כבוד הרב שלום

shlomo10

New member
כבוד הרב שלום

לאחרונה התקבלתי ללמודי רפואה , הכל טוב ויפה אולם מסתבר כי למודי רפואה כוללים בתוכם ניתוחי גופות, אולם , נוצרת בעיה משום שאני כהןויש בעיה של טומאה, מה לעשות? שמעתי שיש המקלים בדבר ויש הלכות שונות ופסיקות שונות, מה עושים? אני בטוח שיש מלא רופאים דתיים ששמם כהן וסביר להניח שעברו ולמדו את כל המערכת למודים שעומדת בפני, אשמח לקבל תשובה בקרוב

א77

New member
שאלה הדורשת תשובה אחראית

וודאי כבוד הרב הנאמן למקורות יאלפנו גם אנו בינה בנושא.

לדעת רוב הפוסקים...

אסור לכהן ללמוד רפואה. יש שמתירים ובתנאי שניתוחי הגופות תהיינה של אינם יהודים שכן אינם מטמאים באהל.

א77

New member
אפרופו יהודי ושאינו ישראל.

הייתי בעבר בתפקיד אחראי ביותר במוצר מזון חשוב. העדפתי להעסיק אינם יהודים בעבודה שיש מגע יד עם המזון. ז"א מתוך האינם יהודים שהועסקו במפעלים ההם, העדפתי את שאינם יהודים לתפקידים הנ"ל. משום שיהודי שלא נטל ידיו ג"פ לסירוגין, הרי רוח רעה שורה על ידיו. משא"כ בגוי אין את המושג הזה.

asaf2000

New member
תגובה

המשגיחים של הרב לנדא מחייבים את העובדים ליטול ידיים שהם באים לעבודה... ובדיוק קראתי השבוע בילקוט יוסף שאפשר לסמוך על זה שהיום כל אחד רוחץ ידיים כשהוא קם בבוקר ושהרוח רעה מתמעטת ככל שעובר הזמן..

א77

New member
איני יודע מנין לך שהם מחייבים

אוליי זה קיים באולמות שבבני ברק וגם במפעלים. איני יודע אם כך זה במאפיית וודאש לדוגמא, ברמת השרון. ויש עוד מקומות שם אין השגחה צמודה אלא ביקורת של משגיח. אני מכיר את הנוש מצויין, אוליי הם מחייבים, אבל ברור שלא בצורה גורפת ובכל המקומות. ואני נוטל אחריות על דבריי אלה. בקשר למה שאתה כותב בשם הילקוט יוסף, אז: א. בהלכה נכתב מפורש שכדאי ליטול אף ידי הקטן שלא הגיע לחינוך, כי ידיו נוגעות בכל מיני דברים, ואף שלא הגיע לחינוך, חששינן מרוח רעה השורה על ידיו. ב. בכל מקרה עדיפא נכרי מישראל שאינו נוטל ידיו לסירוגין, מהטעם שביארנו. ופוק וחזי, אם אין המצב כה חמור אם לא נוטלים ידים שחרית, מדוע דווקא במצות מצוה היה הרב לנדא מחמיר על נטילת ידים לסירוגין לפני העבודה לכל פועל. לעומת שאר מפעלי המזון שלא טרח בענין כלל וכלל. וצא ובדוק, בדף שהודבק ע"י ההשגחה למשל ביד עזרה בכניסה למטבח עם ההוראה לנט"י לעובדים. זה לא היה בעבר, רק אולי בשנה האחרונה אוליי מעט יותר. ז"א שזו תקנה שהחליטו להנהיגה, וטוב מאוחר מלא כלום.

כמה שו"תים בנושא....

כהן רופא- הרב שרלו האם כהן יכול להיות רופא- הרב שרלו כהן- הרב שמואל זעפרני (בתשובה זאת מופיע גם עניין ניתוח מתים) בהצלחה

pikov

New member
ישר כח

מתברר שאפשר עם קצת רצון ויכולת, לתת תשובה מקיפה או להפנות למקורות הנותנים תשובה, בענווה ובלא התנשאות.

א77

New member
מה קרה לכם אתם המתנשאים?

לא הבנתי הערתך לרבנית חנוכה על ענוה ולא בהתנשאות. הנראה כי היא מתנשאת? או שאתה מאורגן בארגון שבאים בטענה של מתנשאים, הטענה הידועה... אינך היחיד שבא באותה טענה במילה 'מתנשא'. לצערי פגשתי כמה עם כאלו טענות, ולאו דוקא אלי אני שאני 'מתנשא' באמת באמת. נווו, באמת. יאלללה עיזבו את המילה הזאת שעבר עליה הקלח.

צדיק ...

באמת שלא הבנתי... מצד אחד אתה כותב לי "יישר כוח" ומצד שני- "בענווה ובלא התנשאות" מחילה מכבודו, אבל אני לא ממש פעילה בפורום, רק מידי פעם ולא זכור לי שהתנשאתי

shlomo10

New member
תודה לכל המגיבים, הנושא באמת טעון

ורגיש יש הנוטים לכאן ויש הנוטים לכאן, עודדה אותי הפסיקה כי כאשר הגופות הן של נוכרים הלימוד מותר כי במוסד בו אלמד הגופות הן של נכרים, מלבד זאת שמעתי על עוד פסיקות המתירות את הלימוד , בל מקרה כל העצות והתגובות שלכם החכימו אותי מאוד, תודה לכולם!!!

למעלה