כאבי שרירים, שאלה

pertal

New member
כאבי שרירים, שאלה

שלום, התחלתי להתאמן בחדר כושר לפני 10 חודשים. התחלתי גם להשתמש באבקות חלבון, ולאכול הרבה יותר דברים שלא אכלתי לפני(לחם מחיטה מלאה, טונה, חלב, אבקת חלבון ועוד..) לאחר כמה זמן התחילו לי כאבים בכתף שמאל, הם עברו לכתף ימין ואז לפרק כף יד ימין.(צילומים לא הראו כלום) הפסקתי להתאמן והכאבים התגברו לרגליים ולגב(תחתון יותר) וגם לחזה. אובחנתי כחולה פיברומיאלגיה על פי נקודות של המחלה על ידי ראומטולוג, ועכשיו הכאבים התגברו בכמה חודשים האחרונים..(חזרתי להתאמן, ואפילו הוספתי הרבה דברים לתזונה-כשהכאבים התחילו עדיין לא אכלתי הרבה דברים יחסית למה שאכלתי בקדנציה השניה שלי בחדר הכושר לפני 3+ חודשים). פיברומיאלגיה היא מחלה שאין לה מרפא ובגלל גילי הצעיר ומיני(נדיר מאוד לחלות בה בנתונים האלה-בן 18) ואי רצוני להישאר עם הכאבים, אני מחפש פתרונות לבעיה. (בניהם קנדידה בשרירים) רציתי לשאול האם אי סבילות לגלוטן יכולה לגרום לכאבים בשרירים שבאים בהדרגה עד למצב של כאבי שרירים ממש מפושטים בכל הגוף כל הזמן 24 שעות? (יש הקלות מסויימות לפעמים, וגם לא תמיד הכאב במקום מסויים דומיננטי למרות שקיים תמיד)?? יש לי בנוסף נזלת כרונית כבר שנתיים ויותר שבדיקות הראו שלילי לסינוסיטיס. מה בקשר לאי סבילות ללקטוז?? (אולי אתם מבינים גם בזה, כמו שאמרתי הכנסתי הרבה מוצרי חלב(גם קוטג וגבינה לבנה) לתפריט) האם כדאי לי לנסות לחפש באיזור הזה?? כאבי שרירים שהגיעו בהדרגה ומפושטים בכל הגוף כבר חודשים נשמע לכם מוכר? יש לכם אולי רעיונות אחרים לנסיון לפתרון הבעיה? אודה לכם מאוד על כל נסיון לעזרה. *כבר כמעט חודש אני מחפש דברים(ככה מצאתי את הקנדידה וכו) ודחו לי את הצבא בחודשיים לאחר שאמרתי להם שאיבחנו לי פיברו ויש לי בנתיים עד ה 1/10 לנסות לפתור את זה. אני לא מעוניין להישאר עם כאבי שרירים כאלה לשנים. טל

pertal

New member
אה והוספה חשובה.

עשיתי בדיקת שרירים אצל נטורופת(למי שמכיר) והוא מצא כמה "אלרגיות" (לא באמת אלרגיות כמו שתראו עוד מעט) ל: חלבון(אי אפשר להיות אלרגי לחלבון, אבל יכול להיות שהבדיקה מצאה שאני לא מעכל אותו נכון) חומצות אמינו חלב בייצים גבינה קזאין אלבומין whitness משהו לא יודע אם קשור ועוד כל מיני דברים כמו זיהום אוויר ועוד כל מיני שטויות. יכול להיות שזה יכול להגיד משהו. ד"א-ציינתי למעלה את הסיפור הקצר, הסיפור הארוך יהיה משהו כמו 1000 שורות :)

pertal

New member
הוספ על בדיק דם

הראוטולוג שח אותי בין היתר לעשות בדיקת דם antibody. הבנתי שהיא קשורה לצליאק? א אמור לקבל תשובות עוד שבועיים. האם בדיקת antibody שלילית תשלול צליאק? או שצריכים antibody מיוחדת לצליאק? ד"ר-יש לדעתכם קשר בין השליחה של הרופא לבדיקה לצליאק? או שהוא מנסה לשלול מחלה ראומטית אחרת?

