כאבי ראש וסחרחורות

כאבי ראש וסחרחורות ../images/Emo178.gif

שלום ובוקר טוב, אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון, ואם לא אשמח להפניה. השאלה נשאלת בשם חבר שלי, בן 27, הסובל מכאבי ראש וסחרחורות באופן קבע. הוא טוען שהוא שותה מספיק ואוכל טוב ומספיק, לא מעשן ולא שותה אלכוהול. ולכן איננו יודע מה הסיבה לכך. לאחר בדיקות דם חוזרות ונשנות, הרופאה (שאני לא יודעת כמה היא מבינה) טוענת שאין לו שום דבר חריג. הוא סובל מחוסר ריכוז קשה בשל כאבי הראש והסחרחורות, ולוקח לפחות פעמים ביום אופטלגין כמעט כל יום ! אשמח לדעת, באם מישהו נתקל בתופעה כזו, ויכול לשער מהי הסיבה למצב הזה? כמו כן, אשמח לדעת באם קיימות תרופות על בסיס טבעי לכאבי ראש וסחרחורות, כיוון למיטב הבנתי אוטלגין הינו כדור חזוק ולא מומלץ לצריכה יום יומית. תודה רבה מראש לעוזרים !

בדיקת נוירולוג ובדיקת רופא אא"ג

יש לבקש מהרופא המטפל הפנייה לבדיקת נוירולוג ( אולי צריך CT ראש?) והפנייה לרופאט אא"ג שיבדוק מה מקור הסחרחורת ( אולי צריך בדיקות מיוחדות לאוזן הפניית האחרית לשיווי משקל). בהצלחה .

בנוסף בדיקת רופא עיניים

ולחזור לאותה רופאה ולהסביר לה שאם רופא א.א.ג לא מצא בעיה ורופא עיניים לא מצא בעיה (ולא המליץ על תיקון ראיה עם משקפיים/עדשות), בשלב זה להסביר לה שאם היא כל כך משוכנעת שאין משהו חריג, שתיתן לכם או הפנייה לנוירולוג או התחייבות בכתב שהיא ערובה לכל נזק שיקרה לו. סביר שהיא תיתן הפנייה לנוירולוג לכסת"ח, אבל גם אם לא.. אןלי הגיע הזמן להחליף רופאה? לרופאה שתהיה מבינה? לעתים כאבי ראש, נובעים ממצב נפשי כגון סטרסט וחרדות לעתים דיכאון לעתים מדובר בהתקפי מגרנות, לעתים כאב הנובע מעמ"ש צווארי (שיכול להסביר את הסחרחורת), במקרה כזה מפנים לפיזיותרפיה של העיניים ועמ"ש צצוארי. יש טיפול יעיל בסחרחורות, חבל לסבול , אבל אם מדובר בנוסף לבעיות נוספות כגון בעיה בחוש ההתמצאות, שכחה מומלץ לפנות לנוירולוג, מעטים המקרים בהןן האבחנה היא נוירולוגית אורגנית ולרוב מדובר בבעיה הנובעת ממגרנות או מצב נפשי או בעיה בא.א.ג או בעיה בעיניים או בעיה בעמ"ש צווארי או שילוב שלהם. יש טיפול יותר יעיל מאופטלגין , הן לסחרחורות , תרופתי ופיזיותרפי (יש פיזיותרפיטה לסחרחורות), ואם הרופאה עושה רושם שהיא לא מבינה, שווה להחליף רופאה למישהו שיותר מכיל מבין אמפטי ומקצועי יותר וכאלו לא חסרים, אך הם קצת יותר נדירים, זה נכון.

כאבי ראש וסחרחורות יכולים לנבוע מסיבות רבות.

חשוב להתיחס לדברים הדחופים. יתכן שמקורם בבעיית עיניים יתכן מסיבות אחרות. אבל---> חייבים לבצע בירור מסודר

למעלה