"כבוד ה´"

nogit.

New member
"כבוד ה´"

למישהו יש מקורות בליקו"מ של המושג הזה?

אמיתי 21

New member
נוגית את יכולה לדבר קצת יותר בפרטי

עמ"י עש"ו מה כוותך בזה ? כל ליקוטי מוהר"ן דן בזה

nogit.

New member
:)) "אורות התשובה" פרק ד´ סעיף ח´

שם הרב זצ"ל אומר כך: קודמת לכל מיני התשובות, שהן באות אחריה, היא התשובה אל כבוד ה´. אף על פי שבהתרחב האור, המשגים מתעלים, עד שהתכן של כבוד עם כל רחבו, צר הוא מהכיל את השטף הגדול של אורות התשובה, שתמצית ניקודם (תמצית ערכם היסודי) יקר מחכמה וכבוד. וזהו יסוד התשובה שאורו יגלה בעקבתא דמשיחא, ויכלל בקרבו את כל ארחות התשובה הקטנים ממנו שכלם בו כלולים. באורו הגדול, בראשית התפרצו, נראה הוא כאילו דוחה את האורה הקטנה, ובני פריצים קמים ומתנשאים להעמיד חזון ונכשלים, אבל הכשלון לא בא כי אם על ידי האורות הקטנים שנראו כאילו נדחו . והאור הגדול פועל הלאה את פעלתו, וידו לא יניח עד אשר ישוב להגלות בכל סגלותיו העלינות והתחתונות. "גדר פרצי בבן פרצי ומחדק לקוט שושן" (סליחות "שעה נאסר" ל17 בתמוז אנחנו לומדות את הפיסקה הזו עכשיו, ולא כל כך מבינות אותה, אני יודעת מה שכתוב על "כבוד אלקים הסתר דבר", שאי אפשר לחקור אחרי הכבוד הזה וכו´, אבל מה זה קשור לתשובה? (אני חושבת ומרגישה ויש לי כמובן גם סימוכין, שלא סתם אני מקשרת בין ר´ נחמן לראי"ה קוק זצ"ל, החיבור ביניהם מובהק)

ליקוטי מוהר"ן תורה ו

יש ענין גדול לקרוא אותה בחודש אלול.וגם כל התורה מדברת מענין תשובה.

nogit.

New member
זו תורה מאוד רחבה,

אבל אני לא מבינה איך הוא מקשר את הדברים. ועיקר התשובה שישמע בזיונו, ידם וישתק, כי לית כבוד בלא כ"ף והכף הוא כתר, בחינת אהיה, בחינת תשובה. כי אהיה דא אנא זמין למהוי, הינו קדם התשובה עדין אין לו הויה, כאלו עדין לא נתהוה בעולם, כי טוב לו שלא נברא משנברא, וכשבא לטהר את עצמו ולעשו תשובה, אז הוא בבחינת אהיה, הינו שיהיה לו הויה בעולם, הינו אנא זמין למהוי. וזה בחינת כתר לשון המתנה, בחינת תשובה..." אפשר הסבר? את ההמשך אני מבינה, איך התשובה זה עניין "המתן" אבל אני לא מבינה את הקישור בין כבוד ה´ לתשובה.

אמיתי 21

New member
מה כתוב במשה רבנו ע"ה

עמ"י עש"ו כך שיננו בספר שמות ויּרא יהו"ה כי סר לראות ויקרא אליו אלקים : כתב הרב ליקוטי תורה סוד ס"ר הוא י פעמים שם הויה וידוע הוא שבזמן שבני ישראל היו במיצרים היו עובדי עבודה זרה על דרך שאמרה הגמרא ולא היה להם זכיות לעבוד דרך השם הויה , אז הקדוש ברוך רימז למשה רבנו ע"ה שתמש בשם אלוקים שזהיא הבינה שהיא עולם התושבה וגם בחינת שם אהי"ה

אמיתי 21

New member
טוב יש משהו בדבריך אבל הראי"ה

עמ"י עש"ו מדבר שם על אודות האור הגנוז לעתיד לבו מסוד ל"ב נתיבות חכמה שהם הל"ב פעמים אלוקים דמעשה בראשית שלמדנו שסוד שם אלוקים הוא בבינה שזה עולם התשובה מבינה ? ואז יקוים הפסוק וכובד השם עליך זרח
ובא לציון גואל במהרה בימנו

nogit.

