כאן ועכשיו

urifelsher

New member
כאן ועכשיו

תרגיל קטן במודעות לצורה שבה המוח מתפקד. אם נשים לב ,ניתן מודעות לצורה שבה המוח שלנו פועל אז נשים לב לשלושה דברים עקרים: 1 המחשבות שלנו בעבר (אנחנו עצובים עכשיו כי נזכרנו במשהו מהעבר) 2 המחשבות שלנו בעתיד (אנחנו שמחים עכשיו כי מחר נטוס לחול) 3 המחשבות שלנו עכשיו אבל במקום אחר (כף לי בחוף הים אבל אם הייתי עכשיו באילת היה בהרבה יותר כף) מה שקורה שאנחנו כמעט אף פעם לא בהווה.את ההווה אם כל הדרו ויופיו אנו מחמיצים.אם כי ההווה זה מה שקיים. העתיד עדדיין לא קיים.העבר היה.ושם אנחנו לא נמצאים. אור ואהבה אורי

אננדה

New member
תורת הגשטאלט

אומרת כי: "אין עבר ואין עתיד - יש רק כאן ועכשיו" העבר - היה ונגמר. לא משנה מה ננסה לעשות - לא נוכל להחזירו ולכן הוא בגדר אשליה בלבד. העתיד - עדיין לא ידוע. לא משנה מה ננסה לעשות - לא נוכל לצפות את העתיד ובכך הינו בגדר אשליה. כל מה שקיים הינו הרגע, העכשיו. אנו חיים את חיינו במשחשבות בלתי פוסקות על העבר, מה היה, מה היינו צריכים או לא לעשות ובכך מאבדים משקל אנרגטי עצום על מחשבות אלה וחלק מהזמן אנו חושבים על העתיד, מה נלבש, מה נאמר, מה נאכל בעתיד במקום להתמקד בהרגע בכאן ועכשיו. וככה חולפים לנו חיינו על פניינו מבלי לשים לב. הדוגמא הכי טובה לכך היא - נסו להתמקד בנקודה מסויימת כאשר אין שום דבר ואף אחד שמפריע לכם. התמקדו אך ורק באותה נקודה. ואט אט תגלו כמה מחשבותיכם נודדות לנושאים אחרים כאשר כל מה שאתם אמורים להתמקד הוא בסך הכל באותה נקודה. כל פעם ש"תגלו" כי נדדה מחשבתכם - החזירו אותה חזרה. לכאן ועכשיו. מישכו אותה בזנב והחזירו את הפוקוס.
ו-הרבה הרבה
, אני.

alissa

New member
כן כן כן....אבל..

בכל זאת..ישנם רגעים בחיים אותם רגעי האושר שכשאתה חווה אותם אז אתה חווה אותם במלוא הדרם, אתה לוקח נשימה עמוקה ורק מייחל שאותו הרגע לא יחלוף אפ פעם, שהזמן יעצור מלכת ותשאר לנצח בתוך הרגע הנפלא שאתה חווה באותו הווה נתון. ויש את הרגעים שבאים אח"כ, חלקם משעממים להחריד, חלקם חסרי משמעות בעליל, חלקם כואבים ללא נשוא ואתה שונא את אותם רגעים, אז המוח משחזר את הרגעים הטובים, רגעי האושר. זה מאוד קל לומר בואו נחיה את הרגע, לעיתים הרגע הוא כל כך בלתי נסבל עד שאתה בוחר לחיות ברגע אחר. ואיך זה בכלל אפשרי לא לחשוב על העתיד? או לא לתכנן אותו? אדם שהוא חסר יעדים (כלומר לא ברור לו לאן הוא הולך) או חסר מטרות מוגדרות, יתקשה מאוד להיות מאושר אי פעם. מהסתומרת "העתיד עדיין לא קיים"? בוודאי שהוא קיים, אנו יוצרים אותו במוחינו, העתיד הוא חלק בלתי נפרד מהווה כמו כן גם העברץ אתה הוא הבוחר היכן ואיך תהיה ברגע הבא ואת זאת אתה עושה ברגע ההווה, ברוב המקרים על סמך מה שקרה אותך בעבר. אני לא חושבת שאנחנו מחמיצים את ההוה, זה פשוט לא אפשרי. אנחנו רק בוחרים איך לחיות אותו איך להיות אותו...כל פעם מחדש.

