כבוד בין חברים

seagalv

New member
כבוד בין חברים

שלום לכם ובוקר טוב, אני מדי פעם מופיעה פה, ומאוד נהנית לקרוא את השיחות בין החברים אבל יש דבר שחוזר ומאד מפריע לי מאחר ואני חושבת שזהו לא דרכו של הרייקי והוא נימת הזלזול לעיתים של חברים בין החברים עצמם..יש לכבד את החברים השונים מאתנו גם אם אנו חושבים שהם לא יודעים מספיק, הולכים בדרך שאנחנו חושבים שהיא לא נכונה להם, וכו'.... השאלות שנשאלות פה לעיתים אולי חוזרות על עצמן והחברים הותיקים אולי התעייפו קצת מהשאלות, וכו'. אבל אתם שוכחים שפעם אתם הייתם במקום של השואלים, שאולי עוד תהיו בעתיד במקום שלהם. בשבילם ובשביל אנשים שמתעניינים ברייקי האתר הזה נולד, בשביל שאנשים יוכלו לצמוח ולגדול וזוהי דרכו של הרייקי: ללמוד, לצמוח, לגדול, להכניס אהבה, חמלה וסובלנות כלפי השונים מאתנו. אני מבקשת מכם להפנים את המסר, להכניס חמלה, קצת יותר אהבה, וכך נוכל להכניס את הרייקי הרבה יותר לעולם שכל כך זקוק לו. באהבה גדולה סיגל

smile2life

New member
סיגל נוטה להסכים איתך אך רואה זאת אחרת

לא מדובר כאן בהתנשאות או זלזול. אלא בהכוונה. כאשר מישהו או מישהי מבקשים ללמוד משהו ומשתמשים במונחים שגויים - הנטיה הטבעית היא לתקן - אך, עדיין, דרכי הביטוי שונות מאדם לאדם ומספר דכיו הביטוי הוא כמס' בני האדם.

seagalv

New member
ל-smile 2life

תודה על תשובתך. יש הבחנה מאוד ברורה בין מצב של תיקון לבין מצב שמישהו משיב לשאלה בנימת זלזול...תוכל לראות זאת בדפים קודמים, (שלדעתי, לא צריכה להיות שם). בתור אחת שלא יוצא לה לפעמים להיות ליד המחשב הרבה זמן אני אוהבת לקרוא את הדפים הקודמים ולראות מה הפסדתי ומה אפשר ללמוד מהשיחות הקודמות, ומאוד מפריע לי שיש מין נימת זלזול לעיתים שהיא לא במקום.נימת הזלזול לא תורמת לתהליך הלמידה, היא לא מתקנת מושגים שגויים אלא היא רק "יורדת" על דעתו או שאלתו של הפונה, ומשאירה אותו כמו שהיה, ולא פותרת את תעלומתו של השואל. ולכן פניתי וביקשתי את שביקשתי. רייקי זה דבר נפלא וטוב, מלא אהבה וחמלה, ואחד המטרות של הרייקי כיום היא להגיע לכל דורש. ככל שיהיו יותר רייקיסטים, כך ייטב לעולם כולו. וברגע שאנו חוסמים למישהו את הידע שהוא זקוק לו אנו בעצם לא נותנים למטרה של הרייקי מלהתממש אם מישהו חושב שאני טועה, אני מקבלת את זה. ואני מציעה פשוט לקחת את בקשתי ולפעול על פיה בעתיד, ולזכור שבצד השני יש אדם נוסף המבקש ללמוד ופונה אל הפורום על מנת לקבל תשובות מאנשים היותר מנוסים ממנו. בתודה גדולה ובאהבה ענקית סיגל

למעלה