כאבי גב...

helis7

New member
כאבי גב...

שלום רב עברתי בדיקת סיטי בעמוד השידרה,בתשובה נכתב לי "הודגם בלט דיסק אחורי שמאלי עם סימני לחץ על שק הטקאלי בגובה זה". כתוצאה ממצב זה,אני סובלת מכאבי תופת ברגל שמאל..תחושה של "נמלים" ברגליים,וכרגע אני מטופלת בכדורים נגד כאבים,שעוזרים לשעה שעתיים. שאלתי היא,איך אפשר לטפל במצב זה?האם מומלץ לבצע ניתוח? איזו פעילות גופנית מומלצת?אשמח לשמוע את המלוצתכם בנושא זה תודה מראש

חן M

New member
בהיבט של פעילות גופנית

את צריכה קודם להתייעץ עם הרופא המטפל [אורטופד] והוא יוכל לומר לך האם את יכולה להתאמן או לא ובאילו הגבלות.

בלט דיסק

רוב ההתקפים חולפים מעצמם תוך מס' שבועות, תרופות מסויימות ופיזיותרפיה לרוב מקלים. לניתוח הולכים רק אם יש כאב כרוני קשה שלא מגיב לטיפול אחר. פעילות גופנית ארובית כגון שחיה, הליכה או אופניים מומלצים.

חן M

New member
דר

אני לא תמיד מסכים עם הקביעה ש: שחייה,הליכה,אופניים יעזרו... כל אלה הם פעילויות אירוביות ודרך אגב אם הם לא יבוצעו כהלכה הם יגרמו ליותר עומסים. כידוע לך הדבר שמתאמן צריך זה אימון שמתייחס לבעיה ששלו ונותן את המענה הראוי. למשל: חיזוק שרירי המרכז CORE ולימוד תבניות תנועה פונקציונאליות שיעזרו בתנועות השונות להפחתת עומסים על עמ"ש. ארגון חלקי הגוף במנחים שונים,ייצוב האגן,ייצוב הטורקס,הנעה סגמנטלית[במידה ואפשר] של חוליות טורקליות,החזקה של שרירי רצפת אגן+טרנוורסוס אבדומיניס+מולטיפידוס, עבודה על סבולת זוקפי הגו ולא על הכח כמו שכולם חושבים.... לימוד APT/PPT ושליטה על האגן בכל תנועה ועוד...

למעלה