כאב ברכיים

shasoph

New member
כאב ברכיים

שלום בעקבות כאב ברכיים נשלחתי לMRI (אני כרגע בארה"ב) להלן התוצאות: 1. Small joint effusion 2. Grade 2 signal within the posterior horn of the medial miniscus which approaches ut does not convincingle communicate with an inferior articular surface. A definite tear is not visualized at this time. #. Mild medial patellar facet chondromalacia האם תוכל להסביר את התוצאות? הבנתי שמדובר בשחיקת סחוס. הרופא כאן אומר שאין מה לעשות, רק לדעת שזה נמצא. אם יש כאבים חזקים (כרגע אין) הוא המליץ לנסות glucosamine או משהו דומה. האם עלי להבדק גם כשנחזור לארץ? האם עלי לעשות משהו בנידון? האם זה מצב שבהכרח ילך ויחמיר? תודה

ברכיים

לפי הממצאים ככל הנראה מדובר בבעיה במפרק שבין הפיקה לברך (זה לא מפרק הברך עצמו). לתוספי מזון כגון גלוקוזאמין אין ערך מוכח בטיפול בבעיה זו. פיזיותרפיה ובייחוד חיזוק סלקטיבי של החלק הפנימי של השריר הארבע ראשי מאוד יעיל. כדאי להתייעץ עם אורתופד מומחה.

shasoph

New member
תודה- שאלה נוספת

אנחנו עוזבים את ל.א. בעוד שלושה שבועות ומתכננים לטייל 6 שבועות לפני חזרתינו. האם יש טעם להתחיל טיפול לפני הטיול? האם להמנע מהליכות? תודה

טיפול

לא הייתי ממתין עם התחלת טיפול. הליכה לא מזיקה אך יכולה להכאיב. כמובן כדאי להבדק ע"י אורתופד קודם. הרופא שבדק אותך היה אורתופד?

shasoph

New member
כן הוא היה אורטופד

ואמר למעשה אין מה לעשות, רק לדעת שזה קיים. האם יש תרגילים בינתיים שאני יכולה לבצע ע"מ לחזק את השרירים?

למעלה