כבדהו וחשדהו!

trilliane

Well-known member
מנהל
ביקשת יפה... ../images/Emo254.gif

אני מתעבת תכניות ריאליטי, למעט תכניות שעוסקות באמנויות הבמה* ואין להן שום קשר ל"חיים האמיתיים" (לכאורה) שעליהם מבוססת הסוגה. בכלל, נדיר שאני צופה בערוץ 2 או 10 (או איזה ערוץ שמשדר את התכנית, אין לי מושג). אז הנה, לא אמרתי.
* נכון להיום אלה רק תכניות ריקודים
כי תכניות השירה נמאסו עליי מזמן. אבל ריקודים... אה...
אני מוכנה שישדרו לי מחול בטלוויזיה 24/7 (בעצם, אולי עדיף שלא
). מאז שגזלו ממני את "נולד לרקוד"
אני נאלצת להסתפק ב"רוקדים עם כוכבים"
(ריקודים סלוניים זה נחמד, אבל זה לא "זה"). למען האמת אני גם לא עוקבת בטלוויזיה אלא באינטרנט, ועוד לא יצא לי לצפות בעונה החדשה בארץ. כרגע אני עוקבת דווקא אחרי ג'ניפר גריי ("בייבי" מ"ריקוד מושחת") שעושה חיל (כאילו דה) בעונה הנוכחית בארה"ב (אני לא רואה את כל התכנית, רק את הריקודים שלה). היא בת 50 ונראית גג בת 30, גמישה, חיננית ומוכשרת להפליא. איזו מלכה!
אם היא לא מניפה את הגביע בסוף העונה זה יהיה מאוד מאוד לא תקין.
!Nobody puts baby in a corner

sailor

New member
בבגדד יש להם במה למלא את הקובה?

ברמת גן ובאור יהודה בטוח שיש.

יאקים

New member
לא כנגד המקור השגוי מלשון חכמים

חשתי סיפוק, אלא מכל התיאור שלו את נושא הגררה (או שמא הגרירה), שהעליתיהו מזיכרוני ההולך וקהה ברבות השנים...) ולגבי לשון חכמים או לא, זו הייתה תחושתי, כי לא הכרתיהו מן המקרא, והוא צלצל לי בן שנות אלפיים, מה עוד שלאחר מעשה חיפשתי אצל אא"ש, ומופיע בו ציטוט (ולפי פישלר - שגוי בהחלט) מלשון חכמים. ולעניין הערתך בסיפא של דברייך, אכן בזכות הגרירה דין כבדהו וחשדהו כדין לא יאומן כי יסופר ושל שאר הביטויים הצמודים (מלשון צמד). תודה על תגובתך ויום צןין לך.

sailor

New member
באיזה מילון?

במלון חדש לא מצאתי כבדהו וחשדהו כלל, לא תחת כבד, כבוד ולא תחת חשד.

sailor

New member
במלון חדש מהדורה שביעית

הערכים בעמוד 518 הם מ-יועץ עד יושב ו"כבדהו וחשדהו" נעדר.

מוגג

New member
לי יש מהדורה

של שלושה כרכים מתשכ"ט, ובה מופיע הביטוי. אילו ביטויים מופיעים בערך כב"ד, אצלך?

sailor

New member
כָבֵד פ"ע - משקלו היה רב

ו-2 בהשאלה רב ערכו. (עמוד ורבע) א.כָבֵד ז. 1. רב משקל, 2. קשי. ב. איבר בגוף ואחרון כֹבֵד בהמשך, כבֻדה, כבדות, כבוד וכבוד.

יאקים

New member
במילון החדש של אא"ש מהדורת 1989

בעמ' 518 תחת הערך כ-ב-ד לאחר הפעלים השונים בבניינים השונים מופיעים ביטויים שונים, ובין השאר מופיע כבדהו וחָשדהו (בקמץ קטן). שם כתוב: על פי דרך ארץ רבה ה, ונראה שמילת המפתח כאן היא "על פי", שמשתמע ממנה שזו הסתייגות, ובמקור הזה הביטוי הנדון אינו מופיע כך. אם כך, נראה שצדק פישלר במאמרו, ואני שגיתי בייחסי את "על פי" כאילו הביטוי הזה כתוב שם. אבל מה לעשות? חשתי שזו לשון חכמים, ולא היא!

למעלה