כאסח עם המטפלת

idan222

New member
כאסח עם המטפלת

שלום כבר תקופה שאני מטופל ואני מאוד מחובר למטפלת שלי אבל היא כל הזמן מחקה אותי בתנועות ובדיבור ובחשיבה אמרתי לה שזה מפריעה לי והיא אמרה שהיא לא שמה לב שהיא עושה את זה .אחרי זה היא הפסיקה לכמה פגישות ובזמן האחרון היא ממשיכה ואני לא מרגיש בנוח להגיד לה שוב למה היא עושה את זה

גרא.

New member
idan222,אחת הדרכים ליצור קשר עם מטופל,זה

לייצר תמונת ראי של התגובות המילוליות והלא מילוליות שלו.כלומר להתנהג ולהגיב בחזרה מדוייקת למדי על שפת הגוף והדבור שלו.אלא שלעיתים,יש לא רק הגזמה,וחזרה מורגשת ומודגשת שהמטופל חש בה וזה מפריע לו.אםזה המקרה,רצוי שתדבר איתה על כך,תסביר שזה מפריע לך..ובקש ממנה לשים לב ולהמנע מכך.

idan222

New member
בהקשר לתגובה

בתקופה האחרונה הייתה לי סוג של נסיגה בטיפול ולא כלכך הייתי שם אולי זו הסיבה לכך בפעם הראשונה שדיברנו נו על זה אז היה לה מובן והיא הפסיקה ,לאחר תקופה היא חזרה לזה שוב וגם אז אמרתי לה ובכעס מסויים ובתקופה האחרונה היא שוב חזרה לזה וכבר נמאס לי להעיר על זה

MoonMadness

New member
אמור לה שוב ושאל אותה מדוע היא עושה זאת.

ודבר איתה על כל מה שמעסיק אותך בה ובטיפול. אתה והטיפול רק תרוויחו מזה.

idan222

New member
דיברתי איתה פעם אחת על זה והיא אמרה לי שהיא

לא שמה לב לאחר מכן הערתי לה על זה שוב וזה חוזר נראה לי שזה כבר גובל בהתעלמות מהרצון שלי

MoonMadness

New member
אוקי, זה באמת לא נעים, אבל זה מעורר משהו חדש

והוא, כדבריך, ההרגשה שלך שהיא מתעלמת מהרצון שלך. את ההרגשה החדשה הזו יש לשתף איתה ולהעלות כנושא לשיחה, לראות מה יש לה לומר בנדון. גם את ההרגשה של תסכול מהחזרתיות של הדבר, שחוזר ונשנה למרות הערותיך החוזרות - גם זה חדש, וגם את זה יש להעלות. אמנם ההערות עצמן בדבר החיקוי ישנות, אך התחושות של החזרתיות ושל התעלמות מרצונך חדשות ואותן הייתי מעלה ודורש התייחסות.

עידן - כל הכבוד לחיבור עם המטפלת,אך אינך צריך

לשאת את חיקוייה להתנהגותך.זה לא שהיא "מדגימה" לך כיצד אתה מתנהג,אלא לועגת לך למעשה.מתוקף תפקידה המקצועי להתגבר על הדחף שלה לחקותך,אך היא נכשלת בכך.לאחר שתדבר עימה (כפי שגרא הציע) ותראה התנהגותה בהמשך,עליך להחליט באם אתה מוכן לסבול זאת שוב.במידה ולא,עומדת בפניך האפשרות להזהירה / עדכונה - שאתה עלול להחליט לעוזבה בשל התנהגותה,ואז תחליט על פי המצב כיצד לנהוג.אתה שם כדי לקדם מצבך,ולא כדי לסבול.

idan222

New member
מעניין

אתה באמת חושב שבעצם החיקוי שלה היא לועגת לי ,הרי יש כל מיני סיבות למה אדם מחקה אדם אחר ואחת מהם היא גם לצחוק עליו (ארץ נהדרת ) אני מתקשה להסכים איתך ומאיפה לך לדעת שמתוקף תפקידה זה להתגבר על הדחף הזה לחקות אנשים

למעלה