כאבי פרקים

NiR AbR

New member
כאבי פרקים

שלום! אני בן 18 ונמצא כעת אחרי טיפול כימותרפי בעקבות גידול שהתגלה. בהפסקות בין הטיפולים ועכשיו, לאחריו, הופיעו לי כאבים די חזקים בברך שעם הזמן מתגברים וגם עוברים לעוד מפרקים. עשו לי צילום שהיה תקין ואמרו שיתכן ומדובר בשחיקת סחוס בברך, אבל עכשיו למשל כואב לי גם בכתף. נתנו לי כדור בשם אטופן שעזר לי, אבל עכשיו שוב חזרו הכאבים. אני מודאג מהמצב הזה ועוד במיוחד בגלל המחלה שלי שגורמת לי להלחץ מכל כאב. רציתי לדעת ממה הדבר יכול לנבוע? האם זה סימנים של משהו אחר למשל? קראתי פה משהו לגבי לופוס שבודקים גם אם יש פצעים בפה ועוד כמה דברים, ולי יש פצעים בפה אבל אני לא יודע אם זה בגלל הכימותרפיה או אם זה בגלל שאני נויטרופני כרגע או סתם משהו... גם יש לי בלוטה מתחת ללסת שהתנפחה ולא יודע אם זו בלוטת לימפה או רוק. מה אני צריך לעשות? אילו בדיקות צריך כדי לברר? מיפוי עצמות יראה משהו? תודה רבה מראש!

כאבי מפרקים אחרי טיפול כימותרפי

ראשית כל ישנן תרופות אונקולוגיות אשר גורמות לכאבי מפרקים- לעיתים עקשנים למשך זמן מה - הם בדרך כלל חולפים עם הזמן- אינני יודעת איזה טיפולים קיבלת אך זאות סיבה אפשרית. אם קיבלת טיפול בסטרואידים במסגרת הפרוטוקול הטיפולי, יש לעיתים סיבוך בעצמות המפרקים - ניתן לגלותו במיפוי עצמות או צילום MRI - הסיכוי שמדובר בתהליך של שחיקת הסחוס הוא נמוך לאור גילך הצעיר ( אלא אם עסקת בספורט בצורה אינטנסיבית ) - האפשרות שמדובר בלופוס גם היא קלושה ביותר- זו מחלה נדירה בגברים ועוד יותר נדירה אחרי טיפול כמותרפי. לפי כך- רצוי לבדוק אלו תרופות קיבלת, לברר אם האונקולוג שלך האם כאביך קשורים ולשקול ביצוע של מיפוי עצמות. אני מקווה שהכל יעבור מהר ושתבריא מהר ממחלתך !!

למעלה