כאב בקרסול...

yshicht

New member
כאב בקרסול...

אני חייל, והתחלתי לסבול מכאב בקרסול לפני בערך שלושה חודשים(במסע). לפני כחודש בערך הייתי אצל אורתופד לראשונה, והוא שלח אותי לבצע מיפוי עצמות(התמונה מצורפת). האורתופד שנשלחתי אליו לאחר המיפוי טען שאינו ידוע מה הבעיה שיש לי בקרסול, ושלח אותי לבצע בדיקת CT שאותה ביצעתי היום. רציתי לדעת, מה המשמעות של האבחנה שהוא כן נתן(כל המושגים שם לא אומרים לי כלום): "אנמנזה: עקב כאבים בקרסול שמאל לדברים מזה כ 3 חודשים - נשלח למיפוי עצמות - בוצע - 12.12.2005 - גפיים תחתונות קרסוליים וכפות רגליים-הודגמה קליטה מוגברת באספקט עליון ומדיאלי של הטאלוס בקרסול שמאל, ממצא שיכול לנבוע מחבלה גרמית , OCD או AVN של הטאלוס, החייל מופנה לאורטופד להמשך טיפול. הדגשה קלושה במשטחים מפרקיים במדור מדיאלי בברכיים שיכולה לנבוע מתגובת מאמץ או שינויים שחיקתיים. ממצאים: כפות רגליים - PES PLANUS FLEXIBLE , בעמידה על קצות האצבעות - מופיעה קשה טובה אבחנות: Pain in limb פירוט (SUSP. OCD LT. TALUS)" מה המשמעות של כל הדברים שהוא רשם? ומה הצילום של המיפוי עצמות מראה? שהקרסול השמאלי "זוהר" יותר, אבל מה זה אומר? תודה רבה!

OCD

קרסול שמאל אכן זוהר, משמעות הממצא ככל הנראה נזק לסחוס בעצם הטלוס בקרסול. לאחר ה- CT צריך לחזור לאורתופד ולהחליט על המשך טיפול.

yshicht

New member
אם אכן זו הבעיה,

מה המשמעות של זה? מה הטיפול? מה זמן ההחלמה? תודה רבה.

OCD

הטיפול יכול להיות שמרני (פיזיותרפיה בעיקר) ובחלק מהמקרים זה מחלים, אך יכול להיות גם ניתוחי. ההחלטה על סוג הטיפול תלויה בגיל המטופל, גודל וסוג הנגע וגם רופאים שונים לעיתים מטפילם בצורה שונה.

yshicht

New member
תוצאת בדיקת c.t

תוצאות בדיקת c.t. הינן - "קיים חיבור סחוסי בין הטאלוס לעקב מצד שמאל באזור הפאצט האמצעי. המדובר ב - tarsal coalition. פרט לכך המבנה הגרמי והמפרקי נראה שמור. אין פתולוגיה ברקמות הרכות". אשמח לקבל הסבר לגבי התוצאות הנ"ל, ומה הטיפול המומלץ. תודה, יובל

למעלה