כאבי גרון, וסטרפ'

osnat3333

New member
כאבי גרון, וסטרפ'

אצלי, לא אלצן. יש לי כאבי גרון שבאים והולכים,הגרון לא אדום מאוד,לא דלקת חריפה אבל יש כאבים, כבר כמה חודשים. לפני כמה חודשים מצאו סטרפטוקוק (לא מהסוג הגרוע, סוג אחר, כתוב NON A) ניסיתי לקחת אנטיביוטיקה, לא עזר. גם לבעלי אותם סימפטומים, גם הוא אחרי קורס אנט' שכנראה לא עזר. הרופא מנפנף אותי, כי הגרון לא נראה רע. מה אני עושה ? מתעקשת על עוד תרבית? ואז מה? האנטיביוטיקה בכלל אמורה לעזור כשאין דלקת חריפה?

דנה561

New member
תנסי ללכת לאאג גרון טוב

וחוץ מזה מנסיון עם כאבי גרון תנסי לקחת משהוא טבעי כמו פרופליס לקחתי תקופות ארוכות קצת עזר לי יכול להיות שאת מדברת לא טוב ויש לך יבלות על הגרון ואז את צריכה קלינאית תקשורות שתלמד אותך לדבר נכון מבלי לאמץ את הגרון תרגישי טוב

imasarit

New member
מצטרפת להמלצה להיבדק אצל רופא אא"ג,

ובינתיים - לשתות לימונדה חמה מאד (כוס מים רותחים, כפית גדושה דבש, מיץ מחצי לימון). ולקחת סירופ דבש-בצל.

שhira

New member
מידע שלי

סטרפטיקוקוס יכול להגיע גם בלי דלקת חריפה יותר מכך יש אנשים שהם נשאים של החידק ואז לרב לא חולים אין דלקת אבל החידק איתם. בסטרפטיקוקוס מטפלים גם אם לא כואב ואין דלקת או חום אבל, נכון שיש שני סוגים (שעליהם אני יודעת) אחד A מטופל והשני non a .. לא. מה אכפת לך לבקש עוד משטח? ואני היתי הולכת לאף אוזן גרון.

kmiki

New member
הייתי פונה לתרופות סבתא

אצלי אחרי שנים של סבל גרוני חזק הפסקתי עם אנטיביוטיקה, אלא אם כן זה ממש גרוע ומחייב. בצל עם דבש (ממש לשתות), יש גם מרקחת שמחסלת חיידקים בהרבה מקרים, אני לא זוכרת ממה היא עשויה, אני אנסה לאתר את זה ולשלוח לך, משהו שמכינים בבית, עם טימין וקינמון, דבש ולימון ועוד משהו, ממש עזר

נופנפת ע"י רופא משפחה?

אין לו את הכלים לתת לך בדיקה טובה. מצטרפת להמלצה ללכת לאאג שיוכל להסתכל פנימה עם מכשיר בו יש מוליך עם סיב אופטי. לא נעים אבל לא נורא. אולי יש בצקות? אולי יש יבלות? וצריך לוודא אם עדין יש סטרפ' פעיל שדורש טיפול ואיזה סוג אנטיביוטיקה. אני לא מאמינה בטיפוליים טבעיים, אם את בוחרת בהם אני חושבת שכדאי במקביל כן לעשות תרבית לודא שאת לא מפספסת משהו.

Ahsoka Tano

New member
אא"ג טוב או לחילופין

רופא למחלות זיהומיות. להרבה אנשים יש סטרפ בגרון בלי סימפטומים, לא בטוח שמה שגורם לסימפטומים הוא הסרטפ. יכול להיות שעד עכשו קיבלתי אנטיביוטיקה שהסטרפ רגיש אליה (סטרפ זה טווח חיידקים די גדול האמת ולא אחד), יתכן שרופא יחליט לתת אנטיביוטיקה שטווח החיידקים הרגישים אליה גדול/אחר/שונה ממה שקיבלתם עד עכשו. ויכולה להיות גם דלקת ויראלית שבאה והולכת, הרבה פעמים חיידקים מזמינים וירוסים למסיבה ולהפך. אם משהו מציק, אני בעד להמשיך עם הבירורים, אם רופא המשפחה לא משתף פעולה אז הרחק ממנו. בהצלחה ותרגישי טוב!

קודם כל, בוודאי שעוד תרבית

זה משנה אם האנטיביוטיקה מאז בעצם לא עזרה, או שמה שעכשיו בכלל לא קשור. שנית - אחרי שיש לך תוצאות תרבית עדכנית, ללכת לרופא אא"ג שלא ינפנף אותך. יכול להיות שהאנטי' שהרופא נתן לך אז לא מתאימה לחיידק הספציפי (שהוא לא הסטנדרטי). יכול להיות שיש שם משהו אחר בכלל. לא הייתי מזניחה.

למעלה