כאבי ראש והתקף בכי וחרדה

• פותח הנושא DAD20
  • פורסם בתאריך

DAD20

New member
כאבי ראש והתקף בכי וחרדה

לילה קשה עבר עלינו. בני, בן 4, מאובחן בספקטרום עם תפקוד גבוה. אתמול בערב התלונן על כאבי ראש, אבל המשיך לשחק ולהתנהג כרגיל. בשלב מסויים נראה קצת שפוך, בכה שכואב לו הראש, ולפני שהספקנו לתת לו אקמולי, החל בבכי היסטרי, מעין התקף בכי מטורף, תוך שהוא אומר "אני לא יכול להפסיק לבכות". גם היה נראה לי שהוא רוצה להקיא, לפחות השמיע קולות של הקאה קרבה. לא הצלחנו להרגיע אותו, ורק אחרי עשר דקות של בכי היסטרי, הוא נרגע לאט לאט, נראה מותש ונרדם. באמצע הלילה שוב התעורר, גם בבכי וחרדה ואמר "אני לא מפסיק לבכות". זה היה נראה כמו התקף חרדה.
חיפשתי באינטרנט על קשר בין ילדי הספקטרום וכאבי ראש, ומצאתי דיווחים בודדים של הורים בחו"ל - בפורומים שונים - על מקרים דומים: ילד מתלונן על כאב ראש, לאחריו התקף בכי, שלעיתים מלווה בהקאה. בסוף הילד כמו נשפך ונרדם.

מישהו מכיר מקרים כאלו? ואם כן, האם זה עובר עם הזמן?? האם צריך ללכת לרופא????

naomami

New member
לא מכירה אך דומה למיגרנה בגדולים

אם חוזר כדאי להתייעץ עם הרופא.

בדקתם נושא אפילפסיה

אפילפסיה הוא לא רק ההתקף הקלאסי שמוכר לכולם יש לו הרבה פנים וצורות מציעה לגשת לנוירולוג לבקש לעשות את הבדיקות ולשלול אפילפסיה. לאחר התקף אפילפסיה הם נרדמים לאיזה שעתיים שלוש. אגב האם הוא זוכר את שני המקרים הללו, תבדקו איתו כי אם לו זה גם נורה אדומה

schlomitsmile

Member
מנהל

חשוב מאוד

רק כדי להיות שקטים- בוודאי להיבדק אצל רופא- וגם רופא עיניים- בדיקת קרקעית העין ואם יהיה עוד התקף כדאי לנסות לצלם לרופא את ההתקף

TikvaBonneh

New member
כן, ללכת לנירולוג

זה יכול להיות אפילפסיה. אתם צריכים לעשות וידאו EEG.

dina199

New member
הילד אמר בצורה מפורשת שכואב לו הראש.

לכן צריך ללכת לרופא ולבדוק.
אני חושבת שכשהוא אומר 'אני לא יכולל הפסיק לבכות' הוא מתכון 'אני לא יכול להפסיק לבכות בגלל הכאבים'. (אבל זה כבר משפט מורכב מדי
)
ילדים משחקים במשך היום לכן לא תמיד הכאבים כל כך מפריעים להם. אבל בלילה יש רק כאב, לכן הוא מתעורר.
כאב ראש יכול לגרום לבחילה (והראה) לכן חייבים בירור רפואי.

לפנות לניורולוג ילדים

וגם לרופא ילדים לעשות בדיקות דם, גם חוסר דם{אנמיה יכול לגרום לכאב ראש},
אם זו תופעה חד פעמית יתכן שלקה בווירוס.

למעלה