תודה על התגובה
אני בהחלט חושבת שיש משהו בדברים שלך, אני רק לא חושבת שאחרי בגידה נותר משהו שאפשר להציל. אם ההבנה ששני בני זוג נהגו בדרך כזאת או אחרת שלא הועילה לזוגיות שלהם, מגיעה בשלב כלשהו של מערכת היחסים מבלי שתהיה בגידה, אז עבודה משותפת על שיקום היחסים היא דבר נפלא ואפילו רצוי. לדעתי אם הבנה כזאת מגיעה בעקבות בגידה, אין כבר מה לתקן. בהחלט ייתכן שיהיו כוונות טובות, וגם הרבה רצון, אבל נקודת השבר תשוב ותעלה בשלב כזה או אחר. גם אם הזוג יצליח לשפר את מה שהיה טעון שיפור מלכתחילה, ואצל כל זוג יש תחומים ודפוסים לוקים בחסר, השבר הגדול והאמיתי הוא כבר מזמן לא השבר המקורי אלא הבגידה. אני ממש לא מייחסת חשיבות לבגידה במובן הפיזי, אלא לבגידה באמון. לתחושה שהאדם שבו שמת את כל מבטחך בגד באמון שלך. לא היה איתך בנפשו, במוחו, במחשבותיו, אהב מישהו/י אחר/ת, חלק איתו/ה רגעים אינטימיים (ושוב לא רק במובן הפיזי), יצר איתו/ה שפה שפה משותפת, שיתף אותו בפרטים אינטימיים, בסיפורים על מקום העבודה, על הילדים, המשפחה, הזוגיות "החוקית", בן/בת הזוג החוקיים. הרי בגידה כמעט ולא נגמרת רק בסקס, זו ממש מערכת יחסים. בכדי שזוגיות תצליח לאחר בגידה, אתה צריך לאטום את עצמך, לא להיות מחובר לעצמך ולרגשות שלך, כי כולנו בני אדם וכולנו רגישים, ובגידה היא לא דבר שאפשר להתעלם ממנו ברגע שיודעים עליו. לדעתי המחיר של לא להיות קשוב לעצמך, שצריך לשלם בכדי לשקם זוגיות אחרי בגידה הוא גבוה מדי. אתה עושה ויתור על העצמי שלך ועל האני מאמין שלך, בכדי לשקם קשר עם אדם שבכלל לא בטוח שראוי לקבל את האמון שלך בחזרה. בגידה היא בהחלט דבר שעשוי לחזור על עצמו, ואני בטוחה שאם תדגמי מהזכרון סיפוריי בגידה שאת מכירה, תראי שבהרבה מאוד מקרים זה דפוס שחוזר על עצמו. גם אם הנטייה לבגוד היא לא דבר שמאפיין את בן/בת הזוג שבגדו, יש משהו ממכר בתחושה. הזוגיות המשוקמת הרי שוב תעלה על פסים של שגרה, והשלב הראשון יהיה לברוח במחשבות אל התחושות שהרגשת בזמן הבגידה, אל הריגוש, אל החידוש... ואז בתהליך מחשבתי לגמרי אתה מתחיל לראות בבגידה דבר לא כל כך נורא, ואולי אפילו אפשרי, כי עובדה הצלחת גם לבגוד ולהנות וגם לשמור על מה שיש לך. ומבגידה במחשבה הדרך למימוש הבגידה לא ארוך בכלל. אגב אם את שואלת אותי בגידה במחשבה חמורה לא פחות מבגידה פיזית. בכל אופן מה שניסיתי לומר הוא שלדעתי המחיר האישי וההקרבה שאתה מקריב למען קשר עם בן זוג שבגד בך, גבוהים מדי. אתה מוותר על החיבור לעצמך ולתחושות שלך, ועשוי למצוא את עצמך בעתיד בדיוק באותה סיטואציה. אז הפערים שתחוש בתוכך עשויים להיות גדולים מאוד, והמחיר האישי שתאלץ לשלם יהיה לחלוטין לא מוצדק.