אין שום דבר מוחלט בחיים (כמעט)
סבבב, השאלה איזו דרך לבחור בחיים היא כבדת משקל, ומאד מורכבת ומסובכת. אני בטוח שלכל מי שמדבר כאן על נישואין עם אשה, ואני בכללם, יש ספקות בכל מיני שאלות, גם זו שהעלית, וגם אחרות. העובדה שיש ספקות לא הופכת את עצם ההתלבטות לפסולה. גם לא את ההחלטה, תהא אשר תהא. יש בעולם כל מיני סוגים של הומואים, וכל מיני סוגים של ביסקסואלים. יש גם כל מיני סוגים של נשים. לא כל ביסקסואל נמשך במידה שווה לגברים ונשים, ויש ביסקסואלים שמשיכתם המינית אינה שווה למשיכתם הרגשית כלפי כל אחד מהמינים. לכן קצת קשה לבוא בטענות לביסקסואל שלא יודע בדיוק מה הוא רוצה לעשות. יש בעולמנו גם נשים שמוכנות להנשא להומואים מתוך ידיעה שהם כאלה. בדידי הוה עובדא. אני מצרף כאן קטע קצר ממכתב שהיא שלחה לי בדוא"ל אחרי שנפרדנו: "הפלוסים: אתה מצחיק אותי, מנחם אותי, משמח אותי, מרגיע אותי (כן כן, אחרי כל הזמן הזה בהתחלה שבה זה יצר לחץ, עכשיו אתה מרגיע...), חכם, בעל מוטיבציה, חתירה למצוינות, נחמד, מוכן להקדיש מעצמך, מאמין בהקב"ה, רוצה לקבוע עיתים לתורה עם חברותא, ואפשר לסמוך עליך. ויש עוד איזה משהו, שלא נראה לי כדאי שאני אעלה אותו על הכתב- אבל בעינך אני יודעת שזה נראה כמגרעה- בעיני זה יתרון ענקי. (ועוד כל מיני דברים קטנים- יודע להגיע ממקום למקום..., מנומס, רציני, ועוד משהו שאף פעם לא וידאתי אבל תמיד הרגשתי שאני יכולה לסמוך עליך שתסכים אליו- זה שתהיה מוכן ללמוד איתי גם)" כמובן, הדבר שהיא אמרה שלא כדאי להעלות על הכתב הוא נטיתי המינית. אני חושב שכאן אתה יכול לראות שיש נשים שמסתכלות על הנטיה המינית כאחת מתכונות האדם, ולא היחידה, למרות שהיא כבדת משקל. אל תחשוב שהיא טפשה או תמימה. כשספרתי לה, היא לא ידעה מה לעשות. הפניתי אותה לחבר הומו נשוי, והיא דברה עם אשתו ארוכות. רק שבוע לאחר מכן היא הגיעה למסקנה שהיא רוצה להשאר איתי. סיכומו של דבר: אל לך לעשות את החשבונות עבור האשה. תן לה לעשות אותם בעצמה. לא כל אחת תהיה בהכרח אומללה בנישואין להומו. אל תתיחס להומואים שרוצים לשאת אשה כאילו הם נצלנים ציניים שמשתמשים באשה כעלה תאנה מול החברה או כבית חרושת לילדים. אני מניח שיש גם כאלה, אבל בהחלט לא כולם.