כבוד ענק לקסטל

כבוד ענק לקסטל

הייתי ביום ראשון בטעימה עיוורת תחת הכותרת "בורדו נגד העולם" שני פלייטים של 5 יינות כ"א נוכחים: ייננים, אספנים כבדים, מומחים וחובבנים. אנשים שמבינים ומכירים היטב (ואני) התבלטו בעיני: ססיקאיה 04, Stag's Leap SLV 07, דומינוס 2004 ו.... קסטל גארנד וין 2005 כאמור, אני לא מבין גדול בבורדו (ולכן התפקשש לי קצת כוכב הערב - לאטור 2004) אבל הקונצנזוס סביב השולחן לגבי קסטל היה שזה בורדו (חלק אהב יותר וחלק פחות) שזה מרשים ביותר לדעתי, בטעימה עיוורת לחלוטין ועם קהל כ"כ רציני אגב, קוריוז - זה היה היין הכי זול בטעימה...

bob68

New member
בהחלט יופי של אירוע

הארגון וההתנהלות היו למופת. יחד עם זאת יש לי כמה הערות שאעלה אותם בצורה מסודרת לבלוג. בתור חובב בורדו , אני לא בטוח שנכון היה לשים רק שני יינות בורדו למול שמונה ולקרוא לטעימה בורדו נגד העולם. אני מבין שהיו אילוצים אבל אם הייתי צריך לבחור, כנראה שהייתי בוחר שני יינות דרגה שנייה, אחד קלאסי / אלגנטי ואחד יותר בינלאומי / מוחצן.

אני משער שהמחיר היה חלק מהעניין

ואני שמח שערן הצליח לארגן את זה ב-500 ולא ב-700-900 שדוברו בהתחלה, כי זה בערך ההבדל מבחינתי בין להגיע או לקרוא על זה ב-בובלוג
יכול להיות שבמחיר של אורנלייה אפשר היה לארגן בורדו צנוע אבל אני משער שמיעוט יינות בורדו בטעימה היה חלק מהאתגר / קוריוז

bob68

New member
התיכנון המקורי היה לטעום שני פירסטים.

המחיר ירד בעקבות וויתור על אחד מהפירסטים. אם זה היה תלוי בי, אפשר היה לוותר על הלאטור ולבסס את הטעימה על ארבעה יינות בורדו מול שישה מהעולם. בארבעה הייתי כולל נציגים פחות יקרים (לדוגמה: קוס דאסטורנל, מונרוז, אחד מהלאובילים, דוקרו בוקאיו, גרוד לארוז ועוד היד נטויה) כך שהמאזן של כולם ביחד היה פחות ממחיר של לאטור אחד.

למעלה