כאבי ראש

honey2000

New member
כאבי ראש

צהריים טובים לכולם .אני נוטלת למיקטל קרוב לשנתיים+ לפני ארבעה חודשים פקדו אותי כאבי ראש נורא חזקים שבאו לסירוגין.הכאבים חזרו ונשנו כעבור ארבעה חודשים שוב.ברצוני לדעת אם יש קשר לכדורים למיקטל או לכמות מינון {לקחתי מינון נמוך-75 מ"ג בתחילת הטיפול ולא הייתי מאוזנת לכן העלו לי את המינון ל-200 מ"ג}. הייתי אצל ניאורולוג לפני כחודשיים בערך המליץ לי בעקבות כאבי הראש וגם בגלל שלא איזן אותי לקחת דפלפט.ברצוני לדעת מהם תופעות של הדפלפט ולמה צריך לעשות בדיקות דם כשנוטלים את הכדור הזה? יש לציין כי בעבר שנטלתי מינון נמוך יותר לא פקדו אותי כאבי ראש בעוצמה כזו חזקה האם יש קשר? חג שמח ואודה על התשובה המהירה:)

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אני לא רואה שכתבת שהנוירולוג שלח אותך לבדיקות וזה טיפה מטריד אותי שהוא מיד החליט על החלפת התרופות בשל כאבי הראש. עם כל הכבוד לנוירולוג אולי היה מקום לשלוח אותך לבדיקות מעמיקות, או שאולי נעשו בדיקות שפשוט לא ציינת. בכל מקרה אני מצרפת קישור לדפלפט,אני מקווה שתקבלי בקישור זה את כל המידע שאת צריכה, אם יש מידע מעבר לכך שאת מחפשת כתבי ואני בטוחה שתקבלי תשובות,

אילןאבא

New member
כאב ראש - למיקטל ומעבר לדפלפט

בהחלט כאב ראש הוא תופעת לוואי ידועה (לא נפוצה) של למיקטל. יחד עם זאת, מסכים עם דינה - לפני שעוזבים את הלמיקטל כדאי לוודא שהכאב ראש אכן בגלל התרופה ולשלול משהו אחר! לפעמים רופאים שוכחים שלאפילפטים יכולים להיות עניינים רפואיים כמו לכל אדם אחר, ולא הכל שייך לאפילפסיה. כדי למצוא חומר על דפלפט ועל למיקטל, לכי לחיפוש מתקדם (למעלה משמאל) ותחת "נושא" הכניסי את המילה דפלפט. יש המון חומר בפורום. לגבי רמת תרופה בדם, חפשי עם המילים "מינון דפלפט." דפלפט היא התרופה הכי נפוצה היום בעולם המערבי לאפילפסיה כללית ולניתוקים. אחרי שחשבו שתרופות אחרות יותר טובות גילו במחקרים השוואתיים שלדפלפט פחות תופעות לוואי בהשוואה למספר תרופות אחרות. עם זאת, יש כמה תופעות לוואי ידועות שכאשר מופיעות הופכות אותה לפחות מתאימה לחלק מהאנשים (כגון השמנה, נשירת שיער, היפר אקטיביות/בעיות קשב). תופעה נדירה נוספת (המשותפת לתרופות רבות) היא פגיעה בכבד. בעבר גם עשו בדיקות לוודא שמגיעים לרמת תרופה טובה (מעל 50) אך היום יודעים שיש כאלה שמתאזנים עם רמות יותר נמוכות. דפלפט ולמיקטל בעלות מנגנון די דומה ושתיהן נחשבות לתרופות עם יחסית מעט תופעות לוואי בהשוואה לתרופות אנטי-אפילפטיות אחרות.

למעלה