pertal

New member
הקפצה ברשןתכם

מקפיץ ברשותכם... מחגב לתשובה, תודה

נטלי22

New member
תראה, לא סתם קוראים לצליאק בשם

"המחלה בת 1000 הפנים" - כי אצל כל אחד היא מתבטאת בצורה אחרת. אם אובחנת כסובל מפיברומיאלגיה, לפי נקודות הכאב הספציפיות למחלה (אני מכירה קצת כי יש לי במשפחה מישהי שסובלת מהמחלה) - יכול מאוד להיות שזו אכן פיברומיאלגיה, ושאתה מקרה נדיר שבו זה קורה בגיל צעיר ודווקא לגבר, אבל לא יזיק לשלול גם צליאק, במיוחד מכיוון שהבדיקה הראשונית והבסיסית היא בסה"כ בדיקת דם פשוטה, ואז אנחנו יוצאים מנקודת הנחה של "לא יועיל - לא יזיק". לפי מיטב ידיעתי בדיקת הדם לצליאק מכונה בשמות אחרים בכל קופ"ח/מעבדה, אבל לא שמעתי על השם הכללי ANTIBODY. יש קופות שרושמות פשוט "CELIAC", יש כאלה שרושמות "ANTI-TTG" או בשם הארוך "ANTI-TRANSGLUTAMINASE", ויש עוד בדיקה שם "ENDOMYSIAL", ויש קופות שרושמות "ANTI-GLIADIN" או "GLIADIN". ממליצה לך לגשת לרופא המשפחה שלך ולבקש בדיקת דם ספציפית לצליאק, ולו רק כדי לשלול את המחלה. לגבי הנזלת הכרונית - יכול להיות שמדובר על אלרגיה מסוג כלשהוא ולאו דווקא על אי סבילות ללקטוז, שלי מיטב ידיעתי מתבטאת יותר בקטע של הקאות/שלשולים וכאבי בטן. ממליצה לך לנסות לבדוק את נושא האלרגיות גם דרך הרפואה הקונבנציונאלית - כלומר ללכת לאלרגולוג של הקופה ולבצע טסטים עוריים לאלרגיה. אנחנו במכבי, ושילמנו כ-300 ש"ח בשביל שיעשו לבת שלנו גם בדיקות דם מקיפות לאלרגיה, שדרכן אפשר לדעת בדיוק לאילו דברים היא אלרגית, כולל עוצמת הרגישות. מקווה שעזרתי...

pertal

New member
הספקתי כבר לחפש בפורומים בחול

וראיתי שאכן היו כאלה שאובחנו כפיברומיאלגיה ולבסוף התברר שזה רגישות לגלוטן. אני רוצה לשאול אתכם בקשר לצורה של זה ואיך זה התבטא: כשהתחלתי להתאמן והתחלתי להכניס יותר גלוטן, התחיל לי כאב בכתפיים ובפרק כף היד. לאחר שהפסקתי להתאמן עשיתי תרגיל מסויים בבית הספר, התחילו לי כאבים ברגליים ובגב. לאחר עוד קצת זמן, הכאבים כבר התחילו להיעלם או לפחות להפוך להרבה יותר סבילים. בנקודה שהם הפכו לכאלה, כבר לא התאמנתי ככה שאכלתי פחות מהכל(כולל לחם מחיטה מלאה). האם יכול להיות שהגלוטן גורם לכאבים אבל לחץ פיזי(חדר כושר) בנוסף לרגישות גורמת לו להתפזר בגוף ולגרוך לכאבים בגוף? או זה רק נראה שזה קשור לפעילות הגופנית מפני שתמיד כשהתאמנתי גם שיניתי חזרה לתזונה שמתאימה לחדר כושר. האם יכול להיות קיים מצב, שהנזק נעשה לאחר שאכלתי את כל מה שאכלתי בזמן החדר כושר, ועכשיו אפילו אם אכניס קמצוץ גלוטן לגוף הכאבים ימשיכו? (ונשארים באותו המקום). האם אני יכול לבקש מרופא לשלוח אותי ישר לביופסיה? אני אמור להתגייס עוד חודש+ ורוצה לברר כמה שיותר מהר, ולא בטוח שאספיק לחכות לבדיקות הדם ואז לביופסיה. חוץ מזה כבר עשיתי הרבה מאוד בדיקות דם, ונמאס לי ללכת לשם, והבנתי שלא תמיד בדיקת הדם נותנת תשובה מדוייקת.

נטלי22

New member
אין לך סימפטומים "אופייניים" של

צליאק, ולכן קשה לי להאמין שישלחו אותך לביופסיה בלי לבצע בדיקת דם. שוב - הכאבים שאתה מתאר אינם אופייניים לצליאק, אבל אם מתפרץ אצל מישהו צליאק, מאוד סביר שכל קמצוץ של גלוטן יגרום אצלו לכאבים ולסבל, וממש אין צורך בכמות גדולה של גלוטן כדי לגרום לתופעות השליליות של הצליאק. חוזרת על ההמלצה להתחיל מבדיקת דם ולראות מה הלאה. את ההפנייה לבדיקת הדם אפשר לקבל מרופא המשפחה הרגיל.

pertal

New member
באמת?? מרופא משפחה רגיל?