urifelsher

New member
שאלה טופה

"לעיתים הרגע הוא כל כך בלתי נסבל עד שאתה בוחר לחיות ברגע אחר." זה בדיוק הזמן להיות בהווה.הקטעים בהם קשה לנו,חודרים עמוק לתוך ההויה שלנו,זהו הרגע בו יכול להתרחש שינוי.כאשר טוב לנו זה בדרך כלל על פני השטח ולא ממש נוגע בהוויה שלנו. "ואיך זה בכלל אפשרי לא לחשוב על העתיד? או לא לתכנן אותו?" את העתיד תתכנני אבל תני לזמן לעשות את שלו.אם מה שתכננת קרה יופי ,ואם לא אז גם יופי.לרוב אנו מתאכזבים ממה שקרה לא בגלל המקרה עצמו אלה בגלל שזה לא קרה בדרך שבא ציפינו שזה יקרה. אז תתכנני אבל תשאירי פתוח את הרעיון שלך איך יקרה בסוף התכנון. אור ואהבה אורי

דרייה

New member
עבר ,הווה,עתיד,ומה שבינהם...

העבר הוא משהו שלא יחזור? האומנם,אולי צורת הסתכלות אחרת או נוספת תביא להבנה כי העבר הוא חלק משמעותי להווה ולעתיד,מהם אותם מעשיים שעשינו בעבר והם חלק מחיינו כמו לימודים ובחירת מקצוע,כמו נסיעות ועוד החלטות חשובות לחיים ,לפעמיים במבט לאחור אנו מסתכלים וחושבים על המסלול אותו תווינו ואיך כשהיינו שם בזמן הדברים נראו לעומת היום ,פרספקטיבה של זמן בהחלט משנה צורת ראיה וגם מחשבה מאמינה כי לעבר יש תפקיד חשוב ומשמעותי בחיינו לא רק לכאן ועכשיו אלא למעגלים יותר רחבים שלנו במסגרת שהותינו פה...עכשיו ובעתיד... זמן זה דבר יותר "עמוק" "רחב" "גדול" מעבר להיותנו כאן ועכשיו ,נכון שיש להסתכל על ההווה מנקודת מבט עכשיות וזה בהחלט קשה לאור התקופה בה אנו חייים והדוגמא הכי טובה פשוט להסתכל על ילדים הגדלים במהירות ומתיימרים להיות בוגרים טרם עת אך המחיר שמשלימים על כך הוא לעתיד לבוא בגיל מאוחר הם עדין הילדים של החיים....עבר- הווה-עתיד...

עננים.

