כאב מתמשך בהנקה

salila

New member
כאב מתמשך בהנקה

ילדתי לפני שלושה שבועות והתינוקת שלי ניזונה מהנקה בלבד. יש לי כאבים חזקים באחד מהשדיים שנהיו סטטיים ולא משתפרים. אני נותנת לה לינוק את הפיטמה והעטרה,כך שזו לא הבעייה וכמו כן אין לי סדקים או פצעים. הכאב מושך וחזק והשפעתו ממשיכה גם בשעות שאני לא מניקה בהן. השד מרגיש דלקתי,אך מבדיקה שערכתי אין גודש או דלקת. אשמח מאד לכל עצה

tammyb

New member
אוף

המחשב העלים את תגובתי! בכל אופן, רק רציתי לומר שממש חבל לשמוע על כאב ונראה לי ממש מיותר לסבול אם לא חייבים. חשבת לפנות ליועצת הנקה מוסמכת לראות אם אפשר לשנות את המצב? מקווה שהמצב יישתפר מעצמו
תמי

כמה רעיונות

ראשית, לצערי, מכל מה שהתנסתי ושמעתי - זה לא עובר מעצמו. הטיפים מתחלקים לשניים: אחד הוא שילוב של חימום עיסוי ויניקה או שאיבה של המקום הסתום - ועיסוי הוא מאד חשוב כי רק זה משחרר לצורך הוצאת החלב השני הוא פנייה לרופא כירורג שד, לבדיקה מקצועית האם יש סתימה - אותי זה הציל - פניתי בזמן לפני שהסתימה לוותה בחום - ומנעתי סיבוכים. לא לזלזל ולא להזניח.

sagitlaleche

New member
כאבים מתמשכים בהנקה ../images/Emo20.gif

סלילה, קראתי את כל ההודעות שנכתבו לפני זו שלי, ואני רוצה לרכז: (אגב, תשובות מצויינות). אם יש אזור אחד בשד שמורגש כאילו הוא לא מתרוקן, חשוב לעשות קומפרס חם לפני ההנקה על ידי מגבת הטבולה במים חמים וסחוטה ממים, או בקבוק חם. מסאז' לאחר הקומפרס עוזר לשחרור הכאב ושינוי תנוחת ההנקה כאשר סנטר התינוק/ת פונה לכיוון האזור הכואב. גם אם זה נראה לך לולייני, יש חשיבות למיקום הסנטר שהוא חלק מהלסת התחתונה שעובדת בצורה אינטנסיבית על השד בזמן ההנקה. אם את רואה שאין שיפור במהלך יומיים של קומפרסים ומסאז'ים תכופים, פני ליועצת הנקה להמשך טיפול. אם יהיה צורך היא בוודאי תפנה אותך הלאה לכירורג שד כמו שצביה כתבה. בהצלחה.

למעלה