ד"א-צריכים בדיקה מיוחדת, נכון? זתומרת עשיתי בדיקות דם כלליות וכו ובחלקם הופיע iga..... האם גם בבדיקות דם רגילות אם צליאק קיים מגלים חריגות בערכים? ופשוט מבקשים "בדיקת דם לצליאק"??

נטלי22

New member
צריכים בדיקה מיוחדת, כלומר הנוגדנים

לגלוטן אינם נבדקים בבדיקות דם כלליות רגילות. בד"כ אם קיים צליאק רואים ירידה ברמת ההמוגלובין (Hgb או Hb או Hemoglobin), ברמת הברזל (Iron) ובמאגרי הברזל בדם (ferritin), אבל שום דבר הוא לא מחוייב המציאות. כן - פשוט לבקש מהרופא בדיקת דם לצליאק.

pertal

New member
אפשר יותר פרטים על הבדיקה?

זתומרת מה בודקים? ומה צריך להיות שלילי/חיובי (ד"א מחפשים חיובי כדי לחשוב בצליאק?)?? קיבלתי גם ערך Iga בבדיקת דם רגילה וזה שלילי אבל אני מניח שזה לא אומר כלום. הייתה לי פריטין נמוך(31 כשהמינימום זה 33) בבדיקת דם לפני כמה חודשים אחרי שהכאבים התחילו, והרופאה נתנה לי כדורי ברזל.

pertal

New member
*לחשוד וד"א אם הבדיקות תקינות-אין צ

אין צליאק? זתומרת כאשר יש חריגה מסויימת בבדיקות שולחים לביופסיה, ואם אין חריגה אז אין צליאק באופן מוחלט וברור?

נטלי22

New member
IgA זה מונח כללי שמשמעותו "נוגדנים"

יכולים להיות המון סוגים של IgA בבדיקות הדם, ומאוד חשוב לבדוק מה נבדק. יש כל מיני מחלות ווירוסים, שתוצאותיהם נרשמות במונחים של IgA ואין להן שום קשר לצליאק. רשמתי לך באחת התשובות למעלה בשרשור הזה את השמות השונים שיש לצליאק. בד"כ מחפשים בדף התוצאות תוצאה שנקראת TransGlutaminase (IgA) Ab והערך צריך להיות חיובי כדי שיהיה חשד של צליאק. ככל שהערך גבוה יותר - סימן שיש יותר נוגדנים לגלוטן, ויש חשד גדול יותר לצליאק או לרגישות לגלוטן. תוצאה נוספת שניתן למצוא לגבי צליאק היא Endomysial Ab והיא מובעת במונחים של יחס "1 חלקי X" וככל שה-X גבוה יותר - החשד לצליאק גדול יותר. מה שכן, בשתי הבדיקות האלה בודקים נוגדנים מסוג IgA, ולכן עושים במקביל בדיקה נוספת שנקראת Immunoglobulin A ובודקת את רמת ה-IgA הכללית בגוף. קיימים אנשים עם חסר ב-IgA ואצל אנשים כאלה כל בדיקה שמחפשת נוגדנים מסוג IgA תתקבל שלילית, גם אם קיימת המחלה (למשל הצליאק). לכן, אצל אנשים כאלה, שיש להם חסר ב-IgA צריכים לבדוק סוגים אחרים של נוגדנים לגלוטן, שזה בדיקות שלא עושים באופן שגרתי. מי שמקבל תוצאה חיובית בבדיקות הדם לצליאק רק נחשד לצליאק ועדיין לא מוגדר כחולה במחלה, כי ייתכן מצב שבו הנוגדנים חיוביים והביופסיה יוצאת שלילית (כלומר אין נזק למעי), ואז המצב מוגדר כ"רגישות לגלוטן" או "אי סבילות לגלוטן" ולא כצליאק.

pertal

New member
יש לי בדיקות עם glutaminase וגם

immunoglobin A.. הראשונה אומרת קטן מ3 uml (בין 0 ל 5 שלילי, גדול מ8 חיובי) והשניה אומרת 111 (כשהמינימום זה 70 והמקסימום זה 400) מה קורה? זה אומר שאין לי צליאק או רגישות לגלוטן? או צריכים עוד בדיקות? זה תחת "סירולוגיה/וירולוגיה" בבדיקות דם שעשיתי לפני כמה שבועות.