New member
לחיות בהווה - סיפור ../images/Emo39.gif../images/Emo13.gif

זוג נזירים, מסטר ותלמידו, יצאו במסע ארוך ממנזר אחד לבקר במנזר השני. כמנהגם של נזירים, הרבו בהליכה, המעיטו בשינה, במזון ובדיבור. ביום שלישי של המסע הגיעו השנים לנהר שוצף, על גדת הנהר עמדה אישה צעירה ונאה, לבושה בבגדי כלולות שביקשה את עזרתם בחציית הנהר. "אינני רוצה להרטיב את בגדי כלולותיי" אמרה להם האישה, "התוכל לשאת אותי בזרועותיך?"התלמיד רצה לסרב בשם רבו, אבל לפני שהספיק לומר מילה, הסכים המסטר לשאת אותה. הרים המסטר את האישה על כתפיו, על מנת שבגדיה לא יירטבו וחצה איתה את הנהר. התלמיד הביט במסטר שלו וכדרכם של נזירים שתק.חלפו שלושה ימים נוספים של הליכה ודממה מעיקה, הנזירים התקרבו אל המנזר, ואף יכלו לראות אותו בקצה ההר. לפני החלו לעלות בשביל עצר התלמיד ואמר: "זהו, אני לא יכול להמשיך, אני לא יכול להבין איך עשית את זה? איך נשאת אישה על כתפיך?"חייך המסטר אל תלמידו ואמר לו: "עוד רחוקה דרכך אל התובנה"."מה קשורה התובנה שלי לאישה?" שאל התלמיד."התובנה היא מה שמבדיל ביני לבינך", אמר לו המסטר, "אני הרמתי את האישה על כתפי ונשאתי אותה במשך שלוש דקות מצד אחד של הנהר אל הצד השני - כשהגענו לגדה הורדתי אותה מכתפי ושכחתי אותה... אתה לעומת זאת ממשיך לשאת אותה כבר שלושה ימים..." מחייך אוהב עננים

יופיאל

New member
הווית הזמן

ההווה הוא הדבר הכי חשוב , אך אי אפשר להתעלם מהעבר או מהעתיד. העבר = ההשלכות של דברים שעשינו על ההווה כלומר אנחנו צריכים להתמודד עם העבר בהווה , וללמוד ממנו. כמובן שלהתרפק על העבר , ולחשוב מחשבות נוסטלגיות לא מוביל לשום מקום. אבל אם לא נלמד מהעבר - נמשיך לחזור על אותן טעויות. העתיד = ההשלכות של מה שאנחנו עושים בהווה אם לא נחשוב על מה שיהיה לא ניקח אחריות על מעשינו בהווה , ונעשה את אותן הטעויות של העבר. יש רק זמן אחד שבו אנו קיימים - ההווה , אך הוא מושפע מהעבר והעתיד. זה לא אומר שצריך "לחיות בעבר" ולחשוב כל הזמן על מה שקרה , אלא להבין את התוצאות של מעשינו ואת הסיבות , ואז לדעת לפעול בהווה בהתאם להבנה שרכשנו מהעבר , ואותו הדבר במחשבה על העתיד - לא לחיות בעתיד אלא לתכנן את העתיד - לראות את העתיד. ואיך רואים עתידות? כשאנחנו יודעים מה יהיו התוצאות של מעשינו אנחנו רואים את העתיד. כמובן שזה אף פעם לא ראיה מושלמת , אבל לפחות יש לנו איזשהו כיוון. בעולם הרוח אין כזה דבר זמן כל מה קרה , קורה ויקרה נמצא באותה נקודה אחת שהיא מעבר לזמן. אבל אנחנו חיים בעולם החומר שמורכב ממרחב וזמן , וגם אם לפעמים אנחנו יכולים להתחבר לעולם הרוח ולראות עתיד או לחוש עבר (גלגולים) עדיין אנחנו חיים רק בהווה. ובהווה אנחנו צריכים להחליט מה אנחנו עושים עם כל ההבנה שלנו על העבר והעתיד. באור ואהבה , יופיאל המלאך

tksrrrr

New member
זה מאוד עוזר לנו

לדעת את "לפעמים אנחנו יכולים להתחבר לעולם הרוח ולראות עתיד או לחוש עבר (גלגולים) עדיין אנחנו חיים רק בהווה" זה מאוד מאוד עוזר לנו בהווה לדעת את כל זה נותן מטרה לחיים כיוון רצון לעשות מה שלא עשית

דרייה

New member
../images/Emo140.gifיופיאל מלאך שכמותך...

תמיד יש לך את המילים הנכונות .. אפשר לבוא אצלך לשיעור
אני התכוונתי אך אתה כתבת.... אור לך מלאך
ושבוע טוב לכל.

למעלה