כאבי עקבים נוראה...

• פותח הנושא ayfo
  • פורסם בתאריך

ayfo

New member
כאבי עקבים נוראה...

שלום, שמי ניר אני חייל (ג'ובניק) בן 19 עם הפרעת משקל (125 קילו). יש לי בעיה בחודשיים האחרונים שאני פשוט סובל מכאבים בעקבים ברגליים. פשוט לא יכול ללכת. למשל אחרי שינת לילה, אני קם ואני מרגיש כאבי תופת ולפעמים נופל מהכאב עד שאני מתרגל ואז הולך רגיל אבל תמיד מרגיש את הכאב. הייתי אצל אורטופד והוא כתב לי כל מניי שוטוית שלא הבנתי אבל רשום שיש לי קיצור בגיד אכילס והוא שלח אותי לעשות מדרסים ביו מכאניים. היום הלכתי לקחת את המדרסים וזה פשוט לא נוח. שגם נראה לי שעבדו עליי כי ביררתי קצת על מה זה ביו מכאני ואמרו לי שצריכים לקחת מידה מיוחדת עם תחשובות גבס וזה וזה.. ולי עשו כמו ברגיל עם הספוג הוורוד הזה. העניין הוא שאני לא מרגיש הבדל ואני סובל סבל מוות, קיבלתי פטור מנעליים צבאיות וגם החליטו לתפור לי נעליים מותאמות אישי. אבל אני ממשיך לסבול ואני לא יודע מה לעשות, וולטרן לא עוזר וכל מניי שמנים שמחממים את הרגל עושים הרגשה טובה לטווח הקצר.

כאבים בעקב

שלום, מבלי להטיף (אולי קצת עם להטיף) הייתי מכבד מעט יותר את הרופא המומחה לכירורגיה אורטופדית שכתב לך את ה"שטויות" שאתה מספר עליהן. אם אדרש לנחש, קרוב לוודאי שמה שכתב הוא לא שטויות אלא האבחנה של המצב ממנו אתה סובל. המצב שאתה מתאר (כאבים חמורים עם הקימה מהשינה שחולפים לאחר פעילות) מתאים לדלקת של הרקמה שנקראת פסציה פלנטארית (הרקמה שמייצבת את הקשת ברגל שלך). יש טיפול למצבך, מדרסים הוא חלק מהטיפול. הטיפול הדרוש כולל מתיחות, פיזיותרפיה ובמקרים מסויימים שימוש במכשיר הנקרא סד-לילה המותח את כף הרגל בזמן השינה. למדרסים לוקח זמן להתרגל. עלייך להפחית במשקל, יש קשר ישיר בין משקל עודף למצב ממנו אתה סובל. פנה שוב לרופא ובקש הפנייה לפיזיותרפיה במסגרת צה"ל.

ayfo

New member
הווו בדיוק זה.

זה בדיוק אחד הדברים שהיה כתוב שם: פסציה פלנטארית. השאלה שלי האם הנזק שנגרם לי הוא תמידי או שיעבור אחרי שאוריד במשקל.?

Plantar fascitis

מדובר במצב חולף שמקורו בדלקת. הטיפול והדלקת יכולים להמשך זמן רב, אפילו מעל 18 חודשים. נדרשת סבלנות ודבקות בטיפול. הורדה במשקל חשובה ביותר. בברכה,

למעלה