כאב חזק

כאב חזק

ערב טוב לכולם בגיע אלי מטופל בן51 שמתלונן על כאב חזק במיוחד בכף הרגל ממש ממש בגבול אדמה מים בכאב בא מידי תקופה ועובר כמו שבא. האם יש רעיונות או דרך לבדוק מה ומאיפה נובע הכאב? המון תודה לכולם

*g99

New member
חסרים פרטים כמו:

איזו רגל מדובר ואיזה צד ברגל. הייתי שואלת אותו מתי זה קורה לו,כשהוא עושה פעולה מסויימת/עומד בתנוחה מסויימת/באיזה זמן של היום/אולי עונה מסויימת או כל שאלה מהסוג הזה. כמו כן לפי המיקום המדוייק אפשר לייחס לאיזה איבר בגוף זה קשור ולהשלך על הנפש

avorly

New member
ממעוף הציפור,

הדבר הראשון שעולה לי בראש הוא לבדוק אם לא מדובר בכאב מנעל מסויימת. לי אישית היה כאב כזה, ולקח לי המון זמן לקלוט שבאחת הנעלים (=וברור שלא סתם באותה הרגל) הספידה הפנימית פשוט נשחקה. כמו שכבר נאמר לא פעם בפורום- לפעמים כאב הוא כאב ............

הייתי נעזרת ברפואה המערבית ../images/Emo101.gif

היי ממעוף הציפור! האם למטופל כאבים באיזור הרלוונטי בגוף? או אילו תופעות הקשורות למעי הגס? כאבי בטן חריגים? אני לא רוצה סתם להפחיד, אך בגיל זה יש סיכוי סביר לגילוי סרטן המעי הגס. קופות החולים שולחות אנשים בגילאים אלה לבדיקה שגרתית בנושא, כדאי לשלוח אותו לפחות לבדיקת דם (אם את לא רוצה להבהיל אותו) או פשוט לשאול אותו האם הוא עבר אנדוסקופיה ונשללה אפשרות לבעיה. אם הכל בסדר, תתחילו לבדוק איפה הוא לא זורם ולא משחרר... בהצלחה!

הייתי נעזרת ברפואה המערבית ../images/Emo101.gif

היי ממעוף הציפור! האם למטופל כאבים באיזור הרלוונטי בגוף? או אילו תופעות הקשורות למעי הגס? כאבי בטן חריגים? אני לא רוצה סתם להפחיד, אך בגיל זה יש סיכוי סביר לגילוי סרטן המעי הגס. קופות החולים שולחות אנשים בגילאים אלה לבדיקה שגרתית בנושא, כדאי לשלוח אותו לפחות לבדיקת דם (אם את לא רוצה להבהיל אותו) או פשוט לשאול אותו האם הוא עבר אנדוסקופיה ונשללה אפשרות לבעיה. אם הכל בסדר, תתחילו לבדוק איפה הוא לא זורם ולא משחרר... בהצלחה!

תודות

תודות מעומק ליבי לכולם על ההתייחסות והתשובות. בדקתי את עניין הנעליים כהצעתכם וזה לא העיניין. גם לי עלתה המחשבה על בעיה במעי הגס ואכן בתאם לגילו של המטופל יש מקום לבדיקה והפנתי אותו. עניין התקיעות והאי זרימה בחייו , לאחר תשאול וברור מעט מעמיק התברר לי שהוא אכן אדם שמציין "אין לי טיפת שימחה בחיים" ושוב תודה לכולם יום נפלא

למעלה