כאן, וכאן, וכאן

כאן, וכאן, וכאן

שמתם לב שבשירי מאיר, הוא כל הזמן מצביע וממחיש בידים, מבלי לעשות זאת? במרפק הזה (עברנו את פרעה) מדגדגת לי כאן וכאן וכאן (טרמינל) גמד ענק אני חושב כזה (מכופף הבננות) עם הראש לשם (שלל שרב) איזה עוד? מה משמעות הענין?

תראי תראי את הפרח הזה

איך הסתדר באהבה. מה המשמעות? חלק מהיכולת שלו לכתוב שירים שהם קליפ של עצמם

ilovelior

New member
מבליט את הכתף הימנית

מראה את הלשון
אני גם כן חושב שאין לזה ממש משמעות , אלא שזה נובע מיכולות הסברה והמחשה... אין לי איך להסביר את מה שאני מנסה להגיד יותר טוב: זה משהו שהעסיק את מאיר רבות - התנהגות.

yossnet1

New member
שמעתי פעם ש...

הוא מתאר במשפט הזה את אחת התמונות שהוא רואה בטלויזיה. המלך העירום הוא מייקל ג'ורדן במכנס קצר וגופיה שרוכב שנית בלחץ ההמון- הקאמבק של ג'ורדן למגרשים אחרי שפרש מכדורסל. מבליט את הכתף הימנית מראה את הלשון- מתאים מאוד לתנועה של ג'ורדן על המגרש.

נהניתי

מאוד נהניתי מאבחנתך. אמנם לא כל הדוגמאות נכונות לאמיתו של פירוש . א. לא במרפק אלא המרפק. א"כ יובן שהוא מדבר על מצב ולא מצביע באצבעו על המרפק. וכן עם הראש לשם. זאת לעניות דעתי. ושוב נהניתי מאוד מהאבחנה. תודה.

אתה ממליץ לקרוא?

("השנה הזאת זו אחת השנים השנים היפות בחיי הכל טוב ויפה אני עצמי ואנוכי מאוד אוהבים את השנה...")

צורת דיבור ישראלית כזו

תמיד כשאני נתקל במשפטים ה"ממחישים" האלו בשיריו זה מאוד מזכיר לי צורת דיבור ישראלית וחזותית כזו - אז הכנסתי לו ככה וככה וככה. וזה מאוד מצחיק אותי. אני חושב שמדובר במין בדיחה שכזו, שהרי בשיר בדיסק אתה לא יכול להגיד "מדגדג לי כאן וכאן וכאן". אני זוכר שפעם כדי לשעשע את עצמי הייתי מדבר ככה עם אנשים, משתמש במשפטים דורשי הדגמה ידנית (מדה"י) בלי להדגים עם הגוף. מוזר, אנשים אף פעם לא דרשו ממני את ההדגמה.

תודה על ההתיחסֻיות

לדעתי משמעות הדבר היא אכן המחשה, ואני שם לב למשהו מאד מיֻחד אצל מאיר, בדומה למה שהזכרתי בדיון על שיר כאב. כשמאיר משתמש בדמוי, הדמוי לא תכליתי, כלומר, די לו בתאור מֻצלח של המדֻמה, אלא הוא אוביקט לתאור בפני עצמו, כמו שספור האהבה בשיר כאב אינו רק מטאפורה לרבד הפוליטי בשיר אלא גם שיר אהבה יפה בפני עצמו, כך גם הפרח הזה, אינו רק דמוי לאהבה, אלא יש לו חשיבות גם כשלעצמו ולכן מצביעים עליו. כך גם לגבי אברי הגוף, אני חושב שאחד מרבדי הדיוק והאמת בשירי מאיר זה קשרם הארצי, כלומר לא רק המשמעות ה"רוחנית" או "מֻפשטת" אלא קים תמיד תאור התחושה, ולכן ההצבעה על הגוף

erol

New member
תגובה באיחור, עדיף מאשר אף פעם לא

הכי הרבה זה יתויק בארכיון, למען הדורות הבאים. בנאום הבחירות שלו, אני לא זוכר אם זה נכנס לדיסק, או שרק בוידאו של מסע הבחירות, מאיר הבטיח שהוא יכריח אותנו להפסיק לדבר עם הידיים (וללמוד ערבית מכתה ג', ועוד הרבה דברים חשובים). יש אפילו קטע בהופעה, אני חושב בעכו, שבו הוא מדגים איך מדברים היום עם הידיים ומה יהיה אסור אם (לא) יבחרו בו.

למעלה