כאבי עצמות

כאבי עצמות

ד"ר שלום, אני סובל מכאבים חזקים מאוד בעצמות השוק. הכאבים הם רגילים בדרך כלל, וכמובן אחרי מאמץ הסבל הוא ממש גדול. הכאבים הם ממש בעצם השוק, והם זהים ושווים בשתי הרגליים. כשלוחצים על העצם הכאב מתחזק. הבנתי שזה לא שברי מאמץ מכיוון שלא הגיוני שיש שברי מאמץ זהים לחלוטין בשתי הרגליים.. ** יש לציין שבעבר עשיתי מיפוי עצמות בעקבות כאבים בזמן שינוי התנוחה של כף הרגל, הייתי כמו 'מוגבל' בתנועה. במיפוי התברר משהו (אני מקווה שאני מתאר אותו נכון) - חלק מהמפרקים בכף הרגל מחוברים וזה מה שגורם לכאבים ולבעיות התנועה. האורטופד המליץ על מדרסים. מה יכולה להיות הבעיה בכאבי העצמות? תודה מראש!

rafagav

New member
יכולות להיות הרבה בעיות - מדרסים -

אולי באמת הסיבה לכאבים היא יציבה לא נכונה של קשת כף הרגל. יכול להיות גם, שנקודות מעוררות כאב לוחצות על העצבים במפרקים... ברר אצל אורטופד יותר לעומק. הוא רק בן-אדם = ממליץ לך לפנות לרופאים נוספים אם זה באמת מגביל אותך!!

קודם כל תודה

דבר שני.. בקשר לנקודות כאב יש לי נקודה ספציפית בכף הרגל שהיא כואבת לפעמים כשהלכתי לעשות מדרסים, האיש שלקח את המדידות וכל זה ידע ללחוץ בדיוק על הנקודה הזאת והיא מאוד כאבה יתכן שעל זה אתה מדבר?

rafagav

New member
יכול מאוד להיות שכן...

בכף הרגל כמה נקודות כאלה, שההרגשה היא כאילו יש דורבן. למעשה - הדרבו כלל לא כאב עד שהן נוצרו. טיפול בדורבן ללא שחרורן הוא ברכה לבטלה וכך מדרסים לבעייתך. עליך לנסות לעבור עם אצבעך על הנקודה, בעוצמה של 7 מ - 10, 12 תנועות ואז לנוח שעתיים. כך כמה פעמים ביום... סיכוי טוב שבמהרה יקטן הכאב עד שיעלם... * את זה רופאים לא יודעים בד"כ אך - זה חשוב!!

כאבים עצמות השוק

לא תמיד הכאב מקורו בשברי מאמץ לעיתים דלקת בשרירי השוק הקדמים אשר מתחברים לאורך העצם גורמים לכאב עז האם אתה מרגיש גבשושיות על קצה העצם במישוש עם היד?

כאבים

שלום, לתלונות שאתה מתאר אבחנה מבדלת רחבה. פנה שנית לאורטופד לבדיקה. חיבור המפרקים בכף הרגל הוא אינפורמציה חשובה ויש לברר את המשמעות שלה בבדיקה. הטיפול תלוי במידת החיבור של המפרקים ובגיל החולה. לפרטים נוספים פנה לבדיקת אורטופד, רצוי מומחה כף הרגל. בברכה,

למעלה