כבוד הרב.

SimpleMe

New member
כבוד הרב.

1. תבשיל שבושל כל צרכו ומונח על הפלטה בשבת, במידה והיתה הפסקת חשמל מה דינו של התבשיל? 2. כשכתוב שמדאוריתא מותר וחכמים אינם מתירים, ומי שמקל יש לו על מי שיסמוך. כיצד צריך למעשה לנהוג?

א77

New member
רק אם היתה הפסקת חשמל ממושכת

עד כדי שהתבשיל התקרר, תהיה בעיה בלהשתמש עם האוכל בשבת זו.

א77

New member
השאלה השניה לא ברורה.

מדאורייתא מותר וחכמים אוסרין ?! הרי זה באיסור גמור. ולמשל כל מושג ה'שבות'. כנראה אין כוונתך ל'חכמים' כמשמעו. אולי כתבי מדוייק הציטוט הנכון. אוכל לסייע. אין כל הבדל הלכה למעשה בין איסור דאורייתא ודרבנן בשבת. התורה אסרה כל שיאסרו רבנן.

SimpleMe

New member
תודה רבה ! ../images/Emo13.gif

הבנתי מה שהייתי צריכה לגבי משהו מסויים. את הציטוט המדוייק אני אביא בהמשך

SimpleMe

New member
בבקשה תגובתך.

בקיצור שולחן ערוך ילקוט יוסף סימן שיח- בישול בתולדות האש סעיף כד' "המבשל בשבת במים של חמי טבריה פטור, אבל אסור לדברי סופרים" כיצד יש להתייחס לדבר?

א77

New member
לצערי איני בקי בספר החש' ילקוט יוסף

ואף לא במעט מזה. אין לי את הספר. ולואי והייתי יודע ולו אחוז מספרי הפוסקים ולו לפחות ממוצאי האשכנזי. אבל וודאי שמדובר ומתייחס להמשנה במסכת שבת דף לח עמוד ב'. זה לשון המשנה : אין נותנין ביצה בצד המיחם בשביל שתתגלגל ולא יפקיענה בסודרין ורבי יוסי מתיר ולא יטמיננה בחול ובאבק דרכים בשביל שתצלה מעשה שעשו אנשי טבריא והביאו סילון של צונן לתוך אמה של חמין אמרו להם חכמים אם בשבת כחמין שהוחמו בשבת ואסורין ברחיצה ובשתיה אם ביום טוב כחמין שהוחמו ביום טוב ואסורין ברחיצה ומותרין בשתיה, עד כאן במשנה, ויש על זה בגמרא שם ובדף שלאחר מכן. אם שאלתך מותר או אסור, או משהו קצר הייתי משתדל. אבל בכאן הרי עלי למסור שיעור בנושא. אז קבלי התנצלותי. אבל שיהיה ברור, אין הכוונה בילקוט יוסף לקחת מי חמי טבריה ולבשל בהם על האש. אלא שמדובר בבישול בחמי טבריה המאד חמים במקורם. כגון הכנסת משהו כביצה לתוך חמי טבריה במקומם הם. ובזה הנדון.

למעלה