כאבי כתפיים

eyalfein

New member
כאבי כתפיים

שלום. מדובר בכאבי כתפיים המורגשים לאורך הכתפיים למעלה ומאחור (החיבור עם הגב) ועד המפגש בין הכתפיים, הצואר והגב (אך לא הצואר והגב בעצמם, וכמו כן לא לאורך החיבור בין הכתפיים לחזה). הכאבים מזכירים כאבים של שריר עייף אחרי יום בחדר כושר, ואינם חדים וחזקים אלא עמומים ואי אפשר להצביע על מיקומם במדוייק. אין לי בעיות מוטוריות אם כי תנועה מסויימת עלולה להכאיב, אך חזרה על אותה התנועה בפעם השנייה או השלישית מחלישה את הכאב לרמה הרגילה של כאב עמום. אני מתאמן בקביעות בחדר כושר ועושה ספינינג אך מעולם לא קרה לי דבר כזה. הכאב החל אחרי אימון ספינינג אשר יום לפניו התאמנתי בחדר כושר, בין השאר, על הכתפיים (שרירי הכתפיים שלי גדולים ומפותחים יחסית) אך לא על גב - לאחר אימון הכושר לא היו שום כאב או בעיה. מאז הכאב בא והולך, פעם בכתף אחת ופעם בשנייה, אך באותו איזור שצויין מקודם. אני, כמובן, עשיתי הפסקה מפעילות ספורטיבית. הכאב הזכיר בהתחלה כאב של שריר יום אחרי אימון אינטנסיבי וחשבתי שעלי לנוח קצת יותר מהרגיל ולחזור לפעילות, אך כעת, אחרי 3 ימים ללא שינוי במצב, אני מתחיל לחשד שמדובר בבעיה אחרת. האם יש סיכוי שמודבר בבעיה אוטופדית?

כאבי כתפיים

הסיפור מתאים לבעיה של ע"ש צווארי עם הקרנה לכתפיים ושכמות. טיפול תרופתי ופיזיותרפי יכול לעזור, אבל כמובן כדאי קודם בדיקת אורתופד.

eyalfein

New member
תודה

אחרי שבוע מנוחה מאימונים ללא שינוי, פשוט עברתי לישון על הבטן. התוצאה אחרי יומיים, הכאב פוחת מאד ורוב הזמן לא מורגש (וההרגשה כשיש "כאב" היא כמו עייפות של יום אחרי אימון אינטנסיבי, לא כאב ממשי) אז אני בהחלט מתחיל להאמין שזאת אכן בעיה אורטופדית (כי ההנחה הראשונה שלי, כאדם העוסק בספורט, היא שיש לי דלקת או מאמץ יתר כלשהו) ואקבע תור אצל אורטופד.

DHDror

New member
תור לאורטופד ?!

זה יקרה רק בעוד חודש ! עד אז הכל יעבור , כל הסימנים יעלמו והוא ישלח אותך הביתה...

eyalfein

New member
צודק

אני מרגיש כאילו החלמתי לגמרי, אם כי אני בטוח שאם אחזור להרגלים הישנים הכל יחזור, וממילא אני משלם ביטוח בריאות גם אם אני לא קובע תור... so here i come :)

למעלה