כאבי גב

pillsbury20

New member
כאבי גב

אני סובלת מכאבי גב כבר יותר מ-3 שבועות. הכאבים באים והולכים אבל רוב הזמן הגב כואב לי וזה ממש מתחיל להעיק עשו לי צילום של הגב והוא יצא בסדר. אבל הגב עדיין כואב לי, ניסיתי לקחת אופטלגין ואטופן וזה לא עזר יש לציין שיש לי דלקת פרקים ואני מטופלת בפרדניזון ומטרוטקסאט מה יכולה להיות הבעיה? האם זה קשר למחלה או לתרופות? מה יכול להקל על הכאבים?

קישקוש

New member
נסי בפורום פיזיותרפיה...

יתכן והכאב קשור לפעילות מאומצת שעשית לאחרונה, או לפעילות שמזיקה לגב במשך תקופה ארוכה.. יתכן וישנה בעיה ביציבה, בחוזק שרירי בטן וגב, עומס מושך על הגב... נסי להיכנס לפורום פיזיותרפיה, פרטי קצת יותר על סוג הכאב, איך התחיל, מה הסמפטומים וכו'.. שם אולי יוכלו גם לעזור לך. התפטרות מהירה מהכאבים!

כאבי גב חריפים

רוב כאבי הגב החריפים הנם על רקע "שריר תפוס" וחולפים תוך זמן של כמה שבועות- זו הסיבה הסבירה במקרה שלך - בדלקת מפרקים שגרונית- אין בדרך כלל מעורבות גבית - אם יש לך דלקת מפרקים מסוג אחר כגון על רקע פסוריאזיס או ספונדילוארתרוםתיה אחרת, יתכן והתלונות הגביות הן קשורות לדלקת- זה בדרך כלל הא לידי ביטוי בצילום אגן. בנוגע לתרופות- פרדניזון מתלווה לעיתים באוסטאופורוזיס ועלול לגרום לשבר בחוליה -אך שוב זה היה בא לידי ביטוי בצילום פשוט- כך שקרוב לוודאי מדובר בכאב גב שיגרתי ואני מקווה שהוא יעבור במהרה

למעלה