כאב חוזר בברך

udim111

New member
כאב חוזר בברך

שלום לכולם, אנא עזרה. בני בן השנתיים וחצי מתלונן על כאבים עד לרמה של חוסר יכולת לדרוך על הרגל לחלוטין ,מתלונן על כאבים בברך ימין ומאחורי ברך ימין,לרוב לאחר שינה לא מסוגל לדרוך על הרגל לחלוטין.זאת הפעם השלישית בכשמונה חודשים שזה קורה.בשתי הפעמים הקודמות הוא אושפז למספר ימים וללא טיפול כלל (למעט נורופן) הבריא ושוחרר. אנו חסרי אונים הוא נורא סובל ראה כבר בשתי הפעמים הקודמות המון המון רופאים ונבדק ע"י צילומים ובדיקות דם מרובות ללא ממצאים. אנו לא מעוניינים לגרום לו לעבור את התהליך הפולשני והמציק שוב ומצד שני מאוד לחוצים לגבי המשך הדרך. האם יש למישהו קצה חוט מה לעשות? האם זה קרה למישהו בעבר? המון תודה.

mevav1

New member
לא רוצה להבהיל ואין על מה

אבל אני רוצה שתהי מודעת לבדיקה אחת שלא כתבת שבנך עבר וזה US של כלי הדם שבסודקים את כלי הדם שאין חלילה וחס איזה קריש דם שגורם לכאב ועלול להיות מסוכן. אם בנך לא עשה זאת, אולי כדאי שתבקשי, למרות שאין סיבה שזה יקרה כי הוא עדיין ילד. ועוד דבר שגם קרה לי ואומנם אני "גדולה" אבל גוף האדם זה אותו הדבר לקטנים ולגדולים.. כשלי התנפח מאחורי הרגל וחשו שא זה קריש דם חלילה, עשיתי את ה US וכשראו שהכל טפו תקין, הרופא הבין שזה ציסטה בבדיקה אחרת ושנותנת אינדיקציה מפחידה כשזה רק ציסטה בעצם. אז גם את זה תבדקו אם זה לא זה כי אם כן אז הציסטה מתמלאה במים, מתנפחת ומאוד כואב, אבל נדמה לי שזה עבר לבד. בכל אופן, רציתי רק שתדעי שקיימות אפשרויות כאלה בתקווה שזה סתם כאבים ותו לא. באיחולי בריאות שלמה וטובה ושוב, סליחה אם הפחדתי, רק רציתי לתת לך כמה כיוונים שלפחות רק תדעי מהם.

udim111

New member
המון תודה על התשובות

אתמול בלילה היינו אצל מומחה ברמה"ש (אנחנו מרעננה ) והוא שלח אותנו למספר בדיקות לשלול מחלות כגון דלקת פרקים, FMF , ומחלה הקשורה למעי....ואם כל זה לא יראה איזושהיא תוצאה אז MRI . בכל מקרה הוא ארואה נוזלים בברך למרות שכעשרה רופאים לפניו לא ראו.(הוא טוען כי הברכיים שלו קצת שמנמנות לכן זה לא ברור לגמרי). שוב תודה. אודי.

שיהיה בהצלחה

אם את צריכה עיצה או עזרה, יש לנו נסיון עם דלקות פרקים וגם עם MRI, תרגישי חופשיה לשלוח מסר.

udim111

New member
עלו כמה דברים חדשים.

ראשית אם חוזרים אחורה בזמן אז גם שגיל (הבן שלי) זחל, ברך ימין מעולם לא נגעה בקרקע.בנוסף, אמא של אישתי אומרת כי כשהיתה בן 12 עד גיל 26 אז היו לה "מים" בברך כלומר נפיחות שלא הצליחו להסביר (היא מסלובקיה ורמת הטיפול והבדיקה היתה מהנמוכות ביותר). הבוקר עשינו את כל בדיקות הדם שהמומחה ביקש.(מסכן קטן שלי בכה אבל היה גיבור ולא התנגד כלל ) . ביום שני נלך אל המומחה עם הבדיקות ונקווה לטוב. נכון להיום גיל עדיין בטיפול של נורופן והצליעה נחלשת לאיטה. אז כנראה לפי הממצאים עד כה שזאת באמת דלקת פרקים נקודתית. המומחה טוען כי במידה ונצטרך MRI אז הוא יאשפז אותו בביה"ח שבו הוא עובד וידאג להאצת התהליך. יש לך ידע בהסתמך על האינפו' החדש? אשמח על כל פיסת מידע רלוונטי. תודה היידי, והמשךיום חמים. אודי

תראי, אין לי הכשרה רפואית

יש לי רק את הנסיון שלנו... מבחינת MRI - במקרה שלנו עשינו בשניידר, סידרו לנו תור מאוד מאוד מהר (יש המתנה של חודשים בדרך כלל), זה לא דרש אשפוז משום סוג (למה לאשפז???), זה כן דרש צום והרדמה מלאה. מבחינת האבחון לקח הרבה זמן ומספר בדיקות , חודשים של טיפול תרופתי - ורק אז היו בטוחים עם מה הם מתמודדים. (ואז זה כבר עבר לטיפול יותר חודרני, הזרקות סטרואידים לברך) יש אתר מצויין של תסמונת דמ"י (דלקות מפרקים של גיל הילדות) שכולל שמות של מומחים בארץ ובעולם שאצלהם כדאי להיות מטופלים. אנחנו היינו בטיפול ד"ר יהודית ברש בבי"ח קפלן, ובטיפול ד"ר ערן משיח (שהיום מנהל כירורגית ילדים בבלינסון , או משהו כזה, והוא פשוט מלאך!) מצרפת לך קישור לאתר, יש שם גם מרכזים רפואיים ורופאים, וגם מידע על המצב הרפואי. אם מעניין אותך לקרוא עוד יש בבלוג שלי הרבה ממה שעבר עלינו (תקליקי על התגיות- "דורון" )

למעלה