תשובה לצביקה...
היי צביקה... עניתי והרחבתי בקשר לתפיסה שלי בשרשור המקורי (אני לא יודעת איך לעשות קישור לתשובה שלי משם, אם מישהו רוצה להדריך אותי אני אשמח ללמוד

אבל המסר בגדול שרציתי להעביר פה, וחבל שהוא לא היה ברור, מהצד של הילדים, זה ברור שעדיף לעבוד על הקשר ובלה בלה בלה, אבל תכלס, הרבה מאד זוגות, החל מהורי, הורי חברים שלי, והורים של נוער שאני עובדת איתו היום, חיים שנים על גבי שנים במצב מתוח, לילדים נישארים מישקעים, לעיתים אפילו מישקעים קשים, אני מדברת איתם, ושומעת את התפיסות הנוראות שלהם (ושלי) על החיים כתוצאה מהחיים שהם חוו. היום זו לא בושה להיות ילד של הורים גרושים. אז כאמור- אני לא יודעת איך זה להיות ילד של הורים גרושים, אבל אני יודעת איך זה להיות ילד של הורים שחיו יחד עשרים שנה מקוללות. של להיות בינהם, לנסות להחליט במי אתה תומך, לנסות לעזור כמיטב יכולתך ולהרגיש שאתה לא מספיק טוב, להרגיש שלהורה שלך אין מקום כי הוא עסוק במלחמה וביאוש על מר גורלו. כאמור, הורי נפרדו לפני חמש שנים, אבא שלי, שעזב את הבית, הפך להיות יותר אבא שלי מאי פעם, ואמא שלי, מצאה לעצמה חיים חדשים, מה שהוריד את האחריות שלנו הילדים "לשמור" עליה. זה נשמע מגוחך, כי אני אומרת לך את זה במילים של בחורה מבוגרת, אבל ככה חוויתי את הילדות שלי, את הצעקות של אמא שלי, על אבא שלי שהיה עובד עד מאוחר, את המרירות והבכי שלה על תחושת הבדידות שלה בתוך הנישואין. את אבא שלי שהשתדל לא להיות בבית כי הוא לא יכל לסבול את זה. וזה בלי להזכיר בכלל איומי גירושין, ומריבות וכד´. לכל ילדים ערים, לכל.... גם כשאתם חושבים שהם לא רואים. אני לא מטיפה להתגרש, אבל אני כן אומרת שאם רע לכם- תעשו משהו, תעבדו על הקשר, או תתגרשו, אבל לעזאזל, אל תגררו נישואין "לטובת הילדים" אין בזה שום דבר לטובתינו. אתם משלים רק את עצמכם. נמה