נטלי22

New member
זה אומר שבדקו לך צליאק, ושהבדיקה

יצאה שלילית. כמו שאמרתי, זה עוד לא אומר בודאות שאין לך צליאק, אבל זה בהחלט מוריד את החשד. עם זאת, אם לא מצליחים למצוא מקור לתלונות שלך - ייתכן שתוכל לשכנע גסטרואנטרולוג לשלוח אותך לביופסיה למרות הסרולוגיה (בדיקת הדם) השלילית.

pertal

New member
עשיתי את הבדיקות האלה

לפני 5-6 חודשים, כשהכאבים היו עדיין בחיתוליהם.. אז לא לעשות עוד בדיקות דם שמיועדות לצליאק? את יודעת אולי אם אני יכול ללכת לגסטרואנטרולוג של מכבי בלי ללכת קודם אל רופא משפחה? זתומרת רק להזמין תור אליו על דעת עצמי? ולוקח הרבה זמן עד שמקבלים תור לביופסיה ומקבלים תוצאות? או אפשר לגמור את זה בכמה ימים?

נטלי22

New member
בד"כ כאבים שנובעים מצליאק מגיעים

אחרי שיש נוגדנים, אבל עם המחלה הזאת הכל אפשרי. אתה יכול לבקש לחזור על הבדיקה. במכבי צריך הפנייה מרופא משפחה/ילדים בשביל להגיע לגסטרואנטרולוג, אבל אתה יכול כבר להתקשר לקבוע תור, ובזמן שיעבור עד לתור, תדאג לעבור אצל רופא המשפחה ולקחת הפנייה. אנחנו בזמנו הופנינו למחלקת גסטרו-ילדים באיכילוב כדי לבצע את הביופסיה, ונקבע לנו תור לכ-4 שבועות מאוחר יותר, אבל זה היה בגלל שהיה חוה"מ פסח באמצע וגם בגלל שאת הבדיקות לילדים עושים רק יום אחד בשבוע. בד"כ ממתינים בערך שבועיים עד לבדיקה במחלקת ילדים. אני לא יודעת בן כמה אתה ואם תהיה שייך למחלקת ילדים או מבוגרים. יכול להיות שבמחלה הרגילה של המבוגרים זה מתבצע יותר מהר. בכל מקרה צריך אח"כ להמתין כשבועיים לקבלת התוצאות.

pertal

New member
היום עשיתי שוב בדיקת דם..

בעיקרון, אני לא קבעתי נחרצות "יש לי צליאק וזו הסיבה לכאבים". אני חושב על עוד כמה דברים בניהם קנדידה ומשהו בבלוטת התריס. חיפשתי "מחלות" שחולים בהם אובחנו בטעות כחולי פיברומיאלגיה, והרופאים פשוט אמרו להם "אין תרופה למחלה, ננסה להקל על ידי פעילות גופנית ותרופות לדיכאון(בשביל הכאב שרוב הזמן לא עוזרות)." שזה מה שאומרים לכל חולי הפיברו, כאילו מן "תלמדו לחיות עם זה וזה מה שיש". היתי אצל אינסוף רופאים ובדיקות רובם טיפשיות, ולא אכפת לי לבזבז עוד חודש וחצי עד הצבא בבדיקות, ולמצוא פתרון לכאבים, במקום להגיד "זה מה יש"....... קיבלתי גם הפניה לגסטרו, מה את אומרת, לבקש ממנו ביופסיה בטענה שאני מתגייס ממש עוד מעט? (אוריד את החודש וחצי לקצת פחות).... אני שייך כבר למחלקת המבוגרים לדעתי, והאם לדעתך אם מנסים להפעיל "פרוטקציות" (בסגנון "אני מתגייס ממש עוד מעט ומבקש בכל לשון של בקשה לבצע את הבדיקה כמה שיותר מהר") אפשר תוך פחות מחודש מעכשיו לקבל תוצאות? ד"א-בבדיקות הדם שמיועדות לצליאק בודקים רק אימוגלובין a ואת ה Iga שדיברת עליו? או עוד משהו?

pertal

New member
"כאבים אופייניים לצליאק"...

יכול להיות שהייתי צריך לקרוא לזה "כאבי פרקים"? הבנתי שלהרבה חולי צליאק יש כאבי פרקים.

לי למשל כואב הלב...

כבר שנה וחצי. ככה זרקו אותי אחרי קשר! זה יפה? (סתאאאאאאם. רוח שטות על הבוקר!...) מקריאת הפורום בחודשים האחרונים באמת נראה שתסמינים הנובעים מרגישות ברמות כלשהן לגלוטן גורמים לכל מיני כשלים / דיספונקציות / כאבים / מיחושים וכל מה שרק אפשרת להעלות על הדעת. לכשעצמם לא היו מקושרים לרגישות הגלוטן, אולם עולה ככל שאני קורא על כך יותר ויותר שגלוטן איננו בריא לחלוטין, גם לאנשים שאין להם רגישות לגלוטן, ושאינם חולי צליאק.

למעלה