כאם לילד בן 10.5

כאם לילד בן 10.5

שעדיין בבי"ס יסוד......... האם יכול להיות שגיל ההתבגרות (ההוא שאצלנו התחיל בגיל 15-16) מתחיל אצלו???????????????????????? אשמח לשמוע (לקרוא) תשובות מהפורום הזה תודה אורית אגב חג שמח לכולם......

bimbo.

New member
לאורית שלום, בהחלט יתכן. מחקרים

קבעו, שכיום גיל ההתבגרות מתחיל מוקדם יותר, וזאת, בין היתר, בגין ההתקדמות הרבה ברפואת ילדים, והזנתם בתוספי מזון. במחקר שקראתי ציינו עוד סיבות, שאותן, לצערי, אינני זוכרת. ערב טוב וחג שמח. היום מדליקים

UpTown~Girl

New member
אורית, אורית, אורית...

בתור ילדה מתבגרת בת (כמעט) 13, אני יכולה להגיד לך שגיל ההתבגרות מתחיל אפילו בגיל 9. אני אישית קיבלתי מחזור בגיל 11, אני מאמינה שהייתי הראשונה בכיתתי, אני זוכרת שבכיתה ה´ הבנות התחילו לדבר על מחזור ואפילו התחילו לשים חזיות, (טוב לא ממש חזיות כי לא היה להן על מה, אבל משהו שדומה לזה...) בכיתה ו´, זה הרגע שממש ממש כבר היינו רשמית בתוך הגיל הזה, הרבה בנות קיבלו מחזור, התחילו לגלח שערות ברגליים (ובמקומות אחרים) יצאנו עם בנים (זה היה גם קודם), דיברנו על נשיקות, וחלק לא רק דברו... עכשיו...אני כבר בכיתה ז´ ואני יכולה להגיד לך שאנחנו כבר בתוך זה חזק... ילדים אפילו מעשנים, (לא אני כמובן) בנות מתאפרות, את יודעת... מתנהגים ממש כמו בני 15 אפילו. ככה זה היום, הכל הולך יותר מהר. אולי הבנים קצת יותר איטיים מהבנות, אבל הם בהחלט מושפעים מהן, זו הסיבה שהם נכנסים לגיל ההתבגרות כבר שהם בני 10... בהצלחה לך! עדי.

AYELET1

New member
מסכימה עם כל העונות

אכן גיל התבגרות נמתחיל הרבה יותר מוקדם, ובהחלט יתכן שבנך בגיל ההבגרות. בן כמה הוא? בי"ס יסודי זה מכיתהא´ עד ו´

אטיוד5

Active member
מה? השעה 10 וחצי? ../images/Emo13.gif

ולאם המודאגת - אל תדאגי. בני בן 11 מתחיל להתבגר. הילדה בת 9 מתחילה לגדל ציצים. זה כנראה מרוב ההורמונים לדוחסים לתרנגולות.

דליה .ד

New member
שוב אני נתקלת בך..

ובדיעותיך המוטעות. בעלי לולן משווק כמיליון וחצי תרנגולות בשנה והן נקיות מתרופות שמזיקות לבני אדם! אלא אם יש לך כרבולת... ולעניין.... גיל ההתבגרות הוא לא חוק מוכתב מי כן מתבגר ומי לא... כל ילד מתחיל מתי שבלוטת יותרת המוח שלו נותנת הוראה להזרים הורמונים למחזור הדם... קוראים לזה "מפל הורמונים" ומדובר לא רק בשינוי פיזי (ואטיוד... לביתך יש אולי ניצני שדיים ולא "ציצים") אלא גם בשינוי התנהגותי כמעט בן לילה. נכון זה מפחיד אך גם מרגש. זו תקופה שיכולה להיות נפלאה אם נדע לתת למתבגרינו את השילוב הנכון של תמיכה עם גבולות. קשה, אך בר ביצוע.

אטיוד5

Active member
לא מדובר על תרופות מזיקות...

מדובר על מרכיבים כימיים שהם חלק מהרפרטואר הגסטרונומי של התרנגולות. עכשיו שהדלקת אותי, אחפש בדיוק אילו חומרים נכנסים ולא נכנסים לתערובת המזון של העופות המפוטמים. אני כבר מצלצל לשה"ם. (שירות הדרכה של משרד החקלאות, למי שלא יודע). ואשר לשדיים, אולי תסבירי לי מה ההבדל בין ציצים לשדיים? חוץ מהסמנטיקה יש הבדל? את נוהגת להגיד "סיפור מהישבן" או "סיפור מהאמתחת" ? והיכן נתקלת בי? היה תאקל קשה? נפלת חזק על עצם העצה?

גליה12

New member
אטיוד ידידי

קודם כל אני נוטה להסכים איתך שהתרנגולות, הפרות וגם החיטה, מקבלים חומרים שונים כגון חומרי דישון או ריסוס אחרים המכילים סילקיון, או אנטיביוטיקה, שבפרוש עוברת דרך החלב, הביצים או הבשר לבני אדם. ושההשפעה המצטברת שלהם עלינו עדיין לא ברורה, אבל בוודאי תתבר עוד דור שניים. עובדה מוכחת היא שגיל הבגרות המינים אצל נערים/רות יורד בהתמדה. ולעניין הסמנטיקה- נכון ציצים =שדיים, וישבן= תחת אבל כידוע לך לא תמיד המילים הן הכל, אלא הדרך בה נאמרות המילים ולעתים מונח אחד מקובל, והשני מעליב- מה לעשות זה חלק ממוסכמות החברה. המונח ציצים- מקובל על ידי ילדים ובני תשחורת- (וגברים חרמנים) והמושג שדיים הוא מונח יותר סטרילי ומעודן שמור למשל לאבות המדברים על בנותיהם.

ציצים זה פיצים ומתאים נורא לילדות

בגיל ההתבגרות לדעתי. לא מוצאת זום דבר מעליב במילה ציצים שדיים שייך מבחינתי להגדה של פסח "שדייך צימחו ואת עירום ועריה" לניתוחים פלסטים, או חלילה סרטן השד, בשוני מוחלט לספרות פורנוגרפית שם תמיד "שדיה העצומים פורצים מחזייתה ". אבל ציצים? מה רע בציצים? אני לא ילד (קיבלתי אישור הבוקר) לא בן תשחורת (גם זה עם תעודות כבר) אז נשאר לי להיות רק "גבר חרמן"?????? אל מוצא חן בעיני וציצים דווקא כן. לא מוצאת את המילה בוטה, גסה, משפילה ,או כל קונוטציה אחרת שאת רואה. ובעניין תרנוגולות- אי מכירה אותן רק בתנור עם תופחי אדמה קטנים בשמן זית ורוזמרין. מבחינתי-אין להן בכלל שלב קודם בשרשרת המזון. נולדו במקרר-וגדלו בסיר. הולכת לבשל!

אטיוד5

Active member
בירור ראשוני

מעלה שאת צודקת ואני טעיתי. עד לפני 30-40 שנים אכן נהגו לפטם תרנגולות בשאר ירקות הורמונליים. או אז יצא חוק שנו-נו-נו, ואפילו יש פקחים מטעם השירות הוטרינארי שמסתובבים ובודקים. כל זה לא מונע מהלולן החרוץ לנסות להתחכם לחוק. בשביל זה יש חוק, לא? כדי להקים גדר. והיכן שיש גדר גם יש פרצות בגדר. ואולי הקנסות המוטלים הם כה כבדים שלא כדאי לנסות. את זה לא בדקתי עדיין. מה שכן, אני מאמין שהיכן שאפשר לעשות כסף, תמיד תמצא הדרך להכות במכרה. יש תיאוריה, מוטלת בספק לא קטן, לפיה כמות האסטרוגנים (או מולקולות דמויות אסטרוגנים) בטבע גדלה בהתמדה, וזה אחד הגורמים לפריחה המוקדמת של ילדינו. הסברה הנפוצה יותר היא שבית הגידול העכשוי הוא נוח יותר ולכן הילדים מתפתחים יותר מהר. לדוגמא, פחות מחלות ילדות, או מחלות ילדות שעוברות יותר בקלות, כשהתוצאה היא פחות הפרעות במהלך הגדילה. בקיצור, פחות לחץ פיסיולוגי מוביל להתפתחות מואצת.

למעלה