו , לא מוכנה להקשיב לו , וגם שהוא בא ומנסה לדבר איתה היא לא עונה לו ואפילו לא מסתכלת עליו. האם הוא אמור ללכת בגישה של : "אין דבר כזה כבוד באהבה , אני אוהב אותה , היא חשובה לי , לכן לא משנה כמה היא לא מוכנה לדבר איתי - אני לא יוותר". או שמה בגישה של - "השפלתי מספיק את הכבוד שלי שניסיתי שוב ושוב לדבר איתה ואמרתי לה כמה שאני מצטער והיא אפילו לא הביטה לעברי , היא רוצה? שתבוא ותדבר איתי , לי נשבר כבר" אז בקיצור - יש כבוד באהבה ?!?!?!?!

למי, למי, יש יותר כבוד

כמו שאני רואה את זה. כל אחד צריך לדאוג לעצמו, או במילים אחרות, אם בנאדם שלם עם זה שמושא אהבתו משפיל אותו ומתעלמם ממנו (דבר שנשמע לי קצת בעייתי כי זה מראה על ביטול עצמי - אני יודע על מה אני מדבר פעם הייתי במצב הזה בשביל מישבי) שיבושם לו. אני אישית כמו שכתבתי למעלה חושב שבמקרה כזה (כשאתה מבטל את עצמך כדי לזכות באהבתה של מישהי) צריך לחתוך ומיד, זה משהו שצריך להיות אינטרס שלי - שלא יפגעו בו או יעליבו אותי או ישפילו אותי.

voguemaster

New member
אין דילמה

כבוד ? יש כבוד. גאווה ? לא תמיד צריך. לפי מה שנראה לי, אותו בחור השיג את מבוקשו. הוא רצה לנתק קשר, והנה, באורח מפליא הוא הצליח. שיהיה מאושר, נפתח לו דף חדש בחיים
אלי

babe10

New member
חסר לי פה משהו

כשבנאדם אומר בצורה יפה "אני צריך את הספייס שלי" אין סיבה למריבה. יכול להיות שהדרך שהבחור אמר את זה היתה פוגעת ומעליבה? יכול להיות שהוא "על הדרך" פגע בה? אין דבר כזה להשפיל את עצמך או כבוד באהבה כמו שאתה מגדיר את זה. יש עניין של כבוד לבנאדם אחר. היא לא מעונינת להיות אתו בקשר. זכותה. ו"אני לא אוותר" זה לא עניין של כבוד באהבה אלא של להעיק, ללחוץ, אפילו להטריד. אני מכירה בחורים שפוגעים וישר מבקשים סליחה, ושוב פוגעים ומבקשים סליחה, לא יודעת מה היה ביניהם, אבל קשה לי להאמין שהיא מתנהגת ככה סתם. ואתה יודע מה - גם אם כן - זכותה!!! ואם אותו בחור ממשיך להתעקש הוא לא באמת אוהב אותה. באהבה יש כבוד. אבל זה כבוד לזולת. ואם בנאדם בא ואומר שהוא לא מעוניין יותר בקשר, או פשוט מנתק קשר, אפשר לשאול פעם פעמיים, אם זה לא עוזר פשוט להניח לה. להמשיך להתעקש גובל בהטרדה לדעתי, ועלול להתפרש על ידי הבחורה כהצקה, מועקה, ובטח לא איזשהו משהו שקשור לחיבה, שלא לדבר על אהבה. "אם אתה אוהב מישהו, תן לו ללכת, אם הוא שלך הוא יחזור, אם הוא לא יחזור הוא אף פעם לא היה שלך..."

אלדד26

New member
זה לא עניין של כבוד

זה עניין של ביטול עצמי. בכל מקרה אין מקום לבטל את עצמך ולעשות כל דבר בשביל הצד השני. כל אדם צריך לשמור על עקרונותיו המקודשים ולא להתפשר עליהם, אחרת זה לא *הוא* במערכת היחסים הזו, זה מישהו אחר. כבוד זו מילה מסוכנת במערכת יחסים. במערכת יחסים צריך לדעת להתחשב, לוותר, להתפייס - אבל לא לבטל את עצמך.

למעלה