New member
האמת?? שלא הבנתי:))

לאט לאט, ומנוקד! ובבקשהההה בלי ר"ת:)) :)

אמיתי 21

New member
דבר ראשון ר"ת זה גמטריות

עמ"י עש"ו כתב בעל ספר היצרה בפרק ראשון משנה א´ כתב וז"ל "בשלשים ושתים נתיבות פליאות חכמה חקק י"ה יהו"ה צבאות את עולמו בשלשה ספרים בספר ספר וספור " וכתב הראב"ד וגם בתיקוני זוהר הקדוש, שלושים ושתים נביאות חכמה אלו מרומזים בשלושים ושתים פעמים שם אלוקים במעשה בראשית , ועוד כתב הזוהר הקדוש ברוך האחר ששם אלוקים רמז לבבינה , ולמדנו סוד חלוקת העולמות שעולם הכסא ( בריאה ) הוא מונח נגד ספירת הבינה שהיא גם עולם הבא וגם ניקראת במקום אחר עולם התשובה. ושם גנוז כבוד השם כי כבו"ד עולה לחשבון ל"ב ומטעם זה אמרו חזל כבוד חכמים ינחלו

nogit.

New member
זה לא יעבוד לך, יקירי...:)))

הרבה מדיי עניינים שאני לא מבינה בהודעה אחת... באופן הפשוט, אני מבינה שכבוד ה´, זה משהו שהוא מעבר להבנה אנושית, זה בחינת"הסתר דבר", מהבחינה הזו יש קישור לתשובה, שהיא קדמה לבריאת העולם, ואין לחקור את מה שהיה לפני שהעולם נברא, עד כאן אני בסדר?:))

אמיתי 21

New member
אכן כן

עמ"י עש"ו זה מדבר על ספירות גבוה מעל לגבוה כי כל סוד עולם התשובה כמו בשלוש ספירות הראשנות שאין רשות לחקור בהם , אבל אולי אני ינסה לעבוד בדרך קצת אחרת
את למדת פעם פתח אליהו ?

אמיתי 21

New member
מה לא ../images/Emo13.gif

עמ"י עש"ו טוב מה שמנהל הפורום כתב הוא נתן את השתובה הכללות של התוצאה ומהלך החשיבה של הרב קוק זצ"ל ואני יכול לסכם הכל במשפט אחד " יושב בסתר עליון בצל שד"י יתלונן " יושב בסתר עליון סתר עליון הוא עולם האצילות ובצל שד"י זה עולם הבריאה ובעולם הבריאה שם גנוז כבוד השם והוא עולם התשובה שכל שזמן חולף לקראת האלף השישי אז יותר ויותר מיגלה השפע האור העליון וזה כבוד כי כתוב בפתח האליהו בינה - הוא כנגד אבר הלב שבה הלב מבין ולמדנו ומשם מתחילה התעררות האדם לשוב בתשובה בגלל זה כתוב כבוד השם הסתר דבר כי הכבו"ד ( ל"ב = כבו"ד עולם התשובה ) מסתיר הפמניות שזו החכמה ( עולם הצילות )

תשובה לנוגית על "אורות התשובה"

אמנם, הרב קוק זצ"ל היה קשור בכל נימי נפשו לרבינו הקדוש רבי נחמן. הרב נריה ז"ל כתב בספריו והעיד שהרב קוק אמר לו פעם מתוך סערת נפש: "אני נשמת רבי נחמן". מצויה בידי הסכמה בכתב יד של הרב קוק לישיבת חסידי ברסלב בעיר העתיקה (וכן הסכמת הרב חרל"פ זצ"ל)ושם הוא כותב על רבי נחמן: "האדם הגדול בענקים". מצייני המקורות לספרי הרב קוק המעיטו מידי, לעניות דעתי, במציאת המקבילות לספרי ברסלב מספריו. בשנת תשמ"ה שמעתי מהרב אברהם שפירא (ראש ישיבת מרכז הרב, לשעבר הרב הראשי לישראל) שהוא קיבל מהרב קוק ותלמידיו ששלשלת העברת פנימיות התורה ואמיתתה הם: האר"י, הרמח"ל, הגר"א, רבי נחמן מברסלב. הרב שפירא הוכיח לנו באותה הזדמנות את בקיאותו המופלאה בעל פה ממש בספר "עלים לתרופה" - מכתביו של רבי נתן תלמיד רבינו. הוא סיפר לנו שאביו קנה לו את הספר לבר המצוה שלו ואמר לו שהספר הזה יהיה מורה דרכו באמונה והתחזקות. ולאחר הקדמה זו, אומר לך לעניות דעתי את הביאור בקטע בספר אורות התשובה, כפי היכרותי את כתבי הרב קוק. נראה לי שאין קשר מחויב המציאות בין "כבוד ה´" בליקוטי מוהר"ן לבין האיזכור כאן בקטע שהבאת. אציין עוד, שדברי הרב קוק והביאור שאומר בהם הם לשיטתו הידועה בתורת הגאולה, ויש לדעת שאין זו בהכרח דעת גדולי ישראל אחרים, ואין זה קשור לתורת ברסלב. הרב קוק טוען שההתעוררות הלאומית של החלוצים החילוניים לבנות את ארץ ישראל מקורה בהתעוררות עליונה של "אורות התשובה" שהיא התשובה הלאומית לעומת התשובה הפרטית, כידוע שיטתו בזה. אולם, לאלה אשר תמהים לנוכח דעה זו , שהרי מעשי החלוצים מנוגדים לתורה ואין בהם כבוד ה´, טוען הרב קוק שדוקא מפני שהתשובה הלאומית הזו באה ממקור עליון, עדיין לא מתגלים בו אורות התשובה הקטנים יותר של חכמת התורה וכבוד ה´. וזה מכוון מלמעלה מפני שאורות החכמה והכבוד צרים מלהכיל את התשובה הנ"ל, ולכן זה מכוון מלמעלה שבתחילת התעוררותו הוא יראה כלפי חוץ כחסר כבוד לה´ וחסר חכמת התורה. (והוא רומז בדבריו לתורת התגלות האורות בקבלת האר"י, שאין כאן מקומו לדבר מזה). אמנם, לעתיד לבוא יתגלה האור הזה בשלמות, ואז אור ההתעוררות הלאומית לשוב לארץ ישראל ובנינה, ויכלול את גם את ארחות התשובה היותר "מקובלים" של כבוד ה´ וחכמת התורה. ואז יתגלה שלא שאור התשובה הלאומית דחה את אורות התשובה ה"תחתונים" ה"נורמליים", אלא כך היא דרך התגלותו - קודם "בגדול", ואז נראה כאילו האורות נדחו - ואחר כך הם מתגלים בו והכל בא על מקומו בשלום בגאולה השלמה. ולכן הוא כותב: " באורו הגדול, בראשית התפרצו, נראה הוא כאילו דוחה את האורה הקטנה, ובני פריצים קמים ומתנשאים להעמיד חזון ונכשלים, אבל הכשלון לא בא כי אם על ידי האורות הקטנים שנראו כאילו נדחו . והאור הגדול פועל הלאה את פעלתו, וידו לא יניח עד אשר ישוב להגלות בכל סגלותיו העלינות והתחתונות". ויש להעיר כאן שעיקר המחלוקת על תורת הרב קוק (למרות שלבשה לעיתים צורה של מחלוקת מכוערת על גדול וצדיק זצ"ל) היתה מפני ששאר גדולי ישראל לא סברו כמוהו שההתעוררות הציונית באה ממקור כה עליון ונשגב, ואולי עוד סברו ההיפך לגמרי ודי לחכימא. ומי אנו שנשים ראשנו בין ההרים הרמים, ודי לנו באמונת חכמים וילך כל אחד בדרך רבותיו.

nogit.

New member
וואו....

קודם כל, תודה רבה על התשובה:)) הפירוש שנתת, נשמע הגיוני מאוד, ומקושר גם כן לכל הפרק שמדבר על "התשובה הפרטית היחדית והתשובה הכללית הצבורית העולמית, בעולם ובכנסת ישראל". בכל אופן, המושג של כבוד אלקים, ותשובה, מוזכר בתורה ו´ כפי שאייזיק הביא, אשמח להבין את התורה הזו, כדי להעמיק את המושגים האלו.

למעלה