כאבי מחזור

כאבי מחזור

מאז ומתמיד סבלתי מכאבי מחזור קשים ביותר והמצב החמיר בשנים האחרונות. נכון להיום, כבר קרוב לשנה אני נוטלת גלולות למניעת הריון, רק מהסיבה הזאת (לא כאמצעי מניעה) ואמנם יש הקלה אבל רק לאחרונה שמעתי על הסיכונים שבנטילת גלולות לאורך זמן ולכן אני מחפשת אלטרנטיבה.
התייעצתי עם רופא אינטגרטיבי (שעוסק גם ברפואה משלימה לצד רפואה מערבית) והוא המליץ על צמחי מרפא. אך אני לא רוצה לקחת צמחי מרפא על דעת עצמי כי אני יודעת ששימוש לא נכון בהם גם כן יכול להזיק. (עם אותו רופא שהזכרתי התייעצתי וירטואלית באינטרנט, בגלל המרחק אין לי אפשרות להגיע אליו).
ביום שישי הקרוב יש לי תור לרופא ממיין במרפאת הרפואה המשלימה של קופת החולים שלי ורציתי לדעת איזה סוג טיפול כדאי לבקש? כלומר מטפל של איזה תחום יוכל להרכיב לי פורמולה של צמחי מרפא? (אולי כדאי לציין שמבחינת תזונה אני טבעונית ומשתדלת לשמור על תזונה מאוזנת ועושה פעילות גופנית באופן קבוע, אם כי דווקא בזמן הווסת פעילות גופנית פעמים רבות מגבירה את הכאבים).

יעל ND

New member
אם את טבעונית,

את לא נוגעת בחלבומוצריו, שזה סיבה מס' 1 לכאבי מחזור, וזה אומר שעליךלהבדק אצל רופאנשים לראות אם אין לך דלקת ואם אין בעיה מורפולוגית.
אם יש לך דלקת - ממליצה בחום לעשות את הכול, כדי לטפל בה, אף שהטיפול יהיה ממושך מאד כי לדבריך הבעיה קיימת כבר מאד מזמן.
אם אין לך דלקת ויש לך בעיה מורפולוגית - אין טיפםול שיכול לעזור לך.
אם אין לך שום בעיה מורפולוגית גם, אז הבעיה היא כנראה בחוסר איזון הורמונלי, ואז באמת הרבליסט יכול לעזור לך, כמו גם נטורופת, כמו גם מומחה לרפואה סינית, כמו גם הומאופת.
ניתן (ולדעתי גם מומלץ) לשלב בין השיטות, אבל עד כמה שידוע לי בקופת חולים לא נותנים אופציה כזאת.

לגבי הטבעונות

האמת שאני טבעונית טריה יחסית, אולי חצי שנה פלוס מינוס. את הגלולות למשל התחלתי לקחת כשעוד אכלתי מוצרי חלב (הייתי צמחונית אז). בינתיים אני לא מרגישה שינוי. הגלולות אמנם מקלות קצת אבל האמת היא שעדיין יש כאבים בזמן המחזור, גם אם לא כמו שהיו קודם.

ולפני שנה בערך עשיתי בדיקת US וגינאלי ולא נאמר לי שום דבר על דלקת. כך שאני באמת לא יודעת.

תודה על העצות.

יעל ND

New member
בכל מקרה

לא ממליצה לך שימוש בגלולות: הרבה מעבר לזבה שאת מעידה שזה לא ממש עוזר לך, גלולות הרי זה תרופה הורמונלית שמשבשת פעילות של כל מערכת ההורמונלית של הגוף ובעלת תופעות לוואי לטווח רחוק.
US זה לא הוכחה לחוסר דלקת. צריך לעשות משטח ווגינאלי לזיהומים ודלקת.

ולכן אני מחפשת טיפול אלטרנטיבי

כי כבר שמעתי על גלולות דברים אפילו יותר מפחידים משיבוש פעילות הורמונאלית.

לגבי שאר הבדיקות, האמת שיש גבול לבדיקות שאני יכולה לעשות כי אני בתולה.. ויש בדיקות מסוימות שאי אפשר לעשות לבתולה..

מעבר לשימוש בפורמולות

ישנה אפשרות טובה ויעילה לטיפול על ידי שיאצו (טיפול במגע)/ דיקור, ושיטות אחרות.

מומלץ לפנות למטפל/ת שמתחה ברפואת נשים.
תתכן הטבה משמעותית מאוד ואפילו בזמן קצר.

כך או כך הטיפול צריך כמובן להיות מבוסס על תשאול/ אבחון וכד' כך שיהיה מותאם לך ספציפית.

בהצלחה

0 אור 0

New member
רצוי להגיע למטפל שיכול לטפל

ולא עם המגבלות לש בית חולים - ממליצה במיוחד על רפלקסולוגיה,
אבל רפואה סינית או איורוודית בהחלט גם הן יכולות לעזור

תודה על ההמלצות

נראה מה ייצא מהביקור אצל הרופא הממיין ביום שישי. בכל אופן מקווה שהטיפול שאתחיל יעזור. כרגע כל דבר נראה לי עדיף על פני גלולות.

elizabetha

New member
כאבי מחזור

אני שנים התמודדתי עם כאבי מחזור איומים ועל בסיס חודשי הייתי חייה שלושה-ארבעה ימים על משככי כאבים חזקים מאוד. היום אחרי הרבה נסיונות לאתר משהו טבעי שיגרום לכאבים לפחות מצאתי שאומגה 3 מאוד תורם לכך. את יכולה לקרוא על זה בכל מיני מאמרים ברשת. בגדול המינון הכי גבוה של 950 מ"ג שקיים בסולגאר ממש עזר לי. נסי להתייעץ גם עם נטורופת ותראי מה דעתו ומה הוא מציע.

דיקור סיני יכול לעזור גם לבעיות גיניקולוגיות

כאבי מחזור, שחלות פוליציסטיות, הסדרת ביוץ, איזון הורמונלי (LH,FSH),
אנדומטריוזיס, טיפול בבעיות פריון לא מוסברות הנובעות ממתח, טראומה, שינוי קיצוני באורחות החיים ועוד

אם את מהצפון- כדאי לך לנסות בקשור הבא
אם לא- תוכלי ללמוד במה הרפואה הסינית יכולה לעזור/לטפל

bodysoul

New member
יש תנוחות יוגה מסויימות שכדאי לתרגל במחזור

שלום לך, יש תנוחות יוגה מסויימות שכדאי לתרגל בזמן מחזור חדשי. תנוחות אלה מרגיעות את מערכת העצבים ואת כאבי המחזור .לעומת זאת יש תרגילים מסויימים שכדאי להמנע מהם בזמן מחזור כמו למשל: תרגילים לחיזוק שרירי הבטן ( מככווצים יותר את הרחם) או תנוחות עם הראש למטה ( יכול לגרום לכאבי ראש בזמן המחזור) ועוד. אין ספק שהרפואה הקונבנציונאלית מטפלת בבעיה כזאת בעזרת כדורים נגד כאבים לכן כל הכבוד לך על ההתעקשות על הדרך הטיבעית.

מעדכנת

בסופו של דבר קיבלתי הפניה לרפלקסולוגיה ונטורופתיה. האמת, הרופאה ניסתה להציע לי גם דיקור אבל למרות ששמעתי שדיקור עזר לנשים במצב שלי, יש לי איזו רתיעה ממחטים ולכן הלכתי על הרפלקסולוגיה.
אם כי אני חושבת עכשיו שאולי בכל זאת היה כדאי לי לקחת את הדיקור. (היא גם אמרה שהמטפלת שם מתמחה בייחוד בתחום הזה). מצד שני חשבתי שאם יש לי רתיעה ממחטים אז זה עשוי לא לעבוד עליי.
מה אתם אומרים?

למעלה