כאב בזרוע

maya 25

New member
כאב בזרוע

שלום לכולם,

מיום חמישי האחרון אני חווה כאבים בזרוע יד ימין
סוג של כאב שמרגישים שלוחצים על הזרוע,האם זה סיפטמום שקשור למחלה?
אני אובחנתי לפני כשנה ולא מטופלת בטיפול קונבנציונלי אלא דיקור,שחייה וויטמין D.

bali

New member
מנהל
אני לא מצליחה להבין את סוג הכאב

רצוי לפנות לנוירולוג/ית המטפל/ת ולשתף בתחושות כדי לבדוק אם מדובר בסימפטום של הטרשת או לא. אם כן, יש דברים שיכולים לעזור נגד הכאב הזה.

תרגישי טוב

maya 25

New member
אני אנסה להסביר

זה התחיל לפני שבוע ערב לפני יום חתונתי זה מין כאב שנגיד אני שמה דאודורנט
אז הלחיצה מכאיבה לי בשרירי במרפק כאילו כל אחיזה או נגיד להרים את התיק כואב לי
יש לי תור לנירולוג שלי בתל השומר רק ב5.2 אני מתלבטת אם לקבוע תור לאורתופד אולי זה קשור לזה,
מאוד מתסכל העניין הזה,המחלה שלי הייתה ברגיעה בשנה האחרונה וההתקפים שחוויתי בעבר היו התקפים של
חוסר תחושה ואיברים שנרדמים,אני לא מכירה את התחושה שיש לי עכשיו
במצבים של מנוחה ואי שימוש ביד אני לא מרגישה כאב רק שאני צריכה לתפוס משהו חזק או ללחוץ על משהו בחוזקה.

bali

New member
מנהל
הממ... הבנתי קצת יותר

מההבנה שלי, ואני לא רופאה אז לקחת את זה בחשבון, או שזה כאב ממקור עצבי או שהוא קשור לגידים (לכיוון דלקת ואז יש תרופות מצויינות שעוזרות לכאבים האלה) או השרירים.
אם זה עצבי זה קשור אולי לטרשת, אם זה שריר או גיד אז אולי זו באמת שאלה לאורתופד.
אם זה מאד מציק לך ותוכלי לראות אורתופד לפני התור לנוירולוג, שווה להתייעץ עם אחד, למרות שמנסיוני, כשרופאים שומעים טרשת הם נוטים לשייך את כל הבעיות לטרשת גם אם הן לא קשורות. אם הנוירולוג ישלול שזה קשור אליו, האורתופד יהיה הכיוון הבא בכל מקרה.

יצא לי מבולבל. דילמה.

2amy

New member
מזל טוב מאיה,

שפע ברכות לכם.

לדעתי, בנוסף למה ש bali כתבה, יכול להיות שההתרגשות מהחתונה קצת רגשה לך סמפטומים.
גם אני אובחנתי לפני כשנה. ואצלי ההתקף היה בעצם חולשה ביד ורגל שמאל כשאני מתעייפת.
שמתי לב שבזמן לחץ או כשכועסת/מתעצבנת - אני מתחילה להרגיש בגוף שמשהו לא בסדר ומעייף.
ממש מרגישה שהמצב רוח קשור להרגשה הפיזית של הסימפטומים שלי. קראתי בפורומים שזה קורה לעוד אנשים עם ט״נ. ואני ממש במודע מרגיעה את עצמי - שמה שגרם לי להתעצבן זו סיבה טפשית מידי בשביל שאעיר את הסימפטומים של הט״נ. נדמה לי שזה מין ביו פידבק. ממש ממש דברים שפעם היו מרגיזים אותי - עכשו אני מגחכת ובזה (או מרחמת) על מי שהיה לא בסדר, במקום לכעוס עליו.
שוב, אני הבנתי שזה לא ממש גורם להתקף כמו שזה מעלה סמפטומים. לדעתי כדאי לך לדבר עם רופא הט״נ שלך.

ושיהיו לכם חיים מאושרים ורגועים, והרבה הרבה בריאות.

maya 25

New member
חזרתי לעדכן..

ביום רביעי האחרון הייתי אצל המדקר שלי שעשה לי טיפול ממוקד בזרוע ואחרי יום הכאבים פחתו משמעותית,
היום כמעט ואני לא מרגישה כאב,כנראה שבאת זה היה איזה דלקת בגיד,ירד לי אבן ענקית מהלב כי חששתי שהמחלה מחמירה..

bali

New member
מנהל
שמחה מאד לשמוע שהדיקור עזר לכאבים

ושלא מדובר במשהו שקשור להחמרה של הטרשת.

תרגישי טוב

ותודה על העדכון.

למעלה