כאב בצד האגן

tuti76

New member
כאב בצד האגן

שלום, לפני כחודש, התחלתי להרגיש כאב מוזר בצד, כאילו על העצם של אגן הירכיים. הייתי אצל אורטופד שנתן לזה שם ארוך... אמר שזוהי דלקת בשקיק נוזלים שמפריד בין העצם לשריר שם. הוא נתן לי כדורים - אביטרן 100, ולאחר כשבוע חזרתי אליו כי הכאבים לא חלפו וגם הכדורים גרמו לי לכאבי בטן. האורטופד החליט לתת לי זריקה, ואמר שהיא צריכה לעזור במיידי... בהמשך לזריקה הוא נתן לי כדורים חדשים - סלקוקס 200. ובכן, הזריקה לא עזרה, וכעת אני עם הכדורים החדשים, שנראה שגם הם לא עוזרים... עשיתי אתמול צילום והאורטופד אמר שבצילום הכל נראה בסדר. הוא שלח אותי לעשות בדיקה של מיפוי עצמות. אני בחורה בריאה בת 31. מה זה יכול להיות ? תודה.

rafagav

New member
נסי כיוון חדש...

הדלקות הללו הן, בד"כ, לא זיהומיות = הבעיה צריכה להיפתר ע"י הימנעות מהפעולה הגורמת להן. שהרי מדובר ברקמה, שמאמץ גורם לה להיות רגישה... חפשי את הפעולות, בעקבותיהן את חשה כאב ונסי להמעיט בהן. נסי לשפר צורת ישיבה וקימה מישיבה, כך שכיבה ללא עיוות עמוד השדרה והאגן... ראי שלל עצות למטה, בפרק "דרכים להקלת העומס". שם המלצתי לישיבה נכונה. - שימי לב, שכמעט כל האנשים גולשים במושב אל קדמת הכיסא. כי לא נוח לשבת ב- 90 מעלות... בשיטה שאני מציע אין לחץ לזה, והגב נצמד מעצמו למשענת. - ראי שיטת הקימה מישיבה = בעזרת הרגל = קמים כלפי מעלה ולא קדימה = ללא שרירי הגב...

tuti76

New member
היי

היי רפי, תודה על התגובה, אך: אני לא יכולה להימנע מהפעולה שגורמת לכך, היות ומדובר בהליכה ובקימה ממצב ישיבה, וזה נמשך תקופה ארוכה. היו לי דלקות בעבר, והן לא כאבו כמו הכאב הזה, שלראשונה אני חווה סוג כזה של כאב.

rafagav

New member
שוב - ראי המלצתי לגבי הקימה...

קומי ע"י רגל, אותה תציבי לצד הכיסא = בקו הגב. עתה - לא מספיק להציבה שם. צריך להתרכז ולהימנע מקימה קדימה, כרגיל. ולגבי הליכה - נסי ללכת כאשר מלוא ריכוזך באגן. לכי בתחושה, שהרגליים מעסות את האגן. אל תתרכזי בשום דבר אחר, פרט להליכה - אם בכ"ז לא ישתפר - המעיטי בהליכה. הרי - התרופות הללו (גם אם טובי המומחים יטענו אחרת) מזיקות לכלל מערכות הגוף - הקיבה והכליות וכו'!!

כאב בירך

לכאב בירך מגוון רחב של סיבות אפשריות, החל מדלקת של הבורסה שעוטפת את המפרק ודרך בעיות פרקים שונות, כאב מקרין מעמוד השדרה או מהבטן ועוד. הברור לא תמיד פשוט. מיפוי עצמות הוא דרך למצוא או לשלול תהליכים שונים שפוגעים בעצם או בפרקים כגון דלקות, זיהומים, שברי מאמץ ועוד.

למעלה