כאבי גב

כאבי גב

שלום, לפני שנה וחודשיים נפלתי במדרגות כל עצם הזנב, למרות שבצילום לא נראה שבר היו לי כאבים עזים במשך חודשיים שלמים בהם לא יכלתי לשבת, לשכב, ליסוע במכונית וכו', עשיתי פיזיותרפיה פעם אחת והיה שיפור אך לאחרונה שוב כאבים בעת הליכה ממושכת, בשכיבה או בכל פעילות מאומצת כאבים עזים. על אף שבצילום לא נראה שבר הרופא עדיין לא שלל. הכאבים הם אותם כאבים מתקופת התאונה. מה ניתן לעשות? האם יש טעם לבדוק? מה עושים כדי להקל את הכאב? תודה

תשובתי לניבה

ניבה שלום בתור בחור בן 31 שלצערו עבר כמעט כל פציעה אורטופדית אפשרית (פריצות דיסק ,שברים ושאר חבלות) כשהייתי בן 15 נפלתי וקבלתי מכה חזקה בעצם הזנב הייתי אז תלמיד ואני זוכר שקבלתי אישור מיוחד לעמוד בשיעורים כי לשבת לא הייתי מסוגל מדובר במקום מאוד רגיש ועד היום ועברו כבר מעל 15 שנה עדיין נשארה רגישות למרות ששום דבר לא נשבר או נסדק שם . לפעמים החיים מזמנים לנו תאונות וחבלות שמזכירות לנו מהי המשמעות של להיות בשר ודם ...צריך לקחת נשימה ארוכה ולהיות סלבני עד יעבור זעם . בנתיים את יכולה לעשות טיפול בגלי קול מקומי למקום זה יקל קצת על הכאבים . רפואה שלמה "טיל"

ננו9

New member
כאבים של ניבה

הי ניבה, לכאבי גב וכאבים בעצמות האגן כתוצאה מחבלה ישירה בעקבות נפילה. ניתן ללמוד על הנושא ביתר הרחבה כאן תרגישי טוב ורפואה שלמה חנן בן-עמי

rafagav

New member
בגלל שמאז הפגיעה את יותר רגישה - עליך ללמוד

לשכב ולשבת נכון = מבלי לכופף ולסחוט את עמוד השדרה... ראי שלל עצות בפרק "דרכים להקטנת העומס" בקישור למטה. אם את ישנה על צדך - עליך לשמור על אותו רווח שבין הברכיים, הקיים בעמידה. אחרת הרגל העליונה נופלת אל המיטה ו - סוחבת איתה את האגן, הסוחט את עמוד השדרה. זה כל כך פשוט, שכלל איני מבין כיצד שלל המומחים אליהם הלכת ולהם שילמת - כלל לא ידעו את זה..

../images/Emo140.gifתודה

וואוו... כמה תגובות והמלצות!! תודה רבה לכולם על המידע וההתייחסות! ניבה

עצם הזנב

חבלה בעצם הזנב יכולה לגרום לכאב כרוני והטיפול לא קל, קודם יש לברר אם אין סיבה אחרת לכאב ולהבדק ע"י כירורג כללי ולבצע הדמיה נוספת כגון מיפוי עצמות או CT. ניתן לבצע הזרקה מקומית במרפאת כאב או ע"י אורתופד ולעיתים נדירות יש צורך בניתוח.

למעלה