כאב גב- בגיל 20

כאב גב- בגיל 20

שלום, אני סובלת מכאבי גב בגב התחתון, בערך מהמותן ומטה, יותר לכיוון צד ימין. הלכתי בעבר לרופא, והוא אמר שאין הרבה מה לעשות, וכאבי גב זה לא נעים... עשיתי גם צילום והכל יצא תקין. מידע נוסף- לא עשיתי פעילות גופנית ולא קיבלתי מכה. אני חושבת שכואב לי יותר כאשר אני יושבת הרבה שעות וכשקר. האם זה באמת משהו שאין מה לעשות או לפנות לרופא נוסף? אם הייתי בת 50-60 זה היה קצת יותר מובן... אבל אני יחסית צעירה לכאבי גב. תודה

כשקוף הזדקף והפך לאדם ...

התחילו גם בעיות בגב... כשהתחלנו לתפקד כבעלי חיים ההולכים על 2 לא איחרו כאבי הגב להופיע . בכל מקרה לפי מה שאת מספרת עליך לשמוח בחלקך לא נראה לי שהיית מעונינת לדעת איך מרגישים כאבים של פריצות דיסק . מה שיש לך זה כסף קטן לעומת בעיות גם אקוטיות ...שמחי בחלקך ותמשיכי את חייך בחיוך ..

khb

New member
אני מכירה קוף שיש לו בעית גב של פריצת דיסק...

חן M

New member
זה מובן מאוד

על פי מחקרים העומסים המופעלים על הגב בישיבה הם הכי גבוהים , תוסיפי לזה ישיבה לא נכונה וישיבה ממושכת ואין פלא שאת נתפסת . אמנם יכול להיות מאוד שהסיבה לכאבים אצלך היא אחרת או שילוב של דברים אך רק ממה שכתבת בהודעה מבלי להכיר אותך כבר מצאתי סיבה אחת מספיק טובה לכאבים !!!

ravit799

New member
../images/Emo91.gifכאב גב בגיל 20

היי !! אחותי כמוך עברה מקרה דומה של כאבי גב בגיל מוקדם יותר משלך אפילו וצריך להבין שכאבי גב יכולים לנבוע ממספר רב של גורמים אפשריים כמו לדוגמה הרמות משקל כבד במהלך זמן מתמשך או משינה לא נכונה על מזרן לא מתאים מנסיונה של אחותי היא ישנה על מזרן לא מתאים וזה מה שהביא לכאבי הגב שלה ברור שזה מצריך ללכת לרופא לטפל על מנת שכאבים אלו לא יחמירו כי הגב הוא נושא רגיש מאוד ויש להתייחס לכאבי גב בכל הרצינות דעי לך שיש מספר חברות ששמות דגש על בריאות הגב בשינה כמו חברת הולנדיה וחברת אירופלקס שהמזרנים שלהם בנויים ומהונדסים לצרכי הגוף (בעיקר הגב) זה מה שהוריי קנו לאחותי על מנת למנוע החמרה של המצב אם תרצי לשאול ולהעזר בי במשהו אשמח מאוד במייל שלי [email protected]

ננו9

New member
כתבו בשרשור אחר "שהאדם הזדקף התחילו כאבי גב"

וזה בערך נכון גם לגבייך. דווקא העובדה שאת יושבת הרבה ולא עושה פעילות גופנית גורמת לכאבים. לפני 40 שנה, כשהורייך היו בני 20 הם לא נאלצו להתמודד עם תחלואי החברה המודרנית שלוקחת בחורות בנות 20 והופכת אותן לבנות 60...
ברצינות עכשיו, אם אף פעם לא היית פעילה ברמות שמעבר לשיעורי ספורט בתיכון, ובהנחה ש"טחנת" די הרבה שעות מסך מול הטיוי בנערותך כמו גם מול האינטרנט, ליד שולחן הלימודים ליד השולחן המשרדי ובאופן כללי את יושבת די הרבה.. איכשהו שרירי הגב (שמתחילים למרבה ההפתעה בבסיס הגולגולת ומסתיימים עמוק בעצמות האגן), שרירי הטוסיק וגם שרירי הירך האחורית שלך עובדים הרבה כדי למנוע מגופך לנטות קדימה וליפול על המקלדת או על המדרכה. עכשיו הם עייפים ולכן משדרים לך אותות מצוקה בדמות סימני כאב. זהו פחות או יותר מה יש לעשות? המון וכדאי להתחיל כבר הערב: * הליכות מסביב לשכונה / בפארק / במכון הכושר. לדאוג להנעלה מתאימה ולמים * מתיחות וגמישויות!! חשוב חשוב חשוב יש המון טכניקות למתוח ולגמיש את השריר - דבר שיפחית משמעותית כאבים והגבלה בתנועה. יש מתיחות ספציפיות לחגורת הגב התחתון, לירכיים ולמעשה למרבית השרירים בגופך. כדאי לבקש הכוונה בנושא זה. * חיזוק השרירים: בדומה לגמישויות כאן כדאי לחזק את השרירים כדי שיספקו מענה הולם לעומסים המופעלים עליהם. גם שריר הבטן שכולם שונאים אך מה לעשות, הם סופר חשובים * שינוי ארגונומי, כלומר, התאמת צורת הישיבה והעבודה מול המחשב, בשעת קריאה, ואפילו בעת צפייה בטלוויזיה * כל דבר אחר העיקר שתעשי משהו!!
צאי בהצלחה ותרגישי טוב, חנן

תודה על כל התגובות...

אולי לא הבהרתי את עצמי... אני יושבת הרבה- גם בעבודה וגם כי אני סטודנטית (אז צריך לשבת בהרצאות ובהכנת שיעורים, והקלסרים לא נהיים קלים כשהולכים עם תיק על הגב) אני בהחלט עושה ספורט (הליכות פעמיים בשבוע, וגם אין לי רכב- אז הליכות מהבית לאוניברסיטה, חזרה ולחברים) אני בהחלט אקח את ההמלצות ואחפש נעלים מתאימות להליכה, וכבר קראתי על איך לשבת נכון- אני אנסה קצת יותר ליישם (הרבה יותר נוח לי לשבת עם הרגלים על הכסא...) תודה לכולם.

למעלה