כבאי נתב"ג

yacham1

New member
כבאי נתב"ג

כתבה שפורסמה בYNET לא ברור ,למה דווקא עכשיו? לא הגיוני יותר לעשות כתבה על הכיבוי בצפון? מה שלא מוזכר בכתבה ,שעד שיש להם אירוע, הם בכל מקרה מזעיקים את כל העולם לסיוע!

אסביר לך:

ב"ה מישל דור, הכתב הענק של אתר YNET. הכין סידרה של כתבות על מקצועות מסוכנים. אנשים שמנקים חלונות באמצעות סנפלינג, טייס מסוק שעובד ביחד עם אנשי חברת החשמל בטיפול בקווי מתח גבוה, בחורה שעובדת על אגורן בגובה עצום וכל תנועת רוח מזיזה את הקופסה בה היא יושבת. ועוד ועוד ועוד. מישל, מצא לנכון לעשות כתבה על עבודת הכבאים, היות וכבאי ביום יום, זה עבודה "סטנדרטית", וכמו שהוא לא יעשה כתבה על עבודת מד"א ומשטרה, אין סיבה לעשות על הכבאים. אך מתוך הערכה והוקרה רבה לעבודת הכבאים במיוחד בזמן זה, הוא עשה כתבה על עבודתם הנאמנה והמסורה. והוא מצא לנכון לעשות על כיבוי נתב"ג. שלא מקבלים כ"כ חשיפה ומגיע גם להם. תראה את זה באור חיובי, אם היה צריך לעשות על כיבוי צפון, גם מד"א ירצו, הם גם עובדים קשה, גם המשטרה וצה"ל ירצו. תעריך את העבודה העיתונאית המקצועית והנאמנה שלו - במקום להעביר שמץ של ביקורת... שבת שלום לך ואני מקווה שכעת הגישה שלך כלפי מישל - קיבלה אור טיפה חיובי :)

fireman

New member
אז גונזים אותה ועושים אחת חדשה

הכתבה הזו לא נתנה שום חשיפה חיובית אם נשפוט זאת עפ"י התגובות של הגולשים, 30% אמרו שהם מושחתים, 30% שהם עצלנים שיושבים במזגן כל היום, 30% שהם לא בכושר ועבי כרס, 10% שאפילו בתרגילים הם נכשלים. אז איפה הצד החיובי? אין כזה. אני לא חושב שכבאי נתב"ג ראויים לאזכור כלשהו או לכתבת חשיפה על אחת כמה וכמה בגלל ההצמדות שלהם לכסאות רוב השנה (שזו עובדה מוגמרת שאין טעם בכלל להתווכח איתה\עליה) לעומת הכבאים בשירות האזרחי, מאילת ועד קרית שמונה....בתקופה הנוכחית כבאי אזור הצפון על אחת כמה וכמה יותר ראויים לכתבות מסוג זה.

אתה חוטא לנקודה.

ב"ה ערן, אתה חוטא לנקודה. לכבאים בשירות אזרחי אין שום הצדקה לתת כתבה כל שהיא. אחרת גם מד"א ירצו, גם המשטרה ירצו, ואין לדבר סוף! (לכוחות ההצלה לא מגיע חשיפת יתר - ואני לא מדבר על ה-HNN שכן נותן חשיפת יתר). לכבאים מגיע, אין ספק! אך למי תצמיד צלם? לכיבוי תל אביב? מגיע להם - והיה צלם בחילוצי המעליות. אבל מה ה"סקופ" הגדול בסיקור כיבוי בית בוער?! תסקר את מה בדיוק? כאן יש לך כבאים, שמגיע להם סיקור והם עובדים בצורה שונה ומיוחדת - שזה בנתב"ג. מה גם, שכבאי נתב"ג בקושי שומעים עליהם. אין תחנה בארץ שלא כותבים עליה פעם בשבוע לפחות. נתב"ג? עד לכתבה זו, לא ידעתי שיש להם שמונים כבאים שם... הבעיה בכיבוי אש, שאף אחד לא מפרגן לשני. הנה, פירגנו לכיבוי, מה הולך? למה הם ולא אנחנו, הם יושבים על הכורסאות כל הזמן... היה על תחנת באר-שבע, שמכבים דליקת ענק, יגידו: "למה הם ולא חיפה?". תפרגנו אחד לשני - תחמיאו אחד לשני - תנו גאוות יחידה באשר היא. ולא משנה אם זה בנתב"ג, בחולון, באיו"ש או בפתח-תקווה. עשו כתבה? תפרגנו לכתב - תפרגנו לעבודת הכבאים, תהיו משפחה אמיתית ולא צרי עין. שבת-שלום.

yacham1

New member
זאת לא הנקודה....

איציק שלום רב ראשית יש לי את כל הכבוד לכיבוי התעופתי בכלל ,ולנתב"ג בפרט.אין ספק שהם עושים את העבודה שלהם ,גם אם זה לשבת במזגן או להיות בכוננות.אבל,בזמנים כאלה ,לדעתי הצנועה,יש מקום לחזק את האנשים שעושים במלאכה .אני לא נכנס כאן מי עובד קשה או מי עובד ולא מקבל שכר,למשל. אך אם החליטו בכל זאת לעשות כתבה על הכיבוי ,הנחשבת לעבודה מסוכנת פי כמה מזו של מד"א למשל,שיעשו את זה על מי שכרגע נמצא בחזית. באותה מידה כמו שלא עושים כרגע כתבות על שוטרי הסיור בתחנת אילת ,או על החובשים בתחנת ערד של מד"א. או אפילו על החיילים שיושבים בגבול מצרים ומסכלים יום-יום הברחות של אמל"ח ומחבלים. לכן ,לא הייתה בדברי צרות עין או חוסר פירגון ,פשוט תמיהה על סדרי עדיפויות. שבת שלום

fireman

New member
אתה מכניס לי מילים לפה

שלא נאמר שטויות לפה. אין פה עניין של חוסר פרגון ועם כל הכבוד לעיתון, ההחלטות הן של העיתון, אם העיתון רוצה לעשות כתבה על כיבוי אש הוא יעשה כתבה על כיבוי אש ולא על מד"א ועל המשטרה...מה הקשר בכלל? אין פה עניין של "הם רוצים אז גם להם צריך לעשות כתבה" לא שואלים את הכיבוי אם הם רוצים שיעשו עליהם כתבה כמו שלא שואלים את מד"א אם הם רוצים שיעשו עליהם כתבה. תמוהה בעיניי הטיימינג...שכנראה התפספס לגמרי לעיתונאי הזה שכבודו במקומו מונח. אם היה איזשהו אסון תעופתי חו"ח לא היית שומע ממני ולו טענה אחת על הכתבה הזו, אבל כשהיום כבאי הצפון קורסים תחת עומס העבודה מסכנים את החיים שלהם 24 שעות ביממה, רודפים אחרי קטיושות ומחלצים אזרחים מבניינים שקרסו לראות כתבה על כבאי נתב"ג שגם כבודם במקומו מונח הוא פשוט חסר כל קשר והיגיון..... זה כמו שבמשך שבוע שלם עובדי חברת חשמל יקרעו את התחת שלהם על איזה פרוייקט חשוב שכל מדינת ישראל תלויה בו אותו כתב יעשה כתבה וישבח את עובדי מקורות.....איפה הקשר? אין קשר. אני לא רואה בנתב"ג חלק ממערך הכבאות במדינת ישראל שכן הם פועלים בתחום טריטורי מאוד מוגבל ובתחום פעילות מאוד מוגבל שאין לו שום קשר ישיר עם מערך הכבאות במדינת ישראל...בדיוק באותה הצורה שאני לא רואה במערך הכבאות של הצבא חלק ממערך הכבאות של מדינת ישראל שכן הם 99.9% מזמנם פועלים בתחומי בסיסיהם, זה לא שונה מכוחות כיבוי של מפעלים פרטיים. לי מעולם לא הייתה תלונה על כתבה שעשו על תחנת כיבוי בתל אביב או חיפה או שצילמו איזה פרסומת בהרצליה ולא בירוחם כי זה לא משנה, זה חלק ממערך הכבאות במדינת ישראל ולכולם מגיעות התשבוחות, היום לכבאי הצפון מגיעות התשבוחות יותר מלכולם..... כבאי נתב"ג עם כל הכבוד נמצאים לדעתי כרגע בתחתית הסולם מבחינת סדר העדיפויות לקבל תשבוחות. אגב, על כבאי נתב"ג אתה לא שומע מסיבה אחת ברורה.....הם לא עושים כלום רוב השנה.

סבא 12

New member
צופי אש יקרים!

אני יודע שלאף אחד מכם אין שום כוונה רעה. ואני משוכנע כמו כל אחד מכם שלמערך הכבאות בארץ עוד חסר הרבה עד שנגיע למרכז הבמה. אבל תרשו לשבח מעט את כבאי נתב"ג: אז נכון, השטח הטריטוריאלי שלהם אכן קטן יותר מרוב רשויות הכיבוי בארץ, אך יש לזכור שאירוע בנתב"ג, לא משנה שהתדירות שלו נמוכה בהרבה משאר האירועים בתחנות שונות בארץ, הוא בסדר גודל שרבים מכם יכולים רק לדמיין. כמו כן, כמות החומר התיאורטי שכבאי תעופתי לומד בהכשרתו גבוהה בהרבה מאשר כבאי אזרחי "פשוט". יש לזכור שהעובדה שכמות האירועים בנתב"ג נמוכה זו גם חלק מעבודת מניעת דליקות מצויינת וקפדנית העומדת בתקן העולמי של נמלי תעופה. כאחראי צופים שלקח את המתנדבים שלו לביקור בתחנת נתב"ג התרשמתי מאוד מהציוד, מהכלים ובראש ובראשונה, הכבאים שנמצאים בנתב"ג. ככבאים וצופים עלינו לכבד את אחינו בכל תחנה בין אם היא תעופתית או אזרחית .(מלבד כיבוי צבאי שאפשר להודות שמדובר בבדיחה (-: אני סמוך ובטוח שבשעת הצורך ,חס וחלילה, שרותי הכבאות של נתב"ג ,ככלל התחנות בארץ, יתנו את התשובה ההולמת והמקצועית ביותר שניתן לתת. בואו נעשה כבוד. שבת שלום

למה אתה קורא לכיבוי צבאי בדיחה?

עם כל הכבוד לך תאמין לי שכיבוי צבאי זה ממש לא בדיחה... כי כמו שבנתב"ג עובדים עם מטוסים גם בכיבוי צבאי עובדים עם מטוסים והעבודה היא כמעט אותה עבודה אז אנא ממך אל תזלזל... המשך שבת שלום

סבא 12

New member
אני אגיד לך למה...

קודם כל אני מצטער אם מישהו נפגע מדבריי, זאת לא היתה הכוונה. אבל - בצבא ישנה מגמה של רצון להתייעל, לכן קורה לא פעם שמנפיצים תפקידים ע"מ לא להסתייע בגורמי חוץ. התפישה הזאת היתה מקובלת ומתאימה לזמנים בהם הצבא היה מסגרת קטנה יותר והרבה פחות מפותחת מאשר היום. קח לדוגמא את המטבח הצבאי: היום, כשהבסיסים גדולים מאוד וכח האדם גדל, הגיעו למסקנה שמוטב להפריט את המטבח הצבאי - ואגב זול יותר... כך גם נושא הכבאות בצבא. לא אמרתי את דבריי כשליפה מן המותן - מקור טוב מאוד ששירת ככבאי בבסיס חיה"א הגדול בארץ סיפר לי שמלבד תרגיל פעם במס' חודשים והקפצות למסלול בתכיפות של פעם בשבוע - לא הרבו במעשים, אימונים או שאר ירקות. בנוסף הוא נדהם ממושגים שלנו נראים כבסיסיים ביותר. (אנומליה- מצלצל מוכר?) בכל אופן, אני לא מאשים או לועג לאף אחד, ואני מתנצל שוב אם פגעתי. הכוונה שלי היתה שאני לא יכול לאמוד את הכבאות הצבאית עם הכבאות האזרחית והתעופתית באותו הגרף. ושיהיה לכולנו שבוע טוב ושקט. ושוב סליחה אלדר.

לא נפגעתי בכלל...

אתה צודק שבכלל אין מה להשוות בין הכיבוי האזרחי לכיבוי הצבאי...זה שונה לחלוטין. אבל תאמין אל תזלזל בכבאים האלה לרגע.. אני עצמי כבאי בחיל האויר ואני באתי מהכיבוי האזרחי אז ככה שאני רואה את ההבדלים.. אבל הכבאים בחיל האויר עושים את עבודתם נאמנה...ואולי יש שמועות שלא עושים כלום וזה...אבל שצריך אותם הם שם!!! והינה עכשיו במצב הבטחוני שהמדינה נמצאת תאמין לי שכבאים בבסיסים מבצעיים לא נחים לרגע... שיהיה שבוע טוב ושקט...

